در روانشناسی انواع مختلف تیپ های شخصیتی معرفی شده است و بر اساس این تیپ ها است که باید با اطرافیانمان ارتباط داشته باشیم تا موفق عمل کنیم. زیرا این تیپ های شخصیتی پایه و اساس بسیاری از مسائل است. در ادامه برای آشنایی بیشتر شما هر کدام از این تیپ های شخصیتی را معرفی می کنیم.
انواع تیپ های شخصیتی شامل موارد زیر است:
شخصیت وظیفه شناس:
طبق مطالعات مشاوره این دسته از افراد به اصول اخلاقی پایبند هستند و تا کارشان را درست و تمام انجام ندهند آرام نمی گیرند. آن ها به خانواده شان وفادارند و از مقامات اطاعت می کنند و کار زیاد ویژگی بارز آن هاست . برای این که بتوانید با این دسته از آدم ها برخورد موفقی داشته باشید باید با روی خوش و صبر و شکیبایی با آن ها برخورد کنید و به او فشار نیاورید و انتظار نداشته باشید که تغییر کند و هرگز با او بحث نکنید زیرا که او سعی خواهد رد که شما را قانع کند و سعی کنید که در ارتباط با او انعطاف پذیر باشید.
شخصیت دارای اعتماد به نفس بالا:
معمولا رهبران، ستارگان و .... این افراد را تشکیل می دهد و اعتماد به نفس بالا که ویژگی اصلی این افراد است رویاها را به پیروزی و موفقیت های چشمگیر تبدیل می کند.
این افراد همیشه سعی دارند که بهترین باشند و به همین دلیل باید این موضوع را در آن ها بپذیرید و همواره به او توجه کنید و بدانید که عشق و محبت و وفاداری شما برای او در ازدواج و رابطه بسیار مهم و با ارزش است ولی فراموش نکنید که عزت و حرمت نفس خود را در گرو محبت و توجه او قرار ندهید و خودتان را بی قید و شرط دوست داشته باشید . احساسات خود را به درستی به همسرتان ابراز کنید و درباره آن ها حرف بزنید و آن ها را بیان کنید و نظرتان را بگویید ولی درباره او انتقاد و داوری نکنید زیرا که این وضعی برای او دشوار است. زمانی که شما نگرش ها و احساسات خود را با همسرتان در میان می گذارید به او امکان می دهید که شما را بهتر درک کند و از بروز بسیاری از اختلافات جلوگیری شود.
شخصیت مهر طلب:
تیپ شخصیت مهر طلب برای جلب محبت دیگران تلاش فراوان می کند و یک بی اعتنایی مختصر می تواند حالت او را بد کند. او با هم بودن را خیلی ترجیح می دهد و تنهایی را دوست ندارد و شما کسی را پر محبت تر و مشتاق تر از او نسبت به خود پیدا نمی کنید.برای ارتباط خوب با او او را بپذیرید و از آن جایی که او نسبت به نظر دیگران در مورد خودش بسیار حساس است و انتقاد از او سبب تردید او نسبت به خودش می شود و ممکن است که خودش را سرزنش کند که اصلا واکنش سازنده ای نیست. اگر که می خواهید در مورد او انتقاد کنید اول خصوصیات مثبت او را بیان کنید و بعد مطالبی را در حد تذکر گوشزد نمایید.
شخصیت نمایشی:
زنان و مردان نمایشی در یک دنیای احساسی زندگی می کنند و احساسات خود را ابراز می کنند و گرم و پر محبت هستند. این افراد دوست دارند که دیده شوند و می خواهند جلب نظر کنند و مورد توجه قرار بگیرند و آن ها اغلب کانون توجهند و آن ها به آراستگی بهای فراوان می دهند و از لباس و مد و لباس پوشیدن لذت می برند و به راحتی به دیگران اعتماد می کنند و با آن ها ارتباط برقرار می کنند و با اشتیاق به دیدگاه ها و پیشهادات دیگران توجه می کنند. از او تعریف کنید و از طرز لباس پوشیدن و موفقیت هایش بگویید و احساسات مثبت خود را با او درمیان بگذارید ولی با صدلقت باشید و واقع بین باشید زیرا که این افراد انجام دادن برخی از کارها را دوست ندارند و نسبت به آن ها بی توجه هستند و به برخی جزییات خودتان رسیدگی کنید و او را به انجام بهتر کارها تشویق کنید ولی توقع نداشته باشید که مانند شما کارها را انجام دهدو در اخر این که از او کینه به دل نگیرید و او احساسات مثبت و منفی را نشان می دهد ولی کینه نمی گیرد.
شخصیت مراقب:
شخصیت مراقب ممکن است بسیار با اعتماد به نفس ، مستقل، محکم و قاطع باشد. در توجه کردن به او تردیدی به دلتان راه ندهید و احتیاط و خویشتن داری او را به حساب بی تفاوتی او نگذارید و انتظار نداشته باشید که به دیوار او فوری نفوذ کنید و احساساتش زا خیلی زود با شما در میان بگذارد بلکه باید به او زمان بدهید. بهترین راه برخورد و انتقاد ای است که بدون مقصر قلمداد کردن او احساساتتان را به شکل واضح بیان کنید .
شخصیت حساس:
حساس ها به نظر دیگران درباره خودشان عمیقا توجه دارند و برایشان مهم است که دیگران راجع به آن ها چه فکری می کنند و در ارتباط با دیگران بسیار محتاطانه عمل می کنند و از قضاوت عجولانه خودداری می کنند. و آن ها به سادگی افکار خود را با دیگران، حتی کسانی که به خوبی آن ها را می شناسند، در میان نمی گذارند. شخصیت او را با تمام ویژگی هایش بپذیرید. و با او سازش کنید در برخورد با نا شناخته ها به شخصیت حساس کمک کنید و با او به اجتماعات بروید و حرف بزنید .
شخصیت پر شور:
این دسته از افراد بسیار احساس توانمندی می کنند و بدون ترس می توانند مسئولیت های بزرگ را پذیرا شوند و به مقررات توجه زیادی دارند و به شدت منضبط هستند. و هر کاری را برای تحقق هدف هایشان لازم باشد انجام می دهند. در برخورد با این دسته از افراد عزت نفس خود را حفظ کنید و سعی کنید که منطقی با این افراد ارتباط برقرار کنید زیرا که معمولا آن ها زیاد احساساتی نیستند.
همانطور که می بینید افراد ممکن است که هرکدام از این تیپ شخصیت را داشته باشند و زمانی که افراد بدانند طرف مقابلشان چه ویژگی های شخصیتی دارد ارتباط بهتری برقرار خواهند کرد .برای کسب اطلاعات کامل تر با مرکز روانشناسی در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید