زیگموند فروید عقیده داشت که مردم به این دلیل درون گرا هستند که نمی توانند با واقعیت رو به رو شوند و فکر می کنند که هیچ گاه رابطه ای سالم نخواهند داشت. اما امروزه این نظر مورد قبول نیست و تعریف درون گرایی رشد و تغییر پیدا کرده است. طبق مطالعات مشاور روانشناسی یونگ که از شاگردان فروید بود اولین کسی بود که الگوی انرژی ذهنی را پیشنهاد داد و اظهار کرد که انرژی برای درون گرایان به سوی درون و برای برون گرایان به سمت بیرون جریان دارد. و همچنین آیسنک معاشرت پذیری را وارد این بحث کرد و درون گرایی را برعکس برون گرایی در نظر گرفت. او برون گرایان را خون گرم، معاشرتی، مشتاق و غریزی توصیف کرد .
تفاوت خجالتی و درون گرایی:
طبق نظر روانشناس خانواده بسیاری از مردم فکر می کنند که درون گرایی همان کم رویی است اما این طور نیست. کم رویی و درون گرایی هر دو مربوط به برقراری رابطه هستند. افراد خجالتی از ارتباط برقرار کردن می ترسند ولی درون گرایان در همه ی اوقات مایل به انجام آن نیستند. لوئیس اشمیت درون گرایی را به عنوان یک انگیزه تعریف کرد و این یعنی تمایل اندک برای بودن با مردم . برون گرایان تمایل بیشتری برای مصاحبت دارند تا درون گرایان. از سویی دیگر، او کم رویی را به عنوان یک رفتار توصیف کرد. افراد خجالتی در موقعیت های اجتماعی خوددار، عصبی و معذب هستند . در حالی که هم درون گرایان و هم برون گرایان می توانند خجالتی باشند.
افراد درون گرا چه ویژگی هایی دارند؟
در پی تنهایی و خلوت گاه و بی گاه خود هستند.
از معاشرت با افراد جدید بیزارند.
شنوندگان خوبی هستند.
جمع کوچکی از دوستان نزدیک را ترجیح می دهند.
افکارشان را برای خودشان نگه می دارند.
انرژی شان را حفظ می کنند.
بعد از یک رویداد احساس ضعف یا خستگی می کنند.
بر اساس گفتهی مشاور ازدواج به عنوان فرد درون گرا، برای رسیدن به هدف هایتان باید سخت بجنگید و از این رو داشتن هدف یا مجموعه ای از اهداف کاملا مشخص خیلی مهم است. پیش از این، شاید در شغل تان به نظر فردی ضعیف و نا کار آمد بوده باشید، بنابراین تعیین این اهداف می تواند در نشان دادن انگیزه و پشتکار به شما کمک کند. به علاوه تعیین نقشه راه جهت رسیدن به مقصود و داشتن هدف به شما این امکان را می دهد تا از ترس و اضطراب و چالش ها و شکست ها عبور کنید. در کل افراد درون گرا از یک چیزی می ترسند و این بیم و هراس آن ها را عقب نگه می دارد. در ادامه به چهار نکته برای داشتن زندگی بهتر افراد درونگرا اشاره می کنیم.
یادداشت اولویت ها:
چه چیزهایی در زندگی شما وجود دارد که باعث شادی بیش از حد و احساس رضایت و خرسندی در شما می شود و تاثیر خوبی برای شما دارد؟ همه جوانب از جمله خانواده، پیشرفت شغلی و مسائل مالی را در نظر بگیرید و باید چیزهایی باشند که برای رسیدن به آن ها هر روز تلاش می کنید.
برنامه ریزی و اجرای تغییرات:
بعد از تعیین اولویت هایتان شروع به یافتن بهترین راه برای ارزش گذاری آن چیزهایی بکنید که سزاوار توجه، فداکاری و سخت کوشی شما هستند. این شیوه ممکن است زمان بر باشد. اگر می خواهید که زمان بیشتری با خانواده سپری کنید، دباره ی راهکارهای رسیدن به آن بیندیشید. برای هدف هایتان زمانی را تعیین کنید و هر کار لازم برای حهت تحقق بخشیدن به اولویت ها و دستیابی به اهدافتان را یادداشت کنید.
ارائه خلاصه اهداف و ارزش های شخصی.
یک خلاصه از اهداف و ارزش ها درباره نحوه رفتار شما و نوع برداشتی که دوست دارید از شما بشود و این که چه چیزی می خواهید بشود انجام دهید.
ارتباط با دیگران:
در زندگی سعی کنید روابطتان با افراد را مطابق ارزش ها ، اولویت ها و وجدان کاری مشابه برقرار کرده توسعه و رشد دهید. افراد درونگرا به ندرت این موضوع را به عنوان یک اولویت قرار می دهند، زیرا چنین به نظر می رسد که خیلی وقت گیر باشد. آن ها از طرد شدن واهمه دارند و احساس ناخوشایندی از برملا شدن دارند. ما خود به تنهایی فقط به اهداف کمی از زندگیمان می توانیم دست پیدا کنیم. در زندگی تان افرادی را که دوست دارید با آن ها روابط نزدیک داشته باشید، دوستان، خانواده، همکاران و آشنایان را در نظر بگیرید و زمانی را با آن ها سپری کنید. ارتباط را یک اولویت بدانید و تلاش برای ایجاد چنین روابطی شما را در راستای رسیدن به اهدافتان کمک خواهد کرد. ظرف مدت زمانی که با هم سپری می کنید سعی کنید صمیمیتی ایجاد کنید و خود را ارتقا دهید . برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاوران مطب روانشناسی در ارتباط باشید و راه حل های لازم برای داشتن زندگی بهتر و شناخت سبک های شخصیتی متفاوت و ارتباط با آن ها را دریافت نمایید.
دیدگاه خود را بنویسید