بسیاری از افراد در زمان هایی که مبتلا به افسردگی و یا نگران هستند تنبل می شوند و قدرت حرکت خود را از دست می دهند و می خواهیم در ادامه ی مطلب درباره ی علل تنبلی و اتلاف وقت توضیح دهیم . طبق نظر روانشناس غیر حضوری برخی از علل تنبلی به ذهنیت اشخاص و به عبارت دیگر به افکار و طرز تلقی های آن ها بستگی دارد . ارتباط با اشخاص هم حائز اهمیت است و باید این را دانست که کار مقدم بر انگیزه است و مهم نیست که دوست دارید یا ندارید ، دست به کار شوید ، وقتی شروع کردید ، ادامه دادن آن آسان تر خواهد بود . به عبارتی زمانی که کاری را شروع می کنید به این نتیجه می رسید که انقدر ها هم وحشتناک نیست و بعد از مدتی احساس می کنید که تمایل به ادامه دادن آن کار را دارید . طبق نظر مشاوران بهترین کلینیک مشاوره در تهران هر چه بیشتر عمل کنید ، بیشتر لذت برده و نکته مهم این است که اقدام به انجام کاری بر انگیزه مقدم می باشد .
از موارد دیگر که باید به آن اشاره کنیم ، افرادی که تنبل هستند اغلب از رفتار اشخاص موفق برداشت غیر واقع بینانه دارند و گمان می کنند که چنین افرادی پیوسته اعتماد به نفس دارند و به راحتی به اهداف خود می رسند و باید بگوییم که چنین تصوری درست نیست و افراد برای این که به هدف های شخصی خود برسند فشار روانی زیادی را تحمل می کنند و در این راه با مانع های زیادی رو به رو می شوند . گمان این که زندگی راحت است و دیگران تلاشی نمی کنند ، به این نتیجه می رسید که مشکلی در کار شما وجود دارد و هر مشکلی که پیش بیاید از آن صرف نظر می کنید ، میزان تحمل کاهش پیدا کرده و جزئی ترین مسائل برای شما غیر قابل تحمل می شود . روانشناس نوجوان تلفنی بیان می کند که چنین نشانه هایی را در دوران نوجوانی در بسیاری از موارد زندگی چه تحصیلی چه ارتباطی می توان دید و خانواده ها باید آگاه باشند و به آن ها در این مسیر کمک کنند و نوجوانشان را با سختی های زندگی و مانع ها و نا کامی هایی که در راه رسیدن به هدف وجود دارد آشنا کنند و به آن ها کمک کنند تا این مانع ها را بپذیرند و در برابر این مشکلات بایستند و برای رسیدن به هدف خود تلاش کنند .
ترس از شکست و تنبلی :
اغلب افراد تنبل را بی مسئولیت می نامیم ، اما مسئله اصلی آن چیز دیگری است . اشخاصی که از شکست می ترسند اغلب عزت نفس خود را با موفقیت می سنجند و زمانی که به این موفقیت نرسند خود را شکست خورده و ناکام می پندارند . در چنین موقعیتی افراد موفقیت را بسیار مهم تلقی کرده و به جای این که به استقبال خطر بروند از آن فرار می کنند و فاصله می گیرند و در نتیجه تنبلی را به دنبال خواهند داشت .
کمال طلبی چیست ؟
بسیاری از ما با این باور بزرگ شده ایم که باید همیشه کار هایمان را عالی و بدون کم و کاست انجام دهیم و معتقدیم که باید همیشه بهترین باشیم . افراد زمانی که بیش از اندازه تلاش می کنند و به خود فشار می آورند به قدری تحت فشار روانی قرار می گیرند که وقت بسیاری را نیز هدر داده و دست به انجام هیچ کاری هم نمی توانند بزنند . اما زمانی که به خود تخفیف می دهند احساس آرامش بیشتری داشته و مفید تر خواهند بود . منظور این نیست که داشتن معیار بالا کار بدی است اما زمانی که کمال گرایانه وسواس گونه باشد مناسب نخواهد بود .
نقش پاداش چیست ؟
بزرگ ترین نیروی انگیزه در جهان احساس شور و هیجان می باشد اگر احساس کنید که پاداش تلاش خود را می گیرید انگیزه ی بیشتری خواهید داشت و اما اگر کاری کنید که خوب نیست زندگی کسل کننده خواهد بود . بعضی از تنبل ها در بی ارزش نشان دادن کارشان مهارت زیادی دارند . همه ی پاداش ها باید از درون انسان نشات بگیرد و تنها اندیشه ی خود فرد است که می تواند خوش حال یا ناراحت کند . اگر به خود امتیاز نداده و ارزشی قائل نشوید به این احساس می رسید که نمی توانید کاری برای خشنودی خود انجام دهید و در نهایت انجام دادنش بی معنی است .
پرخاشگری چه نقشی برای تنبلی دارد ؟
افراد تنبل از ابراز احساسات منفی خود واهمه دارند . ممکن است مخالف برخورد و اختلاف باشید و ناراحتی را انکار کنید و احساسات واقعی شما به طور غیر مستقیم ابراز شوند . برای مثال به خاطر دلگیری از همسرتان فراموش کنید که کیسه زباله را بیرون بیندازید . و ممکن است ندانید که چنین تنبلی کردنی دیگران را ناراحت می کند و افکار منفی را از ذهنتان بیرون نگه دارید و بگویید فراموش می کنم . و این گونه احساس واقعی خود را کتمان می کنید .
بی میلی :
از جمله دلایل مهم تنبلی می باشد وقتی از انجام کاری طفره می روید دلیلش این است که به انجام آن بی علاقه هستید و اغلب تنبل ها متوجه نیستند تنها می دانند که کاری را باید انجام دهند اما وقتی نوبت آن می رسد علاقه ای به آن ندارند و سراغ کار دیگری می روند . گاه انجام کاری در اولویت شما نیست و چون خانواده ، دوستان و دیگر افراد شما را تشویق می کنند به انجام آن می پردازید . برای راهنمایی های بیشتر می توانید با تلفن مشاوران روانشناسی تماس بگیرید و علل تنبلی خود را کشف کرده و راهی درست برای آن پیدا کنید.
دیدگاه خود را بنویسید