اعتماد به نفس یعنی اطمینان داشته باشید که می توانید کاری را در حد استاندارد خاصی انجام دهید و به نظر دکتر افسردگی تعریف بهتری هم وجود دارد این است که اعتماد به نفس در اصل به توانایی شما در انجام اقدام به جا و موثر در هر شرایطی گفته می شود. بدون توجه به این که این شرایط چقدر به نظر شما یا دیگران سخت باشد.
اعتماد به نفس چه احساسی در شما ایجاد می کند.
افرادی که اعتماد به نفس دارند با این حس که همه ی راه حل ها را نمی دانند مشکلی ندارند و اعتماد به نفس فقط این است که احساس کنید بالاخره همه چیز درست می شود. حس اعتماد به نفس بر اثر تمرین زیاد و آشنایی با کاری که انجام می دهید در درون شما به وجود می آید. همچنین می توانید این احساس را با تجربه های زندگی تان به دست بیاورید و هر وقت لازم شد از آن ها استفاده کنید. اعتماد به نفس یه این معنی نیست که اصلا ترس نداشته باشید، شما احساس ترس می کنید ولی می توانید با این ترس زندگی کنید. در واقع زمانی که اعتماد به نفس دارید احساس آمادگی و تعادل می کنید، احساس هدفمندی دارید و به جای حالت دفاعی فعالانه پیش می روید و می دانید که بسیاری از مسائل را نمی توانید تحت کنترل در بیاورید اما می توانید آن ها را بپذیرید.
طبق نظر دکتر وسواس اعتماد به نفس تا حدی شخصی و تحت تاثیر ذهنیت خود فرد است. ممکن است افراد دیگر بر اساس ظاهر و کارهایی که می کنید در مورد اعتماد به نفستان نظر بدهند ولی فقط خود شما هستید که می توانید در مورد اعتماد به نفستان نظر بدهید و می توانید بدانید که در درونتان چه می گذرد. میزان اعتماد به نفس در زمان ها و مکان های مختلف فرق می کند و اگر به گذشته نگاه کنید ممکن است ببینید که به خاطر تجاربی که به دست آورده اید اعتماد به نفستان بیشتر شده . احساس اعتماد به نفس در شرایط مختلف متفاوت است و بر اساس اتفاقاتی که در خانه یا محل کار می افتد، و در روز ها و هفته های مختلف تغییر می کند. ممکن است که شکست خوردن و یا ناکامی های دیگر و یا مسئولیت پذیری های زباد روی اعتماد به نفستان تاثیر گذاشته باشد و آن را کم کرده باشد.
نشانه های اعتماد به نفس چیست؟
در ادامه به ده نشانه ی اعتماد به نفس اشاره می کنیم و در واقع زمانی که با اعتماد به نفس عمل می کنید، مجموعه ای از این ده ویژگی را در خود دارید.
جهت گیری و شناخت ارزش ها:
بر اساس گفته مشاور روانشناس می دانید که چه می خواهید و به کجا می خواهید بروید و چه چیزی برایتان مهم است.
انگیزه:
برای کاری که می خواهید انجام دهید انگیزه دارید و از آن لذت می برید و انقدر در کارتان درگیر می شوید که هیچ چیز نمی تواند حواستان را پرت کند.
ثبات عاطفی:
زمانی که با مشکلات رو به رو می شوید نگرشتان نسبت به خودتان و دیگران تغییر نمی کند. احساسات بد مثل عصبانیت و اضطراب را هم تجربه می کنید اما به جای این که به آن ها اجازه بدهید بر شما غالب شوند، رویشان کار می کنید.
ذهنیت مثبت:
می توانید خوش بین باشید حتی زمانی که با مانعی رو به رو می شوید می توانید جنبه های مثبت آن را ببینید.
خودآگاهی:
می دانید که چه کاری را خ.ب انجام می دهید، چقدر احساس توانمندی می کنید و نظر دیگران در مورد شما چیست و همچنین اطلاع دارید که انسان هستید و قرار نیست که بی عیب و نقص باشید.
انعطاف در رفتار:
رفتارتان را با شرایط موجود هماهنگ می کنید و می توانید تصویر کلی را در کنار جزئیات ببینید. موقع تصمیم گیری دیدگاه های دیگران را هم در نظر می گیرید.
اشتیاق برای پیشرفت:
از رشدتان لذت می برید و به جای این که خودتان را عقل کل بدانید و احساس کنید دیگر چیزی نمانده که یاد بگیرید و همه چیز را می دانید هر روز را فرصتی برای آموختن چیزهای تازه در نظر می گیرید و از تجربه های جدید درس می گیرید.
سلامت و انرژی:
حواستان به بدنتان است و به آن احترام می گذارید و احساس می کنید که انرژی تان در جریان است و بدون مریض شدن شرایط سخت را مدیریت می کنید.
تمایل به ریسک کردن:
این توانایی را دارید که با وجود تردید دست به عمل می زنید و حتی وقتی راه حل را نمی دانید و یا همه مهارت های لازم را برای درست کردن کارها در خودتان نمی بینید و باز هم کنترل امور را از دست نمی دهید.
احساس هدفمندی:
هر روز بیشتر از قبل احساس می کنید که ارتباطی بین بخش های مختلف زندگی تان وجود دارد و یک هدف برای زندگی تان انتخاب کرده اید.
شما می توانید از این شاخص ها استفاده کنید تا تشخیص دهید نداشتن اعتماد به نفس در کجای زندگی تان مشکل ایجاد کرده و مانع جلو رفتنتان می شود . خلاص شدن از دست این مشکل مثل این می ماند که از زندان آزاد شده باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر با بهترین کلینیک روانشناسی در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید