همهی ما افسردگی را با غم و اندوه میشناسیم اما موضوه جدی تر و فراتر از آن است. و افراد به شیوه های متفاوتی افسردگی را تجربه میکنند و در عملکرد کلی زندگی فرد اختلال ایجاد میکند و به شغل، تحصیل، روابط خانوادگی و فردی و .... تاثیر منفی می گذارد. بر اساس مطالعات مشاوره روانشناسی فرد باید در جهت بهبود وضعیت خلقی خود برای تجربهی زندگی موفق دورههای درمانی لازم را بگذراند. ولی برخی از موارد هستند که باعث بیشتر شدن و تشدید خلق پایین میشوند و همچنین میتوانند همراه با افسردگی خود را نشان دهند. در ادامه تشدید کنندههای افسردگی را معرفی میکنیم تا با شناخت آن ها در خود و ایجاد تغییرات در زندگی افسردگی را از خود برانید.
منزوی شدن:
در این دوران افراد کمتر تمایل به برقراری رابطه دارند و کمتر حرف می زنند به همین دلیل احتمال منزوی شدن زیاد است. و ادامه دادن در چنین شرایطی افسردگی را تشدید می کند.
رابطهی ناسالم:
طبق نظر مشاور قبل از ازدواج افراد افسرده در این دوران نمی توانند تصمیم گیری درستی داشته باشند و امکان این که فرد اشتباهی را برای رابطه انتخاب کنند زیاد است. و همچنین دلایل آن ها برای شروع رابطه ممکن است که اشتباه باشد و در نتیجه رابطه ی آن ها با شکست منجر خواهد شد.
استفاده بیش از حد از الکل:
الکل از اعتیاد اور ترین موادی است که خسارات جبران ناپذیری را ایجاد می کند و اختلالات جسمی، روانی و .. را به همراه دارد. مصرف طولانی مدت الکل و قطع آن منجر به بروز بی خوابی، اضطرابو .. می شود و همچنین اختلالاتی نظیر اختلال شخصیت ضد اجتماعی، اختلالات خلقی، اختلالات اضطرابی و سایر اختلالات مرتبط با مواد را ایجاد می کند.
نشخوار فکری:
نوعی گفتگوی درونی است که در آن ذهن به نکات منفی بیش از حد توجه داشته باشد، نشخوار می گویند. این گفتگو در چنین حالتی مخرب می باشد و سلامت روان فرد را تهدید می کند. اگر ذهن همواره بر جنبه های منفی و خاطرات منفی توجه داشته باشد، ذهن را بیمار می کند. این مورد همواره اضطراب و استرس بالایی را ایجاد می کند و به مرور زمان افسردگی را ایجاد می کند.
مشکلات خواب:
کم خوابی یا مشکل در به خواب رفتن ، بیدار بودن ها شبانه و تا ظهر خوابیدن ، خود می تواند تاثیر منفی در خلق داشته باشد . افراد باید در زمان مناسب و به اندازه ی کافی بخوابند تا از نظر جسمانی و روانی شرایط بهتری را داشته باشند.
وابسته بودن به دیگران:
وابسته بودن به دیگران و زندگی خود را به طور کامل وقف دیگران کردن و خود را فراموش کردن سبب بروز و شدت گرفتن افسردگی می باشد. هر فردی باید بتواند جدا از افراد دیگر فعالیت هایی را انجام دهد و از تنهایی خود لذت ببرد و در این صورت است که عشق به خود را نیز می شناسد و از هر گونه افسردگی نیز دور می شود.
هیچ کاری نکردن:
نداشتن برنامه ای مشخص و انجام ندادن هیچ فعالیتی در طول روز و بیکاری می تواند خلق فرد را به شدت کاهش دهد. هر فردی باید هر شب کار هایی را که در طول روز انجام داده یادداشت کند و همچنین کار هایی که فردای آن روز باید انجام دهد را نیز یادداشت کند و به این روش می تواند برای روز های آینده خود برنامه و هدف داشته باشد . تعیین هدف های کوچک و کوتاه مدت و تلاش برای انجام آن ها می تواند خلق فرد را بالا نگه دارد. هیچ کاری نکردن شرایط را در چنین مواقعی بد تر می کند.
افرادی که مرز های شما را می شکنند.
بهترین مشاور خانواده ایرانی بیان می کند که برخی از افراد نا خود آگاه و یا آگاهانه ممکن است که از مرز ها و حدود شما عبور کنند. هر فردی در رابطه با تعاملات خود با اطرافیان محدودیت هایی دارد . و هر فردی باید یاد بگیرد مرزهای سالمی را برای محافظت از خود در برابر آسیب های جسمی، روانی، احساسی و ... ضروری است. هر انسانی باید خودش را دوست داشته باشد و برای خود احترام قائل شود و در این صورت می تواند این مرز های سالم را ایجاد نماید. اگر این مرزهای سالم وجود نداشته باشد احتمال این که فرد یا رابطه آسیب ببیند زیاد است. شما باید توانایی بیان خواسته ها را داشته باشید و همچنین نداشتن انتظارات بیهوده می تواند شرایط بهتری را به همراه داشته باشد.
فیلم ها و آهنگهای غمگین:
فیلم ها و آهنگ های غم انگیز به طور مستقیم به روحیهی فرد تاثیر منفی می گذارد و باعث کاهش شدید خلق میشود. به همین دلیل توصیه میشود که در این دوران از تماشای فیلم های ناراحت کننده و غمناک صرف نظر کنید.
سخن آخر:
همان طور که گفتیم این موارد علی رغم این که میتوانند افسردگی را بدتر کنند ، می توانند به همراه افسردگی بیایند و از نشانه های افسردگی هستند. به همین دلیل دریافت درمان از متخصصان مراکز مشاوره کشور مهم میباشد.
دیدگاه خود را بنویسید