آیا با مرکز مشاوره روانشناسی تخصصی انتخاب نو آشنا هستید؟ در مرکز تخصصی ما شما عزیزان می توانید دکتر متخصص خود را در تمام زمینه ها به طور مثال :

مشاوره ازدواج تخصصی ، مشاوره کودکان تخصصی و مشاوره خانواده تخصصی ... انتخاب کرده و در جلسات درمان قرار بگیرید. یکی از مسائل مهمی که در کلینیک تخصصی انتخاب نو رعایت می شود تفکیک مشاوران و روان درمانگر متخصصاست بی شک این مساله می تواند در زمان و زمینه ی شما و ارتقاء سطح جلسات درمان شما تاثیر گذار باشد.

در مقالات ازدواج و انتخاب همسر که طبق نظرات دکتر متخصص و مشاور متخصص به طرحواره ها و درمان عمیق پرداختیم. اما در این مقاله قصد داریم کمی عمیق تر به طرحواره ها و ریشه های تحولی آنها بپردازیم . شما عزیزان می توانید در مقالات قبلی طرحواره ی رها شدگی را مطالعه فرمایید.

 

ریشه های تله ی زندگی رها شدگی : بی شک هرگاه در مورد ریشه های تحولی تله ی زندگی صحبت می شود تمرکز اصلی بر محیط دوران کودکی است . همه ی آدم ها از تاثیر محیط خانوادگی ناسالم که مواردی مثل سوء استفاده ، غفلت و اعتیاد می تواند باشد در شکل دهی طرحواره ها آگاه هستیم. 

اما ما به جنبه ی وراثت سهم کمتری قائل شده ایم . زیرا طی تحقیقات صورت گرفته بیولوژی نقش کمتری در شکل گیری الگوهای شخصیتی دیرپا دارد می توان گفت وراثت می تواند از طریق خلق و خو اثر خودش را بر شخصیت نشان دهد. حال نکته ی مهم این است که تله ی زندگی رها شدگی از قاعده ی ذکر شده مستثنا است .

زیرا پژوهش های انجام شده در مراکز تخصصی روانشناسی نشان داده است برخی نوزادان واکنش بیشتری به محرک های محیطی از خود نشان می دهند و این پدیده نشان می دهد که برخی از افراد به نظر می رسد از نظر بیولوژیک در شکل گیری تله ی رهاشدگی مستعد باشند . شما در پروسه ی درمان از سمت روانشناس متخصص به صورت عمیق روان کاوی می شوید و می توان گفت حداقل در مرکز تخصصی مشاوره و روان شناسی انتخاب نو شما توسط دکتر روانشناس مصاحبه ی بالینی همه جانبه ای خواهید داشت . قابل توجه است در این مبحث به نظری هی از دلبستگی جان بالبی در کتاب جدایی بپردازیم : از نظر بالینی جدایی سه مرحله دارد : 1)اضطراب   2) ناامیدی    3) دل گسستگی .

کودکان برای زنده ماندن کاملا به مادر خود وابسته هستند و اگر مادر (مراقبت کننده اصلی) خود را از دست بدهند دچار مشکلات متعددی می شوند. اولین واکنش اعتراض است و اگر فرد دیگری بخواهد ان ها را آرام کند فایده ای ندارد و. رفتارهای اطرافیان تسلی ناپذیر جلوه می کند و اگر مادر باز نگردد وضعیت فعلی را می پذیرند و افسرده می شوند. می توان گفت در این مرحله مایوس و ناامید می شوند و انزوا را برمیگزینند . حال اگر مادر برنگردد نوزاد وارد مرحله ی سوم می شود که به آن دل گسستگی می گویند و زمان جدایی طولانی می شود . کودک در زمان بازگشت مادر سرد برخورد می کند و به طرف او نمی رود اما با گذشت زمان به وجود آمده مادر واکنش می دهد . اما اگر بار دیگر مادر از حوزه ی دید کودک خارج شود مضطرب می شود. دلبستگی  این کودکان سبک دلبستگی مضطرب نامگذاری می شود.

 

توجه داشته باشید سه مرحله ی اضطراب ، ناامیدی و دل گسستگی برای تمام نوزادان یکی است . حال بین فرآیند جدایی که گفتیم و بین چرخه ی رها شدگی شباهت هایی وجود دارد.

به نظر می رسد برخی از افراد استعداد خلق و خویی را دارند که در مقابل جدایی ها واکنش های هیجانی زیادی را از خود نشان می دهند و زمانی که دوری و جدایی اتفاق می افتد اضطراب ،  خشم و فرسودگی که این افراد تجربه می کنند بسیار شدید و عمیق است و انگار از پا در می آیند و احساس درماندگی و دل گسستگی گریبان گیرشان می شود . و مشکل اینجاست که نمی توانند تنهایی را تحمل کنند ... ادامه ی مقاله را در مقالات بعدی مشاوره تخصصی دنبال کنید ...

جهت اطلاع از فعالیت ها و خدمات روان شناسی کلینیک تخصصی روانشناسی و مشاوره انتخاب نو ما را در صفحه ی اصلی دنبال کنید.