گاهی دچار سردرگمی می شویم که چه موقع می توان به روانپزشک و یا دکتر مشاوره روانشناسی مراجعه کرد و حتی آیا نیاز است دکتر روانپزشک شما را تحت دمان قرار دهد یا روانشناس ؟
شما را با روند درمانی مراکز روانپزشکی و مراکز روانشناسی آشنا خواهیم کرد :
می توان گفت اکثر افراد نسبت به دکتر روانشناس گارد دارند و حتی اظهاراتی دارند بر مبنای اینکه افرادی که مشکل روانی دارند پیش دکتر روانشناس می روند. در صورتی که نیاز به یک حمایت کننده ی سالم و مقتدر از نیازهای اساسی تمام آدم هاست
در مرکز روانپزشکی یا مرکز روانشناسی افراد می توانند از خدمات کلی روان درمانی استفاده کنند. در حیطه ی بالینی و اختلالات بالینی از یک دکتر روانشناس بالینی و روانکاو می توان کمک گرفت تا شما را در حیطه های درمان افسردگی ، استرس و وسواس فوبیا شما را یاری دهد.
نکته ی قابل ذکر و مهم این است که اصولا یک روانشناس در وهله ی اول می تواند از طریق مصاحبه ی بالینی و مشاهده شما را به سمت درمانی تخصصی هدایت کند پس توجه داشته باشید تشخیص و آنالیز اولیه توسط روانشناس انجام می شودو در ادامه اگر نیاز باشد شما را به یک روانپزشک ارجاع می دهند که باز هم می توان گفت بهترین درمان در مواقعی که شما به یک روانپزشک خوب ارجاع داده می شوید بازهم نیاز است برای روان درمانی خود از یک روانشناس کمک بگیرید .زیرا دارو مشکل شما را فقط کنترل می کند و نمی تواند تنها راه درمانی باشد و حتی می توان گفت اگر تنها راه انتخابی شما باشد ولی با همان افکار و رفتارهای گذشته و بستر همیشگی بی شک هیچ تاثیری نخواهد داشت. پس می توان گفت تلفیق این دو بهترین حالت است.
یک دکتر روانپزشک خوب که در بهترین مراکز روانپزشکی که به صورت تیمی و حرفه ای کار می کنند بی شک موارد و استاندارد های اخلاقی و تحصیلی را دارا است که در ادامه
بهترین دکتر روانپزشک و بهترین مرکز روانپزشکی تهران را معرفی خواهیم کرد.
می توان گفت روانپزشکان در تشخیص ، درمان و جلوگیری و آنالیزاختلالات و مشکلات ذهنی و رفتاری مثل اختلالات جنسی ، اختلالاتی که مربوط به حیطه ی شخصیت و شناختی است می پردازند.و در مقایسه با روان شناسی اجاره ی تجویز دارو نیز دارند .
از مهارت های یک روانپزشک ماهر:
اولین رکن را می توان گفت علاقه مند بودن به کار درمانی حرفه ای و توانایی لازم برای حل مشکلات به صورت تخصصی.
چون بیشتر کسانی که به روانپزشکان مراجعه می کنند از یک سری مشکلات روحی و روانی رنج می برد اصولا خود روانپزشک باید بتواند وضعیت را مدیریت کند و خودش فارغ از سوگیری از ثبات روحی و عاطفی بالایی برخوردار باشد.
مهارت های لازم جهت گوش دادن فعال و موثر و صبر و حوصله برای روند درمانی و حتی در مواقعی که ممکن است فرد دچار پرخاشگری شود بتواند شرایط را مدیریت کند.
مهارت های کلامی و ارتباطی قوی در جهت بهتر در کسب ارتباطی بر پایه ی اعتماد ، همدلی و تاثیر بهتر در حال مراجعه کننده.
تسلط کافی بر تمام ابعاد اختلالات و به کار بردن بهترین و کارآمدترین روش های درمانی که مناسب حال فرد است.
چرا بعضی افراد دچار اختلالات روانی می شوند؟ و علل تفاوت های آنان در چیست؟
عوامل مختلفی در ابعاد اختلالات روانی نقش دارد چه از نظر مبتلا شدن به یک سری بیماری ها چه جسمی مستعدتر باشد .
و حتی می توان در خانواده هایشان نیز نظیر این مشکلات را مشاهده کرد.
با توجه به آخرین آماری که از بهترین مراکز روانپزشکی بدست آمده است.می توان یک سری باورهای غلط را در بین مردم در مورد روانپزشکی نام برد مثل اختلالات روانی درمانی ندارد و فرد باید با این مشکل کنار بیاید. افرادیکه دچار اختلال روانی هستند غیر قابل اعتماد و کنترل هستند و پزشکان فقط برای آنان داروی آرام بخش تجویز می کندد و از نظر برخوردی افراد را دچار ضعف می دانند و از نظر اجتماعی آنان را سبک می شمارند و در مورد آخر خودشان نسبت به مشکل آگاه هستند و می توانند نشانه ها را کنترل کنند تمام این ها موارد غلط و باور اشتباهی بود که بسیاری از افراد دارند و باید اصلاح شوند.
اختلالات شخصیت : باید عوارضی در او باشد که ضوابط تشخیص DSM را برآورده کند و توجه داشته باشید این الگوهای رفتاری اصولا مزمن و فراگیر هستند و ابعاد مختلف زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.مثل خانواده ، اجتماعی ،کاری و تحصیلی
چند مورد از اختلالات شخصیت را نام می بریم:
اختلال شخصیت پارانویایی اسکیزوئید اسکیزوفرنی ضداجتماعی اختلال شخصیت مرزی ، نمایشی و خودشیفتگی
در شاخه ی اضطرابی یا ترس اختلال شخصیت وابسته و اختلال شخصیت وسواسی ( فکری_ عملی )
برای اطلاع دقیق از راهکارها و اختلالات شخصیت به صفحه ی اصلی انتخاب نو مراجعه کنید.
دیدگاه خود را بنویسید