امروزه برای حفظ سلامتی لزومی ندارد که خود را از پا در بیاورید اما فعالیت جسمی ، تنها موضوعی انحصاری برای جوانان و انسان های جذاب و خوش هیکل یا ورزشکاران تنومند و قوی نیست ، بلکه برای همه است یعنی جوان ، پیر ، چاق ، لاغر ، سالم و یا بیمار . بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است افراد فعال به طور متوسط در تمام رده های سنی ، بیشتر از غیر فعالان عمر می کنند . طبق نظر بهترین روانشناسان ایران بیشتر آزمایش هایی که بر افراد مختلف انجام شده است ، نشان داده که فعالیت جسمی باعث بهبود حال و هوا و مدیریت بهتر اضطراب و افسردگی و استرس می شود . صرف اوقات کوتاه برای فعالیت جسمی نرم و ساده ، از جدیت مشکلات می کاهد ؛ همچنین می تواند باعث تقویت خوش بینی و اعتماد به نفس و اطمینان شود و حس کنترل بهتری را در افراد ایجاد کند . ورزش و تحرک می تواند دریچه ای برای تخلیه ی خشم و اضطراب ما . به نظر می رسد که ورزش به راحتی سر راه نفوذ استرس ، مانع ایجاد می کند . هنگامی که مشکلی جدی پیش می آید یا توهین به کسی در میان است ، افرادی که به طور منظم ورزش می کنند ، انقباض عضلانی کمتری دارند و کمتر مضطرب می شوند و فشار خونشان کمتر از بقیه ی افراد افزایش می یابد . اگر چه افرادی که بیش از بقیه زیر فشار انواع استرس هستند ، به بیماری دچار می شوند ، ورزش منظم حلقه ی تکرار شونده ی استرس بیماری را می شکند . به نظر می رسد که ورزش تاثیری آرامبخش داشته و فایده اش برای کاهش اضطراب ، از استراحت و داروهای ضد اضطراب نیز بیشتر بوده است . همچنین ورزش اثر گذاری سریع دارد و فعالیت جسمی منظم ، در طول روز می تواند برای کاهش اضطراب مزمن موثر باشد . طبق نظر مشاور ازدواج اضطراب و افسردگی می تواند بر ارتباطات ، ازدواج و زندگی مشترک و کیفیت آن ها موثر باشد و سبب به وجود آمدن مشکلاتی می شود به همین دلیل افراد برای این که بتوانند روابط متعادل و مناسبی را تجربه کنند باید از لحاظ روحی و ذهنی خود را بهبود ببخشند زندگی با وجود برخی اختلال های روانی دشوار است اما زمانی که بتواند آن ها را کنترل کند و شرایط مناسبی را برای خود ایجاد کند ، موفق خواهد بود .
چگونه بر بهانه هایمان غلبه کنیم ؟
اگر در ذهنتان بهانه هایی مبنی بر ورزش نکردن می شنوید ، و یا حتی سرزنش خود و ناراحتی و نارضایتی از عملکرد شخصی در ورزش ، سودی را که از آن می برید ، کاهش می دهد . برخی از بهانه ها و ذهنیت های غلط هستند که با شناخت آن ها بی پایه و اساس بودنشان مشخص می شود .
خیلی از افراد می گویند که ورزش حوصله شان را سر می برد اما اگر فعالیت های جسمی را در زندگی عادی و روز مره خود بگنجاند و یا به دنبال فعالیت های جسمی تفریحی باشید که برایتان لذت بخش است و آن ها را پیدا کنید . برخی دیگر اعتقاد دارند که وقتی برای ورزش کردن ندارند اما باید بدانیم که همه ی ما به یک اندازه وقت داریم . اختصاص زمان بیشتر برای ورزش ، به اولویت بندی صحیح و اصلاح نگرش به فعالیت های روزانه مربوط می شود افراد می توانند به کار های خانه ، هم به دید زحمت و دردسر نگاه کنند و هم فرصتی برای ورزش و تحرک . طبق نظر مشاوران کلینیک روانشناسی برخی از افراد احساس خستگی دارند و به همین دلیل ورزش نمی کنند اما باید بدانیم که اغلب اوقات خستگی به دلیل کمبود فعالیت جسمی است . وقتی خسته ایم ، احساس بی حوصلگی و ضعف و بی میلی می کنیم و این حس ها باعث می شود به سراغ ورزش نرویم و این چرخه ی بیمار به تکرار ادامه می دهد : ورزش نکردن دلیلی برای بی حوصلگی و بی حوصلگی دلیلی برای ورزش نکردن . وقتی فعال تر شوید ، میزان انرژی و بنیه ی بدنی تان به تدریج افزایش پیدا می کند و شما کمتر احساس خستگی می کنید . در کل اجازه ندهید که بهانه ها و موانع ، بازدارنده ی شما برای سر حال تر شدن و تندرست تر شدنتان شوند . افکاری که گفته شد را به چالش بکشید و اولویت سلامتی را برای خودتان مشخص نگه دارید .
چگونه انگیزه ی خود را حفظ کنید ؟
شاید گاهی یافتن انگیزه برای ادامه ی ورزش مشکل باشد . در این مواقع ، سعی کنید لذت ها و منافع آن را به خودتان یاد آوری کنید و بپرسید و این که گاهی پیوند دادن ورزش با فعالیت یا هدفی دیگر ممکن است باعث مصمم تر شدن در ادامه ی حرکت شود . طبق مطالعات مرکز روانشناسی از راه دور همه ی افراد حتی متعهد ترین ها ، لغزش هایی را تجربه خواهند کرد که باعث ایجاد مانع بر سر راه فعالیت منظمشان می شود . این لغزش ها ممکن است سرما خوردگی ، تغییر شغل ، هوای نا مناسب در طولانی مدت یا از دست دادن همراه ورزش باشد . برای روز های نا مطلوب در طول برنامه تان آمادگی داشته باشید و به خود یاد آوری کنید که این به معنی شکست نیست به دنبال مهارت هایی باشید که بتوانید بدون خارج شدن از مسیر تغییر های سالم و سودمند ، هدف مشخصی را به نتیجه برسانید .
دیدگاه خود را بنویسید