افراد سرسخت ذهنشان پیوسته مشغول جزئیات ، قوانین و مقررات می شود و نمی توانند هر گونه تفریحی را برای خود داشته باشند و آن چنان کمال گرا هستند که نمی توانند کاری را به پایان برسانند و این افراد به گونه ای افراطی خود را وقف کار و تولید می سازند و فرصتی برای تفریح ، استراحت و روابط اجتماعی پیدا نمی کنند . انعطاف ناپذیری و تلاش برای کنترل دیگران ، حاضر برای همکاری با دیگران نیست مگر آن که به شیوه دلخواه خود انجام دهد.
بر اساس مطالعات انجام شده در زمینه مشاوره فردی چنین افرادی تحت عنوان اختلال شخصیت وسواسی جبری می باشد و با اختلال وسواس متفاوت می باشد اما باید دانست که درمان وسواس الزامی می باشد زیرا که زمانی که فردی با اختلال وسواس همراه است ممکن است خانواده و اطرافیان خود را دچار مشکل کنند از این رو کمک گرفتن از بهترین روانشناس خانواده در تهران مفید خواهد بود . اما در این مطلب کسانی را معرفی می کنیم که به اختلال شخصیت وسواسی دچار هستند . زندگی با چنین افرادی مقرراتی ، به احتمال زیاد سرد و کسل کننده خواهد بود .
شخصیت سر سخت :
در حالی که برنامه ریزی و جدی گرفتن قوانین و مقررات ، امری مهم در حیطه زندگی به شمار می رود ، اما گاهی توجه افراطی به آن ها می تواند موجب کمال گرایی و جزئی نگری بیش از حد شده و مشکلات فردی و بین فردی بسیاری را به وجود می آورد . چنین افرادی به میزان زیادی سرگرم جزئیات زندگی خود می شوند و در انجام دادن وظایف اصلی خود دچار مشکل می شوند و چنین افرادی به خاطر آرمان گرایی ، هم در مورد خودشان و هم در مورد دیگران در زمینه ارتباط با دیگران دچار مشکل می شوند . بسیاری از آن ها وقت زیادی را به آمادگی برای انجام کار و تهیه مقدمات آن اختصاص می دهند آن ها دنیا را سفید و سیاه می بینند و تصمیمات قاطع و انعطاف ناپذیری را اتخاذ می کنند . فرد دچار اختلال شخصیت وسواسی برنامه ریزی را بسیار جدی می دانند و آن ها توجه زیادی را معطوف برنامه کاری و دقت فراوان به جزئیات آن می کنند و از مواردی که زندگی فردی و خانوادگی و زندگی مشترک آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد ، این است که این افراد با صرف انرژی فراوان پیرامون قوانین و مقررات و جزئی نگری ، آسیب فراوانی را متوجه روابط خود با دیگران می سازد . چنین افرادی قصد دارند تا همه جوانب زندگی خود را کاملا تحت کنترل خود داشته باشند و به ندرت به عنوان فردی گرم ، صمیمی و عاطفی شناخته می شوند و آن ها همواره از جنبه عاطفی ، از دیگران فاصله می گیرند و بیشتر وقت خود را ممکن است به کار کردن اختصاص دهند .
اگر با فردی که مبتلا به این اختلال است رابطه دارید ، به احتمال زیاد در رابطه با او این احساس به شما دست داده که فرد چنان مهم . محترمی نیستید زیرا با اعمال کنترل شدید نمی توان رابطه برابر و مساوی را تجربه کرد . فردی که در نگاه اول به عنوان فردی دقیق و سخت کوش جلوه می کرد اکنون فردی کنترل گر و معتاد خواهد بود چنین افرادی از آن جا که نمی توانند به کار های دیگران اعتماد کنند بنابراین این احساس به شما دست خواهد داد که اگر شما کاری را به تنهایی و به نحو احسن انجام دهید از دیدگاه آن ها با انتقاد روبه رو خواهید شد . در حالت کلی نیاز های عاطفی در رابطه با چنین افرادی برآورده نخواهد شد و در نهایت با احساس اندوه و نا امیدی همراه می گردد .
چگونه باید با افراد سرسخت رفتار کنیم ؟
اگر با فردی که مبتلا به این نوع شخصیت است زندگی می کنید و یا در ارتباط هستید می توانید برای یافتن راه های درست رابطه با این افراد از بهترین مراکز مشاوره آنلاین کمک دریافت کنید . اما آنچه که دکتر روانشناس در ارتباط با این افراد بیان می کند این است که زندگی با چنین فردی به مرور زمان اعتماد به نفس و حس استقلال آن ها کاهش یافته است . زیرا هر بار که شما قدری از استاندارد های کمال گرایانه و غیر قابل انعطاف او پیرامون رابطه فاصله گرفته باشید مورد خشم و سرزنش و تنبیه قرار خواهید گرفت و انرژی زیادی صرف مدارا با فرد مقابل صرف می کنید . توصیه های زیر می تواند کیفیت رابطه با چنین افرادی را افزایش دهد .
نداشتن توقعات غیر منطقی :
افراد با چنین شخصیتی بینش محدود نسبت به رفتار هایشان و انگیزه هایشان دارند و منشا مشکلات را بیرون از خود می دانند و خودشان را عامل مشکلات زندگی نمی دانند . زمانی که به صورت غیر انتقادی به فرد یاد آور شوید که چه چیز هایی از اهمیت زیادی برایتان برخوردار است ، احتمال انجام آن ها از سوی او افزایش خواهد یافت ممکن است گاهی احساس درماندگی را تجربه کنید ولی همچنان به طرح ریزی برنامه های مناسب جهت گذراندن اوقات فراغت با یکدیگر بپردازید .اما همیشه باید از چنین افرادی توقع های واقع بینانه و منطقی داشته باشید .
داشتن همدلی :
به طور مداوم و محترمانه عواطف و احساسات خود را با آن ها در میان بگذارید و از او هم بخواهید که چنین کند و ممکن است که نتواند در مورد حالات درونی خود صحبت کند بنابراین با کمک کردن به او فرصت لازم را جهت بیان احساسات درونی بدهید و از توجه کامل و تحسین استفاده کنید .
دیدگاه خود را بنویسید