حسی که از درون به ما فشار می آورد تا چیزی را به شیوه ای مشخص انجام دهیم . بر خلاف این نوع استرس ، شکل دیگری از استرس سازنده و مفید وجود دارد . وقتی احساس ترس می کنیم واکنش شیمیایی خود به خود اتفاق می افتد ، چون انسانیم و ساختار فیزیولوژی پیچیده ای داریم . استرس را در سه حالت می توان توجه کرد :
جسمی : مثل تصادفات ، افتادن از جایی ، آسیب ناشی از رژیم غذایی ، مشکلات خواب و استراحت کم یا هر عامل دیگری که تعادل و هماهنگی جسم را بر هم بزند .
احساسی : تمام نگرانی ها و دلواپسی ها درباره ی آینده ، وضع مالی ، فرزندان ، سلامت خودمان و به خطر افتادن آن ، فقدان کسانی که دوستشان داریم و هر چیز دیگری که تعادل ما را به هم بزند .
شیمیایی : توکسین موجود در هوا ، مواد شیمیایی غذا ها ، حشره کش ها ، پدید می آید استرس شیمیایی باعث ربروز استرس جسمی و استرس جسمی ، به نوبه ی خود سبب بروز استرس عاطفی می شود . مثلا استرس درباره ی شغلتان باعث ناراحتی در گردن و شانه ها می شود . مهم نیست چه استرسی را تجربه می کنیم . بدن به روشی مشابه با تغییر فشار خون ، سرعت ضربان قلب و گشاد شدن مردمک چشم واکنش نشان داده و فیزیولوژی بدن را تغییر می دهد . ما یک تغییر شیمیایی را در همه ی سلول ها و اندام های بدن تجربه می کنیم . بدن مقدار زیادی آدرنالین و مواد شیمیایی دیگر ترشح می کند . این مواد به بدن ما کمک می کند تا سریع تر عمل کند . وقتی خبر بدی می شنویم یا درباره ی چیزی در آینده نگران هستیم می توانیم هفته ها و ماه ها آن افکار را نگه داریم که نتیجه آن تولید هورمون های استرس زا در بدن برای مدت طولانی می باشد . استرس عمدتا از تفکار ما به وجود می آید و تحقیقات نشان می دهد که منشا برخی بیماری های سخت و طولانی استرس است . تنهایی ، حس ناتوانی و درماندگی ، نداشتن حق انتخاب و اجبار در انجام کار ها و امور مختلف باعث بروز استرس می شود . گاهی کارهایی را که باید انجام بدهیم ، نمی خواهیم یا نمی دانیم چطور انجام دهیم . و در نهایت درون خود احساس فشار می کنیم . وقتی با انرژی منفی انباشته در درونمان کاری را به رغم میل باطنی انجام می دهیم ، درون ما آشوب و تلاطم به وجود می آید . آیا این کار ترس از نه گفتن است یا راهی دیگر رفتن ؟
از افکار خود آگاه شوید حتی اگر باعث ایجاد تنش در جسمتان شود . بیشتر استرس ها از افکاری به وجود می آیند که باعث واکنش های شیمیایی در بدنتان می شود و اثر فیزیولوژیکی بر جسم شما دارند افکارتان را تحلیل کنید و بدانید که احساسات راهی برای مغزتان هستند که با شما ارتباط بر قرار کنند و اگر استفاده ی درستی از آن ها داشته باشید موثر خواهد بود .
راهکار هایی برای رویارویی با مشکلات :
طبق نظر مشاوران مرکز روانشناسی مهم ترین نکته برای کنترل احساسات آگاهی از آن هاست . وقتی جسمتان در وضعیت مطلوبی نیست از خود بپرسید چه حسی دارم ؟
منطقی باشید و قبول کنید منشا احساسات خود شما هستید و آن ها به دنبال آزار شما نیستند از خود سوال کنید احساساتم چه پیعامی برای من دارند ؟ چرا این طور احساس می کنم زیرا که هر احساسی علتی دارد . با احساسات خود صحبت کنید و آن ها را بپذیرید و دوستشان داشته باشید .
به مسائل مسلط شوید زیرا داشتن احساس تسلط ، به داشتن چشم انداز مثبت کمک بزرگی می کند . احساس تسلط به معنای حس کاذب قدرت یا در امان بودن از حوادث نیست بلکه اشاره به این باور است که ما همواره می توانیم بر محیط اطرافمان تاثیر بگذاریم .
طبق گفته ی روانشناسان مراکز مشاوره غیر حضوری باید دانست که کل زندگی در افکار مثبت و شاد خلاصه نمی شود و هیجان ها چه مثبت و چه منفی ، به زندگی معنی و مفهوم می دهد ، گاهی وقت ها افکار منفی ، سالم و مناسب هستند . برای مثال وقتی عزیزی را از دست می دهیم درست است که غم داشته باشیم و یا اگر احساس خطر کردید ، اضطراب باعث می شود که برای عکس العمل مناسب آمادگی پیدا کنید . واضح است در صورت مشاهده ی بیماری های جدی در خود به پزشک مراجعه کرده و آن را نادیده نگرفت . خوش بینی و مثبت اندیشی ، به طور قطع همیشه عامل اصلی مریض شدن یا نشدن نیست . مسائل ژنتیکی ، عوامل محیطی مثل آلودگی هوا و تابش کم خورشید ، تغذیه ، سیگار کسیدن و عوامل متفاوت دیگر ، همه به اندازه خودشان اثر گذار هستند . گاهی وقت ها عوامل بیولوژیکی بر بقیه عوامل غلبه می کنند و بیش ترین مقدار مثبت اندیشی نیز ممکن نیست آن ها را خنثی کند . با این حال در جلوگیری از بعضی بیماری ها مفید باشد و برای رویارویی و کنار آمدن با برخی دیگر از آن ها کمک کند . اما مثبت اندیشی باید در کنار اهمیت دادن به بهدات فردی در خانواده و جامعه و اهمیت دادن به سلامت خود موثر خواهد شد و عدم توجه به آن ها و خوش خیالی در شرایط دشوار مناسب نخواهد بود . در صورتی که با اضطراب زیادی همراه بوده و توان کنترل آن را ندارید با تلفن مشاوره تلفنی تماس حاصل کنید تا راهکار های علمی و روانشناسی و درمان های موثر هماهنگی با واتس آپ روانشناس ارائه شود .
دیدگاه خود را بنویسید