بیشترین واکنشی که ما در برابر موقعیت های استرس زا از خود نشان می دهیم، حمله فرار یا خشم و عصبانیت و یا انصراف از خواسته و تسلیم شدن است. اما زندگی امروزه روش های مناسب تری را می طلبد تا بتوانیم در زندگی روزمره خود از آن ها استفاده کنیم زیرا که هر گونه رفتار تهاجمی باعث از دست دادن محبوبیت و موقعیت اجتماعی می شود و از طرفی تسلیم شدن احساس بی کفایتی را به همراه دارد. در ادامه به برخی از فعالیت هایی که می توانیم با آن استرس را مدیریت کنیم اشاره می کنیم.
سازگاری:
سازگاری در واقع همان پذیرش است که فرد می تواند به راحتی به کمک این مهارت مشکلات، تغییر ها، چالش ها و تفاوت های فردی را سازگار شود و آن را به شکل پایداری حفظ کند. برای کسب این مهرت می توانید از دکتر مشاوره خانواده کمک و راهنمایی دریافت نمایید.
مهارت نه گفتن:
برخی از افراد هستند که پبوسته در تلاش هستند اطرافیان خود را راضی نگه دارند و این باعث می شود که انتظارات ارافیان همواره بیشتر شده و در نتیجه فشار بیشتری داشته باشند. اما آن چه که می تواند برای هر فردی بهتر باشد توانایی و جسارت نه گفتن است. و این کار از ارزش شما کم نمی کند و باعث بالا رفتن ارزش و احترام شما می شود.
رفع یکنواختی:
برخی از مسائل مانند تکرار، یکنواختی و یا حساسیت باعث می شود که انسان راکد شده و این امر در نهایت منجر به استرس و فرسودگی منتهی می شود. برای این که بتوانید از این حالت بیرون بیااید بهتر است گاهی اوقات بر خلاف آن چه که درگیر آن هستید اقدام کنید. برای مثال اگر هر روز در حال کار کردن در موقعیتی شلوغ و پر هیاهو هستید سعی کنید که برنامه ای را برای داشتن سکوت و آرامش نیز داشته باشید.
تغذیه مناسب:
طبق نظر مشاور روانشناس معمولا افرادی که استرس دارند زمانی که در موقعیت های استرس زا قرار می گیرند، اولین چیزی که قربانی می کنند وعده های غذایی شان است. یعنی یا کلا از خوردن دست می کشند و یا خیلی با عجله و سرپایی چیزی می خورند اما در هر دو حالت فرد دچار سوءهاضمه و مشکلات گوارشی خواهد شد. به همین دلیل توصیه می شود که هر چقدر هم مشکلات و گرفتاری داشته باشید وعده های غذایی خود را فراموش نکنید و با آرامش راحت و در وقت غذایی مشخص غذایتان را میل کنید.
برنامه تفریح و استراحت:
تحقیقات نشان می دهد که افراد در کنار ورزش و تغذیه مناسب نیاز به تفریح دارند زیرا که نداشتن اوقات فراغت باعث می شود که فرد دچار تخلیه انرژی شده و از نظر جسمی و روانی فرسوده شود. بنابراین هر فردی برای ایجاد انرژی و کسب روحیه باید زمانی را برای خود و اوقات فراغت در نظر بگیرد و به هیچ وجه از آن غافل نشود.
شناسایی افکار :
یکی از کارهایی که می توانیم انجام دهیم این است که موارد استرس زا که به صورت روزانه و یا گهگاهی روی می دهد را شناسایی کنیم و دقت کنیم که کدام یک از آن ها بیشتر موجب اختلال در افکار و زندگی عادی ما می شوند و ذهن ما را داغ می کنند و بعد آن ها را دسته بندی می کنیم و سپس می توانید با کمک روانشناس و یا خود یاری آن ها را حل کتید. تجربه استرس در موقعیت های مختلف برای افراد متفاوت است و افراد در موقعیت های یکسان میزان استرس متفاوتی را تجربه می کنند به این منظور بر اساس خود سعی کنید موقعیت هایی را که به شما استرس بیشتری می دهند را از موقعیت هایی کم اهمیت جدا کنید و این باهث می شود که برای هر موضوعی استرس زیادی را تجربه نکنید.
شناخت احساسات:
مهم ترین چیزی که موجب استرس شدید می شود، برخورد احساسی و هیجانی با موضوع است. احساسات باعث می شوند که برخی اوقات برخوردی هیجانی با موضوع و پیشامد ها داشته باشیم که همراه با استرس زیادی خواهد بود. پس شناخت احساسات و تشخیص آن ها و کنترل هیجانات می تواند به ما کمک زیادی کند.
رسیدگی به مشکلات مربوط به خود:
دور شدن از خود به دلیل شخصیت کاذب، انتظارات بالا، غرور، خود کم بینی، خود پنداره ضعیف و حس بی کفایتی همگی در مواجه شدن با موقعیت های استرس زا نقش منفی دارند و موجب اختلال در عملکرد و در نتیجه افزایش استرس می گردند، زیرا که افکار اشتباه و غیر واقعی، واقعی موضوع و توانایی فرد را در برخورد با آن ها به اشتباه می اندازد و حس بی کفایتی موجب احساس ضعف و ناتوانی در برابر مشکلات استرس زا بیشتر می کند. پذیرفتن آن چه که هستیم بدون توجه کردن به نظرات دیگران به ما کمک خواهد کرد تا خود را هر گونه که هستیم قبول کنیم و و بر اساس توان خودمان از خود انتظار داشته باشیم.
دریافت حمایت:
معمولا افرادی که سعی دارند تمام مسائل را خودشان حل کنند و خودشان انجام دهند و همه ی مسئولیت ها را خودشان به عهده می گیرند، استرس زیادی را تجربه خواهند کرد. برای این که بتوانید استرس کمتری داشته باشید می توانید در مورد این مسائل استرس زا با کسانی که دوست دارید مشورت کنید و از آن ها کمک بگیرید و تا حدودی از بار سنگین مسئولیت ها بکاهید و استرس خود را مدیریت کنید این کمک ها می تواند عاطفی، فکری، تجربی ، مالی و .... باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از مشاوران مطب روانشناسی کمک و راهنمایی دریافت نمایید.
دیدگاه خود را بنویسید