ما نمی توانیم از بروز عوامل تنش زا پرهیز کنیم و برای داشتن تعادل و سلامت روانی به پیشگیری از مواجه شدن با عوامل تنش زا نمی توانیم بپردازیم اما عواملی وجود دارد که رعایت کردن آن ها می تواند زندگی مطلوب تری را برای ما انسان ها فراهم کند. در ادامه به توضیح مختصری از هر کدام این عوامل می پردازیم اما برای کسب اطلاعات بیشتر و افزایش و تقویت این مهارت ها در خود با مشاوران خانواده خوب در ارتباط باشید و راهنمایی و کمک لازم را از آن ها دریافت نمایید. روانسناسی به پیشرفت در هر کدام از مهارت ها کمک شایانی می کند و در واقع حال بهتری را برای شما به ارمغان می آورد اما همه ی آن ها به تلاش خود شما بستگی دارد.
خودشناسی:
روانشناسی بیان می کند که خودشناسی در پیشگیری از بسیاری اختلالات روانی نظیر افسردگی و مشکلات دیگر تاثیر گذار است. زیرا که خودشناسی باعث می شود برداشت های اشتباهی از خودمان نداشته باشیم و زمانی که با تنشی مواجه می شویم از خواسته های واقعی مان آگاه باشیم و مسیر صحیحی را برای بهبود شرایط زندگی انتخاب کرده و بر اساس ظرفیت های درونی مان خود را از بحران خارج کنیم.
خودباوری:
چالش این مورد این است که افراد در برخی شرایط از خود بتوری و اعتماد به نفس لازم برای پیش رفتن امورشان بهره مند هستند اما در برخی شرایط، به یک باره خود باوری خود را از دست می دهند و یا کمرنگ تر می شود. ما باید بتوانیم عوامل مخدوش شدن خود باوری را به درستی شناسایی کنیم و اهمیت خود باوری این است که امید ما را به آینده و بهبود شرایط حفظ کرده و از ایجاد دلسردی ها و ناامیدی های شدید جلوگیری می کند. زمانی که فرد بتواند خود باوری را حفظ کند و یا زمانی که کمرنگ تر شده اعتماد به نفس خود را بازیابی می کند با نشاط و انگیزه بیشتری زندگی خواهد کرد و کممتر درگیر با افکار منفی و هراس ها می شود.
احساسات خود را کنترل کنید.
اغلب افراد تصور می کنند که هیچ کنترلی بر روی احساسات خود ندارند ولی ما انسان ها می توانیم از طریق تقویت هوش عاطفی خود احساساتمان را مدیریت کنیم. ما می توانیم از طریق افزایش اعتماد به نفس، عزت نفس و تقویت شادمان و نشاط در زندگی مان، از بروز بسیاری از تکانه های منفی جلوگیری کنیم. سعی کنید عوامل بروز احساسات خود را شناسایی کنید و از برچسب زدن به خود و اتفاقات پرهیز کنید و سعی کنید به جای تمرکز به گذشته ، بر راهکار های بهبود شرایط در آینده متمرکز شوید و افکار منفی خود را کنترل کنید. افکار منفی حاصل بد بینی و نگرش های نادرستی است که امید و شادی را در زندگی ما خراب می کند و با ایجاد احساسات ناگواری مثل شرمساری، گناه و نا امیدی و .. انگیزه های ما را برای بهتر کردن شرایط از بین می برد.
واقع بین باشید.
همه ما برای داشتن زندگی سالم و پر نشاط نیازمند تحلیل ها و ارزیابی های صحیح هستیم. و به ما کمک می کند رویکرد صحیحی را نسبت به پدیده های مختلف در پیش بگیریم و از طریق گرفتن تصمیم های صحیح و حل مسئله، به بهبود شرایط خودمان و دیگران کمک کنیم و به فردی موثر تبدیل شویم. عدم واقع بینی و درگیر شدن با باور ها و تخیلات و ذهنیت های نادرست به واسطه دلایل مختلف مثل تعصب و غرور و ..... باعث می شود ما اطلاعات نادرستی داشته باشیم و در نهایت به برداشت های ذهنی غلط برسیم. در این صورت طبیعی است که رویکرد نادرستی برای شرایط مورد نظر انتخاب کنیم و با تصمیم گیری های اشتباه خود را در معرض خطرات و آسیب های جدی قرار دهیم. در واقع می توان گفت که واقع بینی به ما کمک می کند خطرات و تهدید ها و البته فرصت ها و مزیت های زندگی را به خوبی درک کنیم و با تصمیم گیری های درست خود را در معرض آسیب قرار ندهیم برخی از موارد از قبیل خود بزرگ بینی، خوش خیالی، تعصب و .... موانعی هستند که باعث می شود واقع بینی را از خود دور کنیم.
مهارت حل مسئله:
همه ی انسان ها در زندگی با انواع مشکلات، موانع و چالش های مختلف مواجه می شوند. اگر افراد مهارت تصمیم گیری و حل مسئله را به خوبی بدانند از مشکلات و سختی ها می توانند فرصتی برای بهبود زندگی، شناخت توانایی ها و استعداد های خود استفاده کنند. اما اگر که این مهارت ها را به خوبی فرا نگرفته باشند، با افسردگی و نا امیدی و ... مواجه خواهند شد و به دلیل تصمیم های اشتباهی که می گیرند خود را در معرض بسیاری از آسیب ها و خطرات قرار می دهند. در واقع ارتقای این مهارت می تواند به ما کمک کند تا از بروز نا کامی ها و شکست های بی دلیل پرهیز کرده و اگر که گرفتار شدیم به درستی بتوانیم از این بحران خود را رها سازیم. و در جهت شرایط بهتر و زندگی مطلوب قدم برداریم. برای کسب اطلاعات بیشتر با مرکز روانشناسان در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید