در مقاله ی بهترین روان شناس شما عزیزان را با طرحواره ی محرومیت هیجانی آشنا کردیم و نظرات روانکاوان متخصص و بهترین روان درمان گران را توضیح دادیم در ادامه قصد داریم به صورت تخصصی به طرحواره ی سخت گیرانه بپردازیم. یعنی تجاربی که منجر به شکل گیری این طرحواره و تله زندگی می شود را بررسی کنیم. طبق تحقیقات صورت گرفته توسط مرکز تخصصی مشاوره و کلینیک تخصصی مشاوره آگاهی زوجین از مشکلاتشان که از طریق تست و یا مراجعه به یک روان شناس ازدواج یا روان شناس خانواده می تواند در داشتن یک انتخاب مناسب بسیار حائز اهمیت باشد. بی شک شروع زندگی که همراه با مهارت و آگاهی های لازم باشد بسیاری از خطرات و احتمالات مشکلات روابط بین فردی را کاهش می دهد.

 

حال قصد داریم به طرحواره ی سخت گیرانه بپردازیم:

می توان گفت افرادی که در دام این طرحواره زندگی افتاده اند افرادی هستند که بسیار تحت فشار هستند و به قول خودشان هیچ گاه روی آرامش را نمی بینند و با توجه به دستاوردهایشان از آن ها لذت نمی برند  علت هم آن است که همیشه به خودشان سخت می گیرند که پیشرفت کنند و خواهان این هستند که در هر کاری مثل خانواده ، تفریح ، ورزش ، شغل بهترین باشند. حتی برای انتخاب شریک زندگی هم بسیار معیار سخت گیرانه دارند. به گفته ی روان شناس و مشاوران کلینیک تخصصی روان شناسیمراجعینی که برای ازدواج مراجعه می کردند که درگیر این طرحواره بودند در انتخاب همسر در جست و جوی فردی کامل و بی نقص هستند که در همه چیز بهترین باشد و باب میل آنان.

آنان بهترین خانه، بهترین کار، بهترین لباس و بهترین فرزند را خواهان هستند.

 

موضوع قابل ذکر این است که این افراد وقتی به یک روانکاو خوب و یا حتی بهترین روانکاو هم مراجعه می کنند نمی پذیرند که بسیار سخت گیر هستند بلکه خود را فردی پرتلاش می نگرد که بسیار معمولی است و بقیه ی افراد آنها را فردی بسیار موفق می پندارند که موفقیت های زیادی به دست آورده اند اما خودشان چنین نظری ندارند.

علائم جسمانی نظیر تحریک پذیری و سندرم روده تحریک پذیر در این افراد دیده می شود. و یا مسائل دیگری مثل زخم معده، چاقی ، کمر درد ، مشکلات پوستی ، زخم کولیت ، خستگی ، فشارخون نیز در آنان دیده می شود.

معنای زندگی برایشان در کار و موفقیت خلاصه می شود و هیچ فرصتی برای کسب لذت ، آرامش و استراحت برای خودشان قائل نیستند.

نکته ی قابل ذکر قبل از ادامه ی مطالب این است که طرحواره ها در کودکی شکل می گیرند و ما در بزرگسالی آن ها را بازی می کنیم پس گاهی می توان در همان کودکی و نوجوانی با کمک گرفتن از روان شناس نوجوان و روان شناس کودک به یک سری از رفتارها و شیوه ی تربیتی خود آگاه شوید تا فرزندتان در بزرگسالی آسیب کمتری ببیند.

معیارهای سخت گیرانه می تواند به طیف وسیعی از مشکلات  و هنجارهای منفی زندگی دامن بزند زیرا به دلیل احساس ناتوانی در رسیدن به معیار های دلخواه و کمال گرایانشان احساس نا امیدی و درماندگی را با خود یدک می کشند.

 

 

در انجام کار جدید دچار اضطراب می شوند زیرا احساس می کنند زمان را از دست خواهند داد  و هزاران کار برای انجام دادن دارند. خب حال به توضیحاتی را برای معرفی این افراد بیان کردیم افرادی که با وجود موفقیت و توانایی افسرده و غمگین هستند. حال وقت آن رسیده علت آن را جستجو کنیم؟

در ادامه ی مقالات مرکز تخصصی روان شناسی انتخاب نو همراه ما باشید تا به علت این طرحواره که در سه نوع خود را نشان می دهد به چرایی آن بپردازیم: انواع تله ی زندگی سخت گیرانه : 1)وسواسی   2)موفقیت طلب     3)منزلت طلب

در ادامه به روان شناسان خوب تهران و نحوه ی عملکرد آن ها هم می پردازیم.