عوامل زمینه ساز که در ایجاد اضطراب نقش دارند و در این متن می خواهیم به آن اشاره کنیم عبارت است از:
خستگی جسمی:
طبق مطالعات مراکز مشاوره خانواده خوب وجود خستگی جسمی دلایل زیادی دارد از جمله: فعالیت زیاد، کمبود خواب و استراحت کافی، و بنابراین توصیه می شود که به اندازه لازم استراحت کنید تا بتوانید با کنترل وضعیت جسمی خود احساس آسودگی و راحت بودن داشته باشید. زمانی که از نظر جسمی به تعادل برسید از نظر روانی نیز پیشرفت خوهید کرد زیرا که بهتر می توانید تصمیم بگیرید و اجرای بهتری داشته باشید.
انواع اعتیادات:
استفاده از مواد مخدر و روان گردان، الکل وقمار بازی مولد مهمی در ایجاد اضطراب و استرس بوده و بسیار مهلک هستند.
عدم تحرک و نداشتن فعالیت بدنی:
عدم تحرک بدنی، زمینه ساز انواع بیماری های جسمی و روانی به ویژه عامل ایجاد اضطراب و استرس است. و کاهش تحرک بدنی، سبب کاهش جهش و حرکت در خود رگ ها شده و زمینه خستگی را فراهم می کند.
حساسیت افراطی:
اگر فردی بیش از حد معمول، نسبت به مسائل، مشکلات و ناکامی ها و فشارهای مالی و اقتصادی در زندگی حساسیت و واکنش نشان دهد، زمینه اضطراب، تشویش و خشم و افسردگی را برای او فراهم می سازد.
تنبلی و دائم در استراحت بودن:
تنبلی و بی انگیزگی و منفعل بودن در امور زندگی، زمینه ساز افزایش اضطراب، پریشانی و افسردگی خواهد بود.
آلودگی صوتی و هوا:
وجود آلودگی های صوتی و هوا و نیز تغییرات ناگهانی آب و هوایی به نوبه خود مسبب ایجاد اضطراب خواهد بود.
نگرانی برای آینده:
هرگونه نگرانی، تشویش، بی قراری، اضطراب برای آینده نه تنها مشکلی را حل نمی کند بلکه مشکلات زیادی را به بار می آورد و انرژی زیادی را از فرد می گیرد.
گوشه گیری و انزوا طلبی:
طبق نظر بهترین مشاور ازدواج تهران افرادی که به دلیل روان شناختی گوناگونی، گوشه گیر و انزوا طلب و منفعل هستند، دچار اضطراب، خشم و افسردگی می شوند. زیرا که زمینه ترشح آدرنالین، تیروکسین و هورمون های دیگر می گردد. هنگامی که فرد تحت تاثیر بیش از اندازه ی معمول این هورمون ها قرار بگیرد میزان گردش خون بیشتر شده و باعث اتلاف انرژی می شود. فردی که در حالت بی محرکی و انزوا و خانه نشینی به سر می برد، نا خودآگاه احساس خشم و اضطراب می کند. و علت این امر به خاطر افزایش جهش خون در بدن او می شود و دستگاه مغز و اعصاب را به شدت تحریک می کند.
برای کاهش اضطراب و راه درست مواجه شدن با آن چه کنیم؟
استفاده از رنگ ها برای کاهش ترس و اضطراب و افسردگی می تواند بسیار موثر عمل کند که در ادامه به برخی از آن ها را و تاثیر آن را بیان می کنیم.
خواص رنگ سبز:
رنگ سبز خاصیت ضد عفونی کنندگی و سم زدایی دارد و انسجام دهنده و هماهنگ کننده ی جسم و ذهن و زوان است و در درمان اختلالات عصبی و روانی از جمله ترس، اضطراب، تشویش و بیقراری، عصبانیت، پرخاشگری، خستگی، ناراحتی قلبی و افسردگی موثر است. و همچنین دوستی، اعتماد به نفس، امید و مهربانی را در انسان تقویت می کند. رنگ سبز فشار خون را پایین آورده و به همین دلیل اتاق ویژه عمل جراحی و حتی پوشش پزشکان و دستیاران همگی به رنگ سبز هستند و به وسیله آن میزان اضطراب بیمار از بیهوشی را کاهش داده و آرامش را در گروه جراحان و دیگر افراد حاضر ایجاد می نماید. استفاده از رنگ سبز در محیط خانه، کار، لباس، ظروف و ... برای افراد مضطرب و مشوش بسیار مناسب است و می تواند آرامش را در آن ها ایجاد کند.
خواص رنگ آبی:
بر اساس مطالعات مشاوره روانشناسی عالی رنگ آبی نیز ارتقا دهنده آرامش به واسطه ایجاد هورمون خاصی در بدن، کاهش اضطراب، تشویش و بیقراری، آرامش دهنده ناراحتی های روانی، عاطفی و عصبی و تقویت کننده تمرکز فکر، کاهش اضافه وزن و درمان چاقی ، تعدیل کننده نوسانات انرژی های بدن، رفع مشکل بی خوابی، خاصیت ضد عفونی و ضد میکروبی و همچنین کمک در تنظیم دستگاه تنفسی است.
آگاهی از وضعیت جسمانی خود:
اگر از وضعیت جسمانی خود از نظر کمی و کیفی حال خود آگاه شوید، طبعا بهتر می توانید به وجود اضطراب و نوع آن و نیز دلیل به وجود آمدن آن و کنترل آن اقدام کنید.
واکنش در هنگام اضطراب و خشم:
زمانی که خشمگین و یا مضطرب می شوید، نباید در جای خود بنشینید و زانوی غم بغل کنید و یا استراحت کنید و بخوابید. زیرا بی تحرکی و سکون باعث تشدید درونگرایی و نشخوار ذهنی می گردد. بنابراین در چنین وضعیتی باید فورا از جای خود بلند شوید و حرکت کنید و قدم بزنید تا روان و ذهنتان فعال شود و انرژی های منفی تخلیه شود و حتی با نوشیدن آب به شکل آرام آرام، موجبات آرامش را بار دیگر فراهم می کند.
گاهی اوقات به فکر فرو می رویم و متوجه می شویم که روزها، ماه ها و سال های عمر خود را بذون هدف و برنامه ریزی شخصی گذشته و با همین اوصاف ترس و اضطراب و خشم و افسردگی و یاس و نا امیدی عمیقی وجود ما را را می گیرد و فکر به آینده نیز آن را شدید تر می کند. اگر در زندگی هدف مشخص و انگیزه کافی نباشد بدیهی است دچار ترس، اضطراب و تنش می شویم و همین امر سبب ضعیف شدن اعتماد به نفس و گرفتن تصمیم های مناسب و در نتیجه موفقیت می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر برای درمان اضطراب خود با کلینیک انتخاب نو در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید