موضوع روانشناسی رنگ ها ، تاثیر رنگ بر احساسات مردم می باشد و همچنین می تواند اثرات بسیاری به رفتار افراد بگذارد . هر رنگ که در اطراف خود می بینیم ، بخش متفاوتی از مغز را تحریک می کند و به همین دلیل است که در هنگام طراحی و معماری ، رستوران ها ، لباس و .... دقت دادن به این موضوع بسیار با ارزش است . طبق نظر روانشناسان خوب تهران با استفاده از رنگ ها می توان در درمان بیماری ها ، ایجاد تغییرات در ذهن و نگرش فرد ، کنترل اضطراب و استرس ، مهارت های ارتباطی و .... تاثیر بسیار زیادی گذاشت . البته انتخاب رنگ ها بر حسب سن ، نژاد ، جنسیت ، فرهنگ و بسیاری از عوامل دیگر متفاوت است و نمی توانیم تاثیر این عوامل را نادیده بگیریم . حال می خواهیم چند مورد از رنگ ها و تاثیر آن در درمان و ویژگی های آن ها را مطرح کنیم .
ویژگی های رنگ آبی :
رنگ آبی با طروات و شاداب و امید وار کننده و ارام می باشد و باعث می شود که فرد نسبت به احساسات خود بیندیشد . بر اساس اصول رنگ شناسی رنگ آبی نشان دهنده ی عمق در بیننده می باشد و همچنین می تواند حالت آرامش صلح و راحتی را به وجود بیاورد . از مشخصات دیگر می توان به صمیمت ، وفاداری ، اعتماد ، تفکر ، رضایت خاطر و ظرافت را بیان کند . همچنین رنگ آبی به معنی حساسیت و عشق به خانواده می باشد و معرف اتحاد می باشد . طبق نظر روانشناس بالینی تلفنی برای فاصله گرفتن از افکار منفی باید تون های رنگ روشن آبی را انتخاب کنند و کسانی که افسرده هستند فقط باید از طیف روشن این رنگ استفاده کنند زیرا طیف آبی تیره افسردگی را در آن ها تشدید می کند و کسانی که پیوسته با این طیف رنگ تماس داشته باشند حس ترس و غم در آن ها بیشتر خواهد شد .از دیدگاه روانشناسی این رنگ گرایش به حساس بودن و زود رنجی را زیاد می کند و در رنگ درمانی برای ایجاد تمرکز و اندیشه استفاده می کنند . بر اساس مطالعات انجام شده رنگ آبی برای افراد بیش فعال و و کسانی که اختلال خواب دارند بسیار تاثیر گذار است .
ویژگی های رنگ زرد :
رنگ زرد نشان دهنده ی روشنی و نور است و جزء روشن ترین رنگ ها به حساب می آید و به عنوان رنگ های فرح بخش و شادی آفرین می باشد این رنگ حالت تحریک کننده ی ذهنی و هوشی را دارد و موجب تقویت فکر انسان می شود و ذهن را فعال می کند و نشانه ی افکار برتر می باشد . این رنگ تاثیر مثبتی روی فرد می گذارد و موجب فعال شدن فرد ، نرمی و آرامش می شود افرادی که به رنگ زرد علاقه دارند ، خوش بین ، خوش رفتار و مطمئن از کار های خود می باشد رنگ زرد برای افرادی که مبتلا به اختلال هیستری هستند و همچنین افرادی که تپش قلب دارند ، مناسب نیست . اگر به میزان زیادی از این رنگ استفاده شود باعث بروز هیجان های زیاد و اضطراب و استرس خواهد شد . در رنگ درمانی باعث پاکسازی ذهن و روان می شودبر اساس مطالعات انجام شده و آمار به دست آمده از روانکاوی تلفنی بسیاری از اختلال ها و بیماری ها به علت یاد آوری خاطرات تلخ و عدم فراموشی آن ها ایجاد می شود . این رنگ می تواند در درمان افسردگی ، خستگی روحی و ... تاثیر بگذارد . زیرا که باعث افزایش خوش بینی و احساس عشق به خود می شود و به فرد در بهبود افسردگی کمک می کند . در حالت کلی رنگ زرد غم را از بین می برد و افکاری به انسان تلقین می کند که بیشترین تاثیرات را بر فرد بگذارد . بچه های پرخاشگر و عصبانی را می توان در اتاق هایی تسکین داد که دیوار های زرد رنگ و پرده های لیمویی داشته باشد .
ویژگی های رنگ بنفش :
بنفش از ترکیب رنگ های قرمز و آبی می باشد و از خصوصیات آن می توان به سردی ، کناره گیری ، و بی طرفی اشاره کرد و نشان دهنده ی غم و اندوه و تسلیم است . بنفش چون ترکیبی از تسکین دهنده ی آبی تهییج کنندگی قرمز دارد به همین دلیل تعیین کننده ی هویت است . این رنگ درجه ی بالایی از صمیمت
همراه با حساسیت است . بنفش رنگ غنی و یاد آور منطق دانش است . این رنگ معنویت ، وقار و بزرگی را نشان می دهد . همچنین این رنگ به عنوان خلاقیت و زیبایی می باشد و می تواند افکار واحساسات در انسان را به شکل قدرت مهربانی و تعهد ایجاد نماید . رنگ بنفش ما را به روح و روان خود ، جهت تقویت و خرد و قدرت مربوط سازد که حاصل آن افزایش استعداد و خلاقیت است . افرادی که رنگ بنفش را انتخاب می کنند معمولا قدرت رهبری معنوی ، انسانیت و مهربانی را از خود بروز می دهند و هم چنین این رنگ را کسانی انتخاب می کنند که دوست دارند به تمام خواسته های خود برسند . رنگ بنفش می تواند به شکل قابل ملاحظه ای اضطراب و ترس را کاهش دهد و هم چنین در تحریکات و حالات عصبی حاد ، خشونت ، فوبی ها ، و ترس های موهوم و اضطراب به کار گرفت . و همچنین طبق نظر روانشناس خوب حوزه ی مشاوره فردی تلفنی این رنگ تپش قلب را آرام می کند و همچنین برای کودکانی که مشکلات افسردگی دارند مفید واقع می شود .
دیدگاه خود را بنویسید