ویروس کرونا نوع جدیدی از ویروس است که اخیرا وارد کشور شده است و علائمی نظیر تب ، سرفه و تنگی نفس را دارد و در مواردی منجر به عفونت ریوی می شود از آن جایی که این ویروس از طریق تماس مستقیم با قطره های تنفسی فرد آلوده یعنی از طریق سرفه و عطسه و تماس با سطوح آلوده به ویروس سریعا منتقل می شود افراد را دچار اضطراب کرده است . اما با رعایت اصول بهداشتی نظیر شست و شوی مداوم دست ها و استفاده از ژل ضد عفونی کننده و نداشتن تماس نزدیک با افرادی که علائم آنفولانزا و سرما خوردگی دارند و به هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان خود را گرفتن می توان خطر عفونت را کاهش داد .
چرا اضطراب داریم ؟
به دلیل انتقال سریع این نوع ویروس اکثر افراد اضطراب ابتلا به ویروس کرونا را دارند و اضطراب و ترس علایم هشدار دهنده ای هستند که خطری بیرونی و درونی را اعلام می کند . اضطراب را می توان پاسخی بهنجار و انطباقی تلقی کرد که موجب حفظ حیات می شود و خطر وقوع صدمه جسمی ، درد ، بی پناهی ، احتمال مجازات یا بر آورده نشدن نیاز های اجتماعی یا جسمانی ، خطر جدایی از محبوب ، خطر بروز مانعی در برابر ارتقای موقعیت یا منزلت فرد و سر انجام خطراتی را اعلام می کند که در برابر کلیت و یکپارچگی فرد وجود دارد . این اضطراب باعث می شود فرد برای پیشگیری از آن خطرات و تهدید ها یا برای تخفیف عواقب آن ها کاری کند یعنی اضطراب فرد را گوش به زنگ می کند تا اقداماتی انجام دهد که از خطر جلوگیری شود بنابراین اضطراب از وارد شدن صدمات پیشگیری می کند .
اضطراب و تاثیر منفی آن :
اضطراب بیش از حد مشکلاتی را برای افراد به همراه خواهد داشت زیرا که بدن ما یک وسیله ی مکانیکی بی فکر نیست . افکار ، احساسات ، خلق و رفتار های ما تاثیر در خور توجهی بر سلامتیمان دارد . این موارد تاخت و تاز برخی بیماری ها ، جریان و مسیر تعداد دیگری از آن ها و مدیریت تقریبا تمامی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد . چیزی که در ذهن ما می گذرد تندرستی و سلامتی کلی زندگی ما را شکل می دهد . اضطراب بیش از حد دچار فشار روانی ، به هم خوردن خلق ، بی حالی ، ضعیف شدن سیستم ایمنی و عدم کنترل بیماری را در پی خواهد داشت . تعداد سلول های دفاعی که در برابر سرما خوردگی نقش دفاعی دارند در روز هایی که اضظراب و استرس بیشتر باشد و خلق منفی باشد کاهش پیدا می کند و در نتیجه مقاومت در برابر بیماری نیز کمتر خواهد شد . تصویر سازی های ذهنی منفی تعداد سلول های دفاعی را کاهش داده و فعالیت های سلول های خونی سفید را که با بیماری ها مبارزه می کنند ، کاهش می دهد . اضطراب نا کار آمد باعث می شود که افراد به طور پیوسته در رسانه ها و شبکه های اجتماعی اخبار ضد و نقیض را دنبال کنند و بیشتر وقت خود را صرف آن کنند اما آن چه که باید بدانیم این است که پیگیری بیش از حد این اخبار و انتقال آن به دیگران چرخه ی اضطراب را در خودمان و دیگران به میزان زیادی افزایش خواهد داد . افرادی که از قبل دچار اختلال های اضطرابی و وسواسی هستند در این دوران اضطراب فراوانی را تجربه خواهند کرد . مرکز مشاوره غیر حضوری برای افرادی که نمی توانند به دلیل این اختلال ها اضطراب خود را کنترل کنند و شرایط سختی را تحمل می کنند می تواند موثر واقع شود و به آن ها در جهت کنار آمدن با شرایط و بحران این روز ها راهنمایی و کمک کند .
راه های موثر در این شرایط چیست ؟
قدم اول و مهم حفظ بهداشت شخصی نظیر شست و شوی مداوم دست ها ، دست ندادن و روبوسی نکردن می باشد و حد المکان از انجام کار های غیر ضروری در خارج از خانه جلوگیری کنیم و کمتر در محیط های عمومی و شلوغ حاضر شویم همچنین در صورت مشاهده هرگونه علائم به پزشک مراجعه نماییم .
مورد بعدی در صورتی که توانایی کنترل اضطراب خود را ندارید و به میزان زیادی شرایط زندگی را تحت تاثیر قرار داده است و فکرتان را به طور کامل مخدوش کرده است می توانید با مشاور واتس آپ به صورت آنلاین صحبت کرده و آن ها راه های موثر و روانشناسی را برای کنترل اضطراب و افزایش میزان تاب آوری در شرایط فعلی جامعه که مناسب با خانواده و شرایط تان باشد را در اختیارتان می گذارد . یک کیلینیک روانشناسی تلفنی می تواند بدون مراجعه حضوری موقعیت فعلی بسیار ایده آل خواهد بود .
طبق نظر روانشناسان مراکز مشاوره خوب محدود کردن استفاده از موبایل و شبکه های اجتماعی و خواندن اخبار های متنوع به میزان زیادی می تواند در کاهش اضطراب نقش داشته باشد . در صورتی که مدت زمان استفاده از شبکه های اجتماعی را محدود کنید می توانید شرایط بهتری را داشته باشید برای محدود کردن با انجام فعالیت های سرگرم کننده دیگری تمرکز خود را از روی این بیماری کمتر کنید . یادگیری مهارت ها که سیستم دفاعی بدن را برای مقابله با بیماری ها تقویت کند و حذف افکار منفی و بد بینانه می تواند در حفظ سلامتی نقش مهمی را برای افراد و خانواده ها به همراه داشته باشد .
دیدگاه خود را بنویسید