راز بزرگ در رابطه های شاد، آگاهی است. زیرا فقط زمانی می توانید چیزهایی را تغییر دهید که از آن ها آگاه شوید. طبق نظر مشاور خوب خانواده در واقع آگاهی تمرینی است برای مشاهده ی هم زمان آن چیزی که در دنیای بیرون اتفاق می افتد و در عین حال واکنش درونی ما به آن اتفاق می باشد. افرادی که همواره تلاش کرده اند دیگران را راضی نگه دارند یا خودشان را تغییر دهند تا به آن چیزی تبدیل شوند که دیگران می خواهند ، ممکن است خیلی از علایق و نا ملایمات خودشان خبر نداشته باشند و زمانی که این اتفاق می افتد چیزی که با ما سازگار نیست را قبول کرده و یا از آن حمایت می کنیم و این بسیار ناراحت کننده خواهد بود. علاوه بر این همه ی ما نقاط قوت و ضعفی داریم. و آگاهی باعث می شود نقاط قوت و ضعف خود را درک کنیم و نقاط قوتمان را به حداکثر برسانیم و همچنین به دنبال برطرف کردن نقاط ضعف باشیم. بسیاری از مردم بدون آگاهی از سازگاری و زخم ها به انجام کارهای مشابه در روابط خود ادامه می دهند، و در نهایت خودشان را در موقعیت های ناخوشایند می یابند. مثلا این افراد با خودشان می گویند به رابطه ام با همین ادم ها ادمه می دهم و یا همه ی افراد یکی هستند . 

طبق نظر مشاوران ازدواج تهران اگر از ترس هایمان در رابطه ها آگاه نشویم، ممکن است از چیزی که واقعا می خواهیم و از ابراز آن خودداری کنیم. در یک موقعین نا سالم قرار بگیریم یا حقیقت را بیان نکنیم. ممکن است خودمان را تحقیر کنیم و یا به چیز هایی خود را محدود کنیم که شایسته ی ما نیستند. و همه ی آن ها به خاطر این است که از تلاش کردن می ترسیم و یا واهمه داریم که نتوانیم عملکرد بهتری داشته باشیم. 

نابود کردن ترس ها:

کشف ترس ها و توجه به نحوه ی ورودشان به رابطه، اولین قدم برای شکست دادن آن است. دو نوع ترس وجود دارد که یکی از آن ها جسمی و دیگری ذهنی است. ترس جسمی فوری است و با واکنش کل بدن بیان می شود و این همان ترسی است که وقتی با خرسی در جنگل مواجه می شوید تجربه می کنید. و در این شرایط ضربان قلب بیشتر می شود و بدن پر از ادرنالین می شود و واکنش جنگ یا گریز را تجربه می کنید. این ترس جسمی و واکنش فوری بدن، به شما برای زنده مادن در مواجهه با یک خرس کمک می کند. و این ترس ها شما را قوی تر، سریع تر و جسور تر می کند. ولی ما بیشتر ترس های ذهنی را تجربه می کنیم. و ممکن است مخفیاه به کار خود ادامه دهند و به طور مستمر برای سازگار کردن ما و تلاشی که برای سازگار کردن دیگران می کنیم، نقش بازی می کنند. و ممکن است طولانی مدت باشند و ماه ها و سال ها طول بکشند و از بین نروند.طبق مطالعات مراکز روانشناسی ایران این ترس ها در ذهن ما هستند و می توانند واکنش جنگ یا گریز را در بدن ما ایجاد کنند. زمانی که صحبت از روابط به میان می آید، ترس ذهنی به طریق های مختلفی ظاهر می شود.  پس سعی کنید ترس هایی که دارید را یادداشت کنید و همه ی آن ها را شناسایی کنید.

طبق نظر مشاور خوب خانواده دو واکنش مداول نسبت به ترس ذهنی در روابط داریم که باعث موج عاطفی منفی می شوند و یکی از آن ها خشم و دیگری انزوا است. 

خشم:

خشم یکی از آشکار ترین راه های بروز ترس ذهنی است. زمانی که عصبانی می شوید آگاهی از شما دعوت می کند تا با نگریستن به دروون خود، آن چه را که در درونتان اتفاق می افتد کشف کنید. خشم یک احساس ثانویه است و همیشه ترس یا احساس فقدان را در زیر خود پنهان می کند. عصبانی شدن باعق ایجاد توهم قدرتمند بودن در برابر دیگران می شود فریاد کشیدن هنگام صحبت کردن برای بیان نظر خود و خاموش کردن آن ها به هر دلیلی اشتباه است. خشم ما را وسوسه می کند که کارهایی کنیم و یا حرف هایی بزنیم که آزار دهنده است. و هیچ کدام از آن ها برای رابطه مفید نیست. زمانی که از همسرتان عصبانی هستید، صبر کنید و از عصبانیت آگاه شوید و برای این کار می توانید از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

انزوا:

طبق نظر مشاوران ازدواج تهران دومین واکنش ما در مقابل ترس، کناره گیری یا انزوا است. خشم مظهر جنگ است اما گریز می تواند به طریق مختلف ظاهر شود. بسیاری از افراد توجه و محبت خود را دریغ می کنند به خصوص زمانی که بخواهیم از ترس خود اجتناب کنیم. و انزوا باعث می شود که کنجکاوی و آگاهی برای حرکت رو به جلو از بین برود و باعث دور شدن شریک زندگی شما می شود، و او احساس می کند که تمایلی برای ارتباط با او ندارید و او را نادیده می گیرید و یا حتی به او حمله می کنید.زمانی که منزوی می شویم ذهن برای خودش داستان هایی می سازد که دور از واقعیت اند و بسیار ناراحت می شویم و به این فکر می کنیم که چرا همسرمان این کار را کرد و سرزنش می کنیم و مجازات و ... در ذهنمان با همسرمان دعوا می کنیم. ولی آن چه که در این جا نقش دارد آگاهی است. و باعث می شود که خدمان را بهتر درک کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مراکز روانشناسی ایران در ارتباط باشید.