کسانی که از شایع ترین شکل بیماری عصبی یعنی ساده ترین شکل حالت اضطراب رنج میبرند، اغلب از تمام یا بعضی از نشانه های زیر شکایت می کنند.طبق مطالعات مشاور خانواده خستگی، ناراحتی معده، سوء هاضمه، تپش قلب، تشدید ضربان قلب، تنگی نفس، درد در قفسه سینه، احساس سنگینی در قفسه سینه، عرق کرد دست ها، احساس سوزن سوزن شدن در دست ها و پا ها ، احساس خفگی و گرفتگی در گلو، احساس درد در سر و سنگینی در آن خواب آلودگی ، افسردگی، سرگیجه و دل به هم خوردگی ، حالت تهوع، اسهال و تکرر ادرار را نیز می توان در مواقعی مشاهده کرد.
اشخاصی که از این ناراحتی ها رنج می برند بدون کمترین تردید احساس می کنند که مشکل جدی در زندگی شان بروز کرده است و بعید می دانند که جز آن ها کسی کسانی پیدا شود که ناراحتی آن ها را تجربه کرده باشد. برخی از آن ها احساس می کنند که تومور مغزی دارند و .... و در حالت کلی به ندرت می پذیرند که ناراحتی شان عصبی است. و منبع احساسی و عاطفی داردو
سه علت عمده بیماری اعصاب چیست؟
طبق نظر مشاور روانشناس سه علت عمده ناراحتی اعصاب عبارت اند از حساس بودن، گیجی و سردرگمی، ترس . حساس بودن شرایطی است که در آن اعصای به طور میالغه آمیز نسبت به استرس واکنش نشان می دهد و به عبارت دیگر فرد در شرایط استرس به خاطر حساسیت زیاد احساسات تدی را تجربه می کند و به سرعت واکنش نشان می دهد . حساس بودن رمز و رازی ندارد و اغلب ما در پایان روز های پر کار و تنش زا که اعصابمان خسته می شود و شرایطی را فراهم می کند که از چیز های جزیی و بی اهمیت هم ناراحت می شویم و این شرایط را احساس کرده ایم. تنش دائم و پیوسته روی اعصاب اثر بد می گذارد و زمینه ای فراهم می سازد تا واکنش مبالغه آمیز بروز دهیم. این حالت نا خوشایند نیست و ما هم از این احساس خوشمان نمی آید. اما اگر شدت ناراحتی و حساسیت ما کمی بیشتر شود، ممکن است مگران شویم وبه فکر فرو رویم و در این صورت گرفتار ناراحتی شدید عصبی می شویم. سردرگمی و ترس نیز به همین شکلو به همین شدت روی اعصاب ما اثر نا مطلوب می گذارند.
حساسیت شدید گاه به تدریج و در مواقعی به طور نا گهانی ایجاد می شود. گاه به صورت ناگهانی و پی در پی شوک به سیستم عصبی ما تاثیر می گذارد.
برخی از بیماران عصبی دلیل روشنی برای عصبیت و ضعف اعصاب خود ندارند و برای اطلاع از آن مدت زیادی صرف می شود برخی از بیماران مضطرب در سال ها در ردیف های اخر می شینند و یا در رستوران ها نزدیک درب خروج می نشینند تا در صورت نیار بتوانند از آن حا خارج شوند.
ترس از تاریکی:
برخی نیز از تاریکی می ترسند . گاهی شدت این ترس زیاد است و قرار گرفتن فرد در تاریکی باعث وحشت در او می شود. فرد اگر طولانی مدت در مواجهه با این مشکل قرار بگیرد با نشانه های ناراحتی اعصاب مواجه خواهد شد.
ترس از ناشاخته ها:
به ندرت بیماران موتجه هستند که نشانه های بیماری آن ها از انگاره مشخصی پیروی می کند و نمی دانند جز آن ها بسیاری دیگر از آن رنج می برند و با آن رو به رو هستند، و این انگاره چیزی جز ترس و تنش پیوسته نیست. متوجه نیستند که نشانه های ناراحتی آن ها همان نشانه های استرس است. و شانه های اضطراب است که در اثر حساسیت شدید تر شده است. و نمی دانند که شانه های بیماری آن ها ناشی از ادرنالین است که در اثر ترس و نگرانی آزاد می شود. آن ها در شرایط نگرانی زدگی می کنند و با این ترس مواجه هستند که در آینده چه اتفاقی برای آن ها خواهد افتاد.
افراد به دلیل ترس ناشی از یک احساس جسمای که لزوما خطرناک نیست و آسیب نمی زند به بیماری اعصاب مبتلا می شوند. از جمله ناراحتی های که می توان به آن اشاره کرد تپش قلب است. این تپش اگر شب به سراغ فرد بیاید می تواند بسیار هولناک باشد و قلب به تندی می زند و بیمار گمان می کند که قلبش از کار خواهد افتاد .
طبق نظر مشاور خانواده در اثر ترس ادرنالین اضافی تولید می شود به طوری که قلب با تپش رو به رو بوده بیشتر به هیجان می آید و تپش بیشتر می شود و حمله طولانی تر می شود. و فرد فکر می کند که در حال مردن است و دست هایش عرق می کند و صورتش داغ می شود و سرانجام حمله تمام می شود و این اتفاقی است که همیشه می افتد و همه چیز به حالت اول بر می گردد. اما بیمار به خاط تجربه هولناک خود منتظر تکرار ناراحتی باقی می ماند و به همین دلیل روز های متوالی احساس گرفتگی می کند. هر گونه اختلالی که در انسان ها ایجاد می شود باعث ایجاد تغییرات وسیع در وضعیت زندی فرد می شود و شرایط دشواری را فراهم می کند و حتی عملکرد او را در بعد های مختلف زندگی تحت تاثیر قرار می دهد . از این رو اگر که هر گونه فکر احساس و تغییرات در شما ایجاد شده است که شما را آزار می دهد و یا هر گونه مسئله ای که توانایی حل آن را ندارید و روزگار را برایتان خلق کرده است با فردی متخصص در آن زمینه مشورت کنید و درمان های لازم را دریافت نمایید و یا آموزش های لازم را از سوی آن ها فرا بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر با مرکز روانشناسی در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید