افراد باید ویژگی های عشق واقعی را بشناسند و نسبت به آن رابطه ی عاشقانه خود را تنشکیل دهند . در غیر این صورت نمی توانند رابطه ای دست و لذت بخش داشته باشند . بهترین روانشناس ازدواج بیان می کند که برای رفع برخی شبهات و شفافیت بیشتر بهتر است پاره ای از سوء تفاهم هایی که به عنوان عشق تلقی می شوند ، ولی در واقع ضد عشق و محبت هستند را شرح می دهیم . مواردی که در ادامه می گوییم با عشق واقعی سازگاری ندارند :
قربانی یا مظلوم شدن :
عشق و ازدواج واقعی اساسا یک رابطه دو طرفه و تقریبا برابر است و از ویژگی های عشق ، محبت ، گاهی از خود گذشتگی و یا ایثار است اما زمانی که این رابطه در اکثر موارد یک طرفه شد دیگر رابطه برابری وجود نخواهد داشت و پذیرش چنین موقعیتی نه به دلیل عشق و محبت بلکه به یکی از دلایل نادانی ، نا توانی ، نگرانی و یا نیازمندی است . در چنین رابطه ای فرد از حق و حقوق و نیاز های مشروع و انسانی خود صرفه نظر می کند تا رضایت ، توجه ، حمایت و یا محبت طرف مقابل را به دست آورد . این افراد به دلیل صدمات کودکی دارای عزت نفس پایین بوده و در ضمیر نا خود آگاه ، خود را کم ارزش ، غیر دوست داشتنی و نالایق دانسته و برای رفع چنین عطش و نیاز اولیه به افرادی مهر طلب تبدیل شده و نقش قربانی و مظلوم را بازی می کنند تا حد اقل درجاتی از توجه و محبت و دوست داشتنی بودن را به دست آورند . بر اساس گفته ی مشاور روانشناس ایرانیان این افراد ، رفتار خود را به عنوان محیت بیش از حد یا تعهد و یا ایثارگری توجیه می کننددر حالی که پس از مدتی دچار خشم و حتی اختلالات روانی مانند افسردگی و بیماری های روان تنی می شوند . ویژگی های این افراد عبارت است از : در صورت اختلاف نظر مخالف خود را بیان نمی کنند . از ترس اختلاف و کشمکش و یا به دلیل احساس درماندگی و نا توانی در تصمیم گیری و ابراز خواسته ها ، نیاز ها و علایق خود ، خودداری کرده و ترجیح می دهند دیگری تصمیم می گیرد . اگر طرف مقابل از وظایف و مسئولیت هایش سرباز بزند ، اعتراضی نمی کند نقش آن ها کاملا حمایت گر و کمک کننده می باشد و کمک و حمایت دیگران را رد می کند . شنونده ی خوبی هستند ولی یاس و ناراحتی های خود را از دست می دهند و می توان گفت که به سختی نه می گویند و همچنین همواره سعی در جلب رضایت و خشنودی دیگران و دریافت تعریف و تمجید دارند .
کنترل کردن :
طبق نظر روانشناسان خصوصی در روابط زناشویی فرد معمولا از طریق تملق گویی ، سفسطه ، مقصر سازی ، ایجاد احساس گناه و یا شرمساری در فرد و یا مظلوم نمایی سعی در رسیدن به خواسته خود می کند . این افراد از دیگران چیز هایی می خواهند که خود قادر به انجام آن هستند و پیش فرض ذهنی شان این است که اگر فرد مقابل دوستشان داشته باشد ، از انجام آن چه که می خواهند خوشحال می شوند و یا بایستی خوشحال باشد و معمولا خود خواه ، پر توقع و گاهی خود شیفته هستند .
اعتیاد و وابستگی :
عشق به زندگی رنگ و بو و طعمی دلپذیر می دهد و نه به تمام زندگی . در غیاب معشوق نیز می توان رندگی کرد . عشق ، قید و بند و زنجیر نیست و به عنوان نیرویی برای کشف نا شناخته های خود ، قبول مسئولیت ، اتکا به یکدیگر و نه وابستگی به یکدیگر می باشد . زمانی که همواره احساس می کنید که نمی توانید بدون طرف مقابل هیچ گونه فعالیتی داشته باشید و کل زندگی خود را به عشق بپردازید برای طرف مقابلتان خسته کننده خواهد بود و خود فرد نیز نمی تواند لذت کافی و لازم را از رابطه ی خود به دست بیاورد . به همین دلیل هر فردی در کنار اهمیت دادن به رابطه اش خودش را نیز دوست داشته باشد و برای خود برنامه ها و فعالیت هایی را در نظر بگیرد . در این صورت رابطه ی آن ها بهتر خواهد بود و هر دو طرف می توانند از آن لذت ببرند .
محبت و مهربانی واقعی چه ویژگی هایی دارد ؟
بر اساس گفته ی مشاوران مرکز مشاوره در ایران محبت و مهربانی واقعی از روی میل و رغبت و انتخاب است نه از سر نا توانی ، نادانی ، نگرانی و نیازمندی . با احساس خرسندی و خشنودی درونی واقعی همراه است و توقع و چشم داشتی وجود ندارد و اگر هر یک از موارد زیر وجود نداشته باشد نمی توانیم بگوییم که محبت است و بیشتر رنگ و بوی معامله کردن را دارا می باشد .زمانی که هر یک از موارد گفته شده در قسمت بالا دیدید باید نسبت به اصلاح رابطه اقدام نمایید تا بتوانید از رابطه ی خود لذت ببرید و می توانید از متخصصان کلینیک مشاوره انتخاب نو کمک و راهنمایی دریافت نمایید .
دیدگاه خود را بنویسید