برخی از ابزار ها هستند که به شدت در ارتباطات به آن ها نیاز دارید و دانستن آن ها جلوی اتفاقات و رویدادهای ناخوشایند زندگی تان را می گیرد و می توانید ارتباط سازنده و بهتری با اطرافیان خود به ویژه همسرتان برقرار کنید. اما زمانی این اتفاق می تواند بیفتد که شما کاملا این موارد را بشناسید و تشخیص دهید که در کجا ها می توانید از آن ها استفاده کنید و سپس تا جایی که می توانید از آن ها در زندگی تان استفاده کنید تا به تسلط کافی نسبت به آن ها برسید.

دنیای مطلوب همسرتان را بشناسید.

زمانی که شما نسبت به دنیای مطلوب همسرتان آگاهی داشته باشید از شما رفتارهایی سر می زند که خواسته و نا خواسته او را رنجیده خاطر خواهید کرد و تکرار رنجش ها باعث ایجاد کدورت و ایجاد فاصله بین شما و همسرتان می شود. پس سعی کنید نسبت به این موضوع اطلاعات لازم را کسب کنید و خود را ارتقا دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر با تلفن مشاور ازدواج تماس بگیرید.

نیازهای طرف مقابلتان را بشناسید.

هر انسانی 5 نیاز دارد که در ژن هایش است و اگر که زوجین این نیاز ها را در همدیگر و میزان آن را آگاه نباشند، با اختلافات زیادی مواجه خواهند شد. مزیت شناخت این نیاز ها، آگاهی به تفاهم ها و اختلاف هاست که به واسطه آن از اختلاف های آینده جلوگیری می شود. 

بقا:

هرکاری که انسان ها برای زنده ماندن و حفظ بقای خود اجام می دهند، از جمله ورزش، رژیم غذایی، امنیت خواهی، مراقبت های بهداشتی و ارتباط جنسی در این دسته قرار می گیرد. اگر در همسر شما این نیاز زیاد باشد باید غذاهایی سالم درست کنید و از چربی کمی استفاده کنید و او را تشویق به تحرک و ورزش کنید و در ارتباط جنسی مشتاق باشید. عدم توجه به این موارد، باعث می شود همسر شما از درون احساس مثبتی به شما نداشته باشد و این عدم رضایت را با کارهایی مثل غر زدن، قضاوت و انتقادهای مخرب بروز دهد که سبب اختلاف می شود.

عشق و محبت:

انسان ها نیاز به دوست داشت و دوست داشته شدن دارند و بسته به این که شما گیرنده عشق و محبت هستید یا دهنده، طرف مقابل رفتار متفاوتی را از خود باید بروز بدهد. گیرنده بودن و دهنده بودن در تمام انسان ها وجود دارد اما انچه مهم است میزان دهنده و گیرنده بودن آن هاست . در صورتی که یک زوج هر دو بیشتر گیرنده عشق و محبت باشند به مرور زمان به اختلاف می خورند زیرا که نیاز آن ها به طور کامل رفع نمی شود. اما در حالتی که یکی گیرنده و دیگری دهنده باشد می تواند نتیجه بهتری را داشته باشد.

قدرت:

این نیاز باعث می شود دنبال چیزهایی باشیم که در ما احساس قدرتمند بودن را ایجاد می کند مثلا می خواهیم برنده شویم ، کارها را خودمان ادراه می کنیم و به اطرافیان دستور می دهیم و ... برخی از افراد این نیاز را به شکل زیادی دارند و در جریان قدرت طلبی ممکن است مرتکب هر رفتاری شوند و حتی زندگی زناشویی و روابطشان با فرزندان و پدر و مادر خود را زیر پا بگذارند. و عده ای هم هستند که نیاز به قدرت را با کمک به دیگران در خود ارضا می کنند. قدرن نا بد است و نه خوب و بلکه خوب و بد بودنش به تعریف آن و نحوه کسب استفاده از آن بر می گردد

آزادی:

اگر بخواهیم یک تعریف ساده از آن بیان کنیم، به این معناست که انسان حق اظهار نظر را درمورد درست  و غلط بودن امور داشته باشد . نیاز به آزادی یک نیاز تکاملی است که هدف آن توازن میان دو چیز است نیاز به مجبور کردن دیگری که طبق میل ما زندگی کند و نیاز به رها شدن از این اجبار. اگر این توازن به هم بریزد ، شما تبدیل به کسی می شوید که دائما امر و نهی می کنید و با گفتن این که دیگران چگونه زندگی کنند ، حق انتخاب را از آ ها می گیرید. اگر شما فردی باشید که این نیاز در شما بیشتر است، باید در روابط مشترک با همسرتان مراقب این باشید که تعادل را به هم نزنید و به فرد کنترل گری تبدیل نشوید. سعی کنید که در مواردی حق را به همسرتان بدهید و او را در این انتخاب یاری کنید. 

تفریح:

مهم ترین خصیصه تفریح خنده است و خندیدن و یادگیری اساس شالوده روابط بلند مدت و موفق است. زوجین خیلی چیزها را از همدیگر یاد می گیرند و همیشه خندان هستند ولی زمانی که زندگی مشترک آن ها به سمت تلخی پیش می رود، تفریح و سرگرمی اولین قربانی آن است. شما می توانید با مطالعه، سفر، تئاتر، هنر، موسیقی، دیدن فیلم های جذاب و .... تفریح خود را پر کنند.

بر اساس اصول اساسی تئوری انتخاب ما انتخاب می کنیم که غر بزنیم، قضوت کنیم، دروغ بگوییم، افیرده باشیم، خیانت کنیم و ... پس هر چه از ما سر می زند به انتخاب خودمان است و در جهت ارضای یکی از نیازهایمان و باید مسئولیت آن را بپذیریم و دیگران را مقصر ندانیم. و بهترین راهکار برای خود ارزیابی این است که از خودتان بپرسید این رفتاری که انتخاب کردم مطابق با ارزش های من است یا خیر و اگر جوابتان مثبت بود مسئولیتش را می پذیرید و آن رفتار را ادامه می دهید و در غیر این صورت، رفتار دیگری را که مطابق با ارزش های شما باشد جایگزین می کنید. باید حواسمان باشد که با رفتارهایی که از خود بروز می دهیم ارتباطمان را خط خطی نکنیم و روابطمان را به هم نزنیم. برای کسب اطلاعات و آموزش های لازم به آدرس مرکز مشاوره مراجعه کنید.

ابزار قدردانی:

یکی از مواردی که بسیاری از اافراد از آن غافل می شوند، ابزار قدردانی است. قدردانی کردن به منزله گفتن کلمخ متشکرم، مرسی، ممنونم و .. نیست بلکه باید به برخی از نکات توجه کرد تا بیشتر حس قدردانی خود را به طرف مقابل انتقال دهید که دقیقا نسبت به کدام رفتار یا کار وی از او قدردان هستید. برای کسب اطلاعات بیشتر مشورت با روانشناس را توصیه می کنیم.