رابطه جنسی یکی از موارد مهمی است که به کیفیت رابطه زناشویی زوجین تاثیر بسیار بزرگی می گذارد و هرگونه مشکل در این زمینه می تواند مشکلات متعددی را برای رابطه ایجاد کند. علت عمده کاهش میل جنسی را می توان به دلیل مسائل روانی در نظز گرفت برای مثال کمبود اعتماد به نفس ناشی از بی کفایتی و یا ترس از شکست می تواند به رابطه جنسی صدمه بزند. ولی علاوه بر آن برخی دیگر از موارد هستند که می تواند بر کیفیت رابطه جنسی تاثیر بگذارد.
عوامل اقتصادی:
طبق نظر دکتر مشاوره بیشتر مردان در سنین 40 تا 60 سالگی به اوج رقابت اقتصادی و شغلی می رسند و برای رفع نیازهای عمده فردی و خانوادگی تلاش می کنند و در کار غرق می شوند گرایش انحرافی مرد به فعالیت های بیرون از خانه به صورتی فزاینده از فرصت های لازم برای برقراری روابط زناشویی می کاهد و دیگر فرصتی برای صحبت درباره روابط و مسائل جنسی وجود ندارد. از طرف دیگر عدم امنیت اقتصادی تا اندازه زیادی سبب بروز نارضایتی و کشمکش های خانوداگی می شود. و ممکن است که افراد در خانواده توافق داشته باشند و تطابق لازم را داشته باشند ولی عوامل اجتماعی بیرون از روابط زناشویی بر آن تاثیر می گذارد مانند مشکلات مالی، بیکاری یا پر کاری . به همین دلیل امنیت اقتصادی و اجتماعی در کامیابی زوج ها موثر استولی ارس و اضطراب حاصل از عدم امنیت اقتصادی زن و شوهر را نسبت به هم کم حوصله و پرخاشگر می کند .
خستگی ذهنی و فیزیکی:
خستگی یکی دیگر از عوامل سست کننده تمایلات جنسی به شمار می رود و در دوره میانسالی و بعد از آن تاثیر زیادی می گذارد. در واقع حتی در گیری فکری زیاد و خستگی ذهنی نیز می تواند تاثیر نا مناسبی بر کیفیت رابطه جنسی داشته باشد از این رو این موضوع نیز بسیار تاثیر گذار است.
ترس از ناکامی در عمل جنسی:
طبق نظر روانشناس سکس زمانی که زوجین هر گونه ابهام و ترس به این مسئله داشته باشند و باعث شود که ارضا نشوند و لذتی را که می خواهند داشته باشند را کسب نکنند با تکرار چنین شرایطی دچار ناکامی خواهند شد و ادامه یافتن چنین وضعی می تواند بسیار شرایط سختی را در رابطه جنسی ایجاد کند و میل افراد را از ترس این که دوباره ارضا نشوند کم کند. هرگونه اتفاقی در گذشته، برخی از دارو ها، درگیری فکری، مشکلات جسمی و وجود برخی از بیماری های جنسی می تواند چنین وضعیتی را به همراه داشته باشد و در نتیجه مشکلاتی را ایجاد کند. به همنین دلیل شناسایی دلایل ناکامی و حل و درمان آن ها می تواند افراد را به داشتن رابطه جنسی لذت بخش کمک کند.
افکار منفی هنگام تمایل جنسی:
تصورات افکاری وجود دارد که بسیاری از زوج ها هنگام تماس جنسی با آن رو به رو هستند و این افکار می توانند بر میل و اشتیاق جنسی تاثیر بگذارند. این دیدگاه ها که درباره طرز تلقی فرد نسبت به خود، همسر و یا روابط جنسی هستند به سادگی قابل اصلاح هستند. و با اصلاح طرز تلقی های منفی و سوء تعبیر های مربوط به آن زن و شوهر می توانند میل جنسی از بین رفته را دوباره برگردانند برخی از این سوء تعبیر ها شامل موارد زیر است.
تردید به خود این که فکر کند که جذابیت جنسی کافی ندارد و از نظر جنسی جالب نیست و هرگز نمی تواند ارضا شود و نمی تواند که همسرش را نیز ارضا کند.مورد دیگر، تردید به همسر این که فکر کند طرف مقابلش عجله دارد و یا بی احساس است و فقط به فکر خودش است و ..... و دیگری باید ها که برخی از باید ها می تواند برای افراد دردسرساز باشد یعنی فکر کند که باید بیشتر لذت ببرد و این سخت گیری ها می تواند نتیجه نا مناسبی را به همراه داشته باشد.
منفی گرایی:
افکاری مانند خسته بودن، علاقه نداشتن، حال نداشتن، دشوار بودن و .... که بسیاری از آن ها ممکن است به ذهن هر فردی حطور کند و بسیاری از آن ها بر احساسات در قبال رابطه جنسی تاثیر می گذارد و از میل جنسی می کاهد و احتمالا شرایطی را ایجاد می کند که برقراری رابطه جنسی را ممنوع می کند.
اختلاف سلیقه در روابط جنسی:
اختلاف سلیقه میان زن و مرد ممکن است بر روابط جنسی آن ها تاثیر بگذارد که از جمله بارزترین آن ها می توان به شدت، تکرار و زمان آن اشاره کرد و نتیجه این گونه اختلاف ها باعث گله کردن، ناراحت شدن، دلزدگی و اضطراب خواهد شد. ولی زوجین برای از بین رفتن این مشکل باید به صورت شفاف و واضح با همدیگر صحبت کنند و نقطه مشترکی را پیدا کنند که بدون ایجاد مشکل و تعارض هر دو طرف از آن لذت ببرند و با دلزدگی و ناکامی مواجه نشوند.
بی وفایی:
زمانی که یکی از طرفین درگیر با بی وفایی با فرد دیگری غیر از همسر می شود و با او روابط جنسی برقرار می کند . رابطه با همسر کمتر شده و حتی ممکن است که اصلا وجود نداشته باشد و با آشکار شدن این رابطه ممکن است که فرد قربانی دیگر تمایلی به برقراری رابطه نداشته باشد و این بی وفایی خود دلیلی محکم برای دلزدگی و حتی پایان یافتن رابطه و طلاق است و متاسفانه تاثیر منفی بسیاری بر فرد و دیگر افراد خانواده می گذارد.
ترس از بارداری:
در مواردی نیز ممکن است که فرد به دلیل ترس از بارداری نتواند لذت کافی را ببرد و اضطراب و ترس و نگرانی اجازه لذت بردن را ندهد و از آن جایی که میلی به داشتن فرزند ندارند به خاطر نگرانی مشکلاتی را تجربه کنند اما امروه به دلیل پیشرفت آگاهی و اقدامات پیشگیری این ترس را می توان از بین برد ولی نیازمند آگاهی از این روش ها است که باید با یکدیگر درباره این موضوع صحبت کنند.
همان طور که دیدید هر کدام از موارد در کیفیت رابطه تاثیر می گذارد پس رسیدگی به آن و درمان این موضوع می تواند کمک بزرگی به رابطه شما بگذارد. برای کسب اطلاعات بیشتر با بهترین کلینیک روانشناسی در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید