افرادی که خواستار داشتن رابطه عاطفی پایدار هستند اما همواره در آن شکست می خورند و نمی توانند دلایل آن را پیدا کنند و دچار بحران هایی در زندگی خود می شوند و بار ها آن را تجربه می کنند اما با نگاهی دقیق تر به عمق رابطه عاطفی و رفتار های خود فرد می توان دلایل شکست و جدایی در رابطه ی عشقی را می توان یافت . برای داشتن رابطه سالم باید خود آگاهی ، علاقه ، تعهد ، پیشرفت و رشد همواره وجود داشته باشد . تحقیقات مشاوره عاشقی نشان می دهد که برخی از عامل ها هستند که وجود آن ها در رابطه سمی می باشد و آن را به سمت جدایی می کشاند که در زیر به آن ها اشاره می کنیم .

پرخاشگری و عصبانیت :

طبق نظر روانشناس خوب در ایران در هر رابطه ای می توان دید که یکی از آن ها از دیگری ناراحت است و یا بحث و تعارض هایی بین آن ها به وجود آمده است و ممکن است بسیاری از افراد در این شرایط عصبانیت و خشم زیادی را از خود نشان دهند ولی باید بدانیم که وجود چنین واکشن هایی کاملا به ضرر رابطه خواهد بود . افراد زمانی که در رابطه هستند باید خشم و عصبانیت خود را کنترل و مدیریت کنند در غیر این صورت با استرس های مزمن و مشکلات عاطفی مواجه خواهند شد .

اعتماد و وفاداری :

مشاوران خوب کشور بیان می کنند که اعتماد پایه و اساس هر رابطه ای می باشد و فقدان آن عشق و رابطه را پایدار نخواهد کرد و حس نا امنی ، حسادت و ... را به همراه خواهد داشت . دروغ گفتن و نداشتن صداقت نسبت به یکدیگر اعتماد را از بین می برد و وفاداری اعتماد را به همراه خواهد داشت و زمانی که خیانت در رابطه رخ دهد عواقب بسیار بدی را به همراه خواهد داشت و فردی که خیانت کرده است باید به اشتباه خود پی ببرد و در جهت جبران آن تلاش کند و اگر درباره ی آن صحبت نشود رابطه عاطفی پایان خواهد یافت .


در اولویت نبودن رابطه :

طبق نظر مشاور خوب مرکز روانشناسی شمال تهران یکی از موارد مهمی که برای داشتن رابطه پایدار و سالم باید رعایت شود ، در اولویت قرار دادن رابطه مان می باشد . زندگی عاطفی موفق نیازمند رسیدگی و توجه پیوسته است و اگر حتی یکی از طرفین از آن آگاه نباشند و این موضوع را نادیده بگیرند ، رابطه آن ها با مشکل مواجه خواهد شد . برای مثال ممکن است یکی از طرفین شغل و حرفه ی خود را در اولویت قرار داده باشد و زمان کافی برای رابطه خود لحاظ نکند و در نتیجه فاصله بیشتر شده و صمیمیت کاهش پیدا می کند و رابطه صدمه می بیند . بر اساس نظر روانشناسان کودکان خوب با وارد شدن فرزند و شکل گرفتن مسئولیت های جدید این مسئله بیشتر پیش می آید که برای مثال مادر اولویت خود را تغییر می دهد و تمام توجه را صرف فرزندان می کند و به عبارتی حضور فرزندان دلیلی برای فاصله گرفتن شده و به مرور زمان زوجین از یکدیگر دور تر شده و رابطه را با مشکل مواجه می کند . به همین دلیل اگر می خواهید رابطه ی موفق و پایداری داشته باشید باید پیوسته آن را در اولویت قرار دهید و به طور پیوسته رسیدگی و مراقبت کنید و باید بدانید که بی توجهی رابطه ی عاطفه را نابود می کند و از این رو باید با شریک عاطفی خود وقت بگذرانید و صحبت کردن و گوش دادن ، همدلی ، تفریح داشتن با یکدیگر و ... می تواند شمار ا به یکدیگر نزدیک کند. فشار کاری و تحصیلی ، مسافرت ها و ... می تواند بین زوجین فاصله ایجاد کند و آن چه که اهمیت دارد چگونگی مدیریت زوجین در این شرایط می باشد تا به رابطه آن ها صدمه وارد نشود .

خود پسندی و خود شیفتگی :

زمانی که یکی از طرفین در رابطه نیاز های دیگری را نادیده بگیرد و و در تمام تصمیم گیری ها به فکر خودش نباشد و برای دیگری ارزشی قائل نشود دچار رنجش خواهد شد زمانی که یک طرف رابطه ناراضی باشد دچار مشکلات روحی و روانی بسیاری نظیر اضطراب و استرس و افسردگی خواهد شد . برای این که رابطه عاطفی موفق پیش برود باید از دو سمت و بر اساس خواسته ها و نیاز های دو طرف پیش برود و باید پیوسته به شریک عاطفی خود ابراز علاقه کنید و زمانی که نیاز است از یکدیگر عذر خواهی کنید . خود پسندی و نادیده گرفتن شریک عاطفی رابطه را با مشکل جدی مواجه خواهد کرد . برخی از افراد از اختلال خود شیفتگی بر خوردار هستند که بی مسئولیتی ، سوء استفاده کردن برای رسیدن به خواسته ها و نیاز های خود ، نداشتن حس همدلی از نشانه های آن است و رابطه با چنین افرادی بسیار دشوار می باشد .

سازش :

برای این که با شریک عاطفی خود رابطه مناسب و ایده آلی داشته باشید باید بتوانید با یکدیگر به توافق برسید زیرا دو فردی که در خانواده متفاوتی بزرگ شده اند در بسیاری از مسائل ممکن است که با یکدیگر اختلاف داشته باشند و برای این که در رابطه عاطفی خود موفق باشیم باید در بسیاری از مسائل توافق و سازش را داشته باشید . لجبازی کردن و یا خود خواهی در برابر این اختلافات مشکلات را بیشتر خواهد کرد و به همین دلیل مدیریت کردن اختلاف ها و توافق صحیح امری ضروری می باشد .