بروز مشکلات در زندگی مشترک اجتناب نا پذیر است ولی باید آن را مدیریت کرد . طبق نظر مشاورین قبل ازدواج تهرانی زوجین به خاطر بروز این جور بحران ها در زندگی مشترک نباید ترسی داشته باشند به این خاطر که این بحران ها و درگیری ها در هر زندگی مشترکی وجود دارد و مهم حل کردن آن ها است .
اولین سال ازدواج :
اگر قبل ازدواج در مورد مسائل خیلی مهمی مانند مسائل مالی ، بچه و .... صحبت نکرده اید اکنون زمان بسیار مناسبی است که در مورد آن صحبت کنید . ممکن است بین شما و شریک زندگیتان تفاوت های اخلاقی و رفتاری وجود داشته باشند در چنین حالتی هر دو طرف باید تلاش کنند که به توافق برسند به طوری که هر دو طرف راضی باقی بمانند . در طی این دوره حساس لازم است که در زمینه هایی که با هم اختلاف نظر دارید حتما باید با هم به توافق برسید .
چند سال بعد از ازدواج :
طبق نظر روان شناس مشاور در این دوران باید رابطه ی عاشقانه خود را همچنان حفظ کنید و سعی کنید نقاط ضعف یکدیگر را بپوشانید و روی نقاط قوت و پیوند مشترکتان تمرکز کنید اگر احساس می کنید بین شما و همسرتان مشکلی پیش آنده است در موردش فضاوت نکنید باید به درک عمیقی از رابطه ی زناشویی برسید که بتوانید هر کدام از شما مسائل را از دید طرف مقابل هم ببیند . در این مرحله ابراز علاقه و روابط جنسی بین طرفین به صورت از پیش تعیین شده و عادی در می آید . به نظر می رسد که زن و شوهر تمام گفتار و رفتار یکدیگر را می دانند و برای رهایی از این مشکل تکراری باید یک تغییر مثبت و مناسب ایجاد کنند . به احتمال زیاد چون در این دوران زوجین صاحب فرزند شده اند باید در نظر داشته باشند که فرزند دارای شخصیت سوم است و یه هیچ عنوان وسیله ای برای نجات رابطه ی زن و شوهر نیست .
یک دهه بعد از ازدواج :
بر اساس گفته ی مشاوران تلفنی در این دوره حساس زنان مسئولیت زیادی دارند زیرا آن ها باید هم از فرزندشان مراقبت کنند و هم وظیفه ی مدیریت فضای خانه و ایجاد محیطی امن و پر مهر را بر عهده بگیرند و هم زمان باید مسئولیت شوهر داری را نیز داشته باشند و در نتیجه ممکن است که کیفیت رابطه ی آن ها با همسرشان کاهش پیدا کند . در این دوره بهتر است شوخ طبعی و ملاحت را وارد رابطه خود کنید و سعی کنید بیشتر با هم بخندید و سطح انتظارتان را کاهش دهید و تمرکزتان را روی جنبه های مثبت زندگی مشترک قرار دهید . زمانی می رسد که فرزندان بزرگ شده اند و هرکدام دنبال زندگی خودشان می روند و در نتیجه زن و شوهر بعد از مدت طولانی ناگهان تنها می شوند و شرایط ابتدایی ازدواج را تجربه می کنند . احتمال این وجود دارد که زوجین به این فکر کنند که با سر و سامان دادن فرزندانشان بهترین ماموریت آن ها در زندگی مشترک به پایان رسیده است و زندگی مشترک آن ها شادابی سابق را از دست داده است و به همین خاطر از هم فاصله می گیرند . اما می توان با راهکارهایی بر مشکلات غلبه کرد برای مثال به دنبال دلایل وانگیره های بیشتری برای در کنار هم ماندن بگردید . خاطره های خوبتان را با هم مرور کنید و توجه داشته باشید که شما هنوز هم والدین فرزندتان هستید و فرزندان به هر دو والد خود نیاز دارند .
چند نکته ی حیاتی در مورد همسر داری :
طبق نظر مشاوران کلینیک روانشناسی تهرانی خوب شاداب و با نشاط بودن و این که همیشه لبخند به همسرمان هدیه کنیم و قضاوت منصفانه داشته باشیم و مسائل را منطقی و درست حل کنیم و از موارد دیگر مرور خاطرات خوش است و باید به رفتار های خوب همسرمان بیشتر فکر کنیم و لحظات خوشی را با هم داشته باشیم . با همسر خود همسو باشیم و نسبت به یکدیگر درک متقابل داشته باشیم و همچنین شنونده ی خوبی باشیم وقتی همسرمان در حال گفت و گو هست با احساسات به چهره ی او نگاه کنیم و یا به عهد خود وفا کنیم و در مقابل حرف هایی که می زنیم پایبند باشیم و در مقابل آن ها مسئولیت پذیر باشیم . محیط خانه و خانواده باید به گونه ای باشد که همسرمان در آن احساس امنیت و آرامش روانی ، اجتماعی و اقتصادی داشته باشد . مشورت کردن در کار ها ، دلجویی کردن از همسر و بیان کردن حرفی عاشقانه می تواند خشم و نفرت را آرام کند و دستور ندان در خانه و همچنین احساس رضایت از همسر و داشتن گذشت و فداکاری می تواند زندگی مشترک را به سمت موفقیت پیش ببرد . رعایت کردن این مورد ها می تواند صمیمیت را در محیط خانواده بیشتر کند و از طرفی فرزندان نیز این سبک ها را یاد می گیرند و در آینده می توانند روابط موفقی را داشته باشند و همچنین زن و شوهر زندگی لذت بخش و ارامی را تجربه خواهند کرد .
دیدگاه خود را بنویسید