مشکلات جنسی می تواند کیفیت رابطه را بسیار تحت تاثیر قرر دهد . به همین دلیل کسب آگاهی در این مورد و به دست آوردن اطلاعات کافی و صحبت کردن در این زمینه با همسر و درمان این اختلال می تواند رابطه را برای افراد نرمال و سبب بهبود آن شود . در ادامه برای آشنایی بیشتر مشکلات جنسی متداولی که در زوجین وجود دارد را بیان می کنیم که عبارت است از :
کمبود میل جنسی :
طبق نظر سکس تراپیست کمبود میل جنسی یک مشکل جنسی است که بسیار متداول است و زمانی ایجاد می شود که یکی از طرفین رابطه ی جنسی را شروع نکند و یا به آغاز رابطه جنسی پاسخ ندهد . افزون بر مشکلات بهداشت روانی مانند افسردگی ، اضطراب ، وسواس ، کمبود رابطه ی جنسی می تواند باعث ایجاد استرس ، دیابت ، به هم ریختن هورمون ها و مسائل رابطه ی عاطفی مانند فقدان صمیمیت یا اعتماد رخ دهد . برخی از اختلالات جنسی دیگر مانند فقدان ارگاسم یا درد در رابطه یجنسی می تواند منجر به عدم علاقه به رابطه ی جنسی شود . البته در کنار این موضوع باید گفت که مصرف دارو های ضد افسردگی و ضد بارداری نیز باعث کاهش میل جنسی می شود .دوران بارداری ، شیردهی و یائسگی می تواند با میل جنسی تداخل داشته باشد . اما باید گفت که وقتی فردی دارای میل جنسی بالایی می باشد و همسرش دارای میل جنسی کمتری می باشد ، این نوعی تفاوت است و نمی توان گفت که فرد دچار اختلال است . در این صورت زوجین باید در باره ی این که به چه میزان با هم رابطه ی جنسی داشته باشند صحبت کنند و به توافق مشترک برسند . و همچنین کاهش علاقه جنسی به مرور زمان در دراز مدت امری عادی می باشد و زوجین باید بدانند که چگونه علاقه ی خود را بر انگیزانند تا از کاهش علاقه جنسی جلوگیری کنند .
فقدان ارگاسم :
طبق نظر روان درمانگر تلفنی زنان و مردان می توانند فقدان ارگاسم را تجربه کنند . استرس ، اضطراب عملکردی ، باور های مذهبی و فرهنگی ، ترس از بارداری یا بیماری های مراقبتی و مشکلات رابطه ای مثل اختلافات مزمن ، فقدان پیوند صمیمی ، ارتباط ضعیف راجع به رابطه ی جنسی و مسائل مربوط به اعتماد بروز پیدا کند .
تنفر جنسی :
تنفر جنسی زمانی تشخیص داده می شود که یک فرد هنگام داشتن رابطهی جنسی با همسر خود ، احساس تنفر ، انزجار یا سایر هیجانات را تجربه می کند . مشکلات در رابطه زوجین و دعوا ، خشونت خانگی ، اختلاف های حل نشده ، عدم رعایت بهداشت از سوی طرف مقابل از تنفر جنسی به حساب می آید . تجربیات آسیب زا مانند آزار و اذیت جنسی یا تجاوز می تواند رابطه ی جنسی را با تجربه ای دردناک پیوند بزند .
اختلالات درد جنسی :
ربر اساس گفته ی روانشناس تهرانی ابطه ی جنسی می تواند برای برخی افراد با درد جسمی همراه باشد ، و بیشتر آن ها را زنان تشکیل می دهد و این درد ماهیت روانشناختی دارند و به عنوان درد مزمنی شناخته می شود که در آن هیچ گونه التهاب و آسیبی دیده نمی شود . درد جنسی وضعیتی است که می تواند زنان و مردان را تحت تاثیر قرار دهد . متداول ترین انواع اختلالات درد جنسی وجود دارد و با تشخیص و درمان آن ها می توان رابطه ای لذت بخش را تجربه کرد .
اختلال نعوظ :
اکثر مردان گهگاهی به این مشکل برمی خورند ، اما وقتی به طور مکرر رخ دهد ، می تواند برای مرد و همسرش رنج آور باشد . عوامل بسیاری موجب بروز اختلال نعوظ می شوند ، از جمله مشکلات روان شناختی مثل افسردگی ، اضطراب ، استرس و خستگی ، مشکلات رابطه و اختلافات حل نشده و خیانت ، چاقی ، فشار خون ، دیابت ، عدم تعادل هورمونی ، مشکلات مربوط به غدد و ..... سبب ایجاد آن می شوند .
انزال زود رس :
این موقعیتی متداول است و زمانی که به طور منظم رخ دهد ، می تواند برای مرد و همسرش رنج آور باشد . عواملی نظیر این که مرد از ترس لو رفتن در رابطه ی جنسی ، آن را سرعت ببخشد یا به خاطر احساس گناه رابطه ی جنسی را سریع تمام کند . اضطراب ناشی از ترس راجع به عمبپلکرد جنسی یا سایر دلایل نا مرتبط مثل مشکلات شغلی یا مسائل دیگر مربوط به خانواده می تواند در ایجاد آن نقش داشته باشد .
طبق نظر مشاوران بهترین مراکز مشاوره افرادی که در کودکی مورد سوء استاده ی جنسی قرار گرفته اند ممکن است که دارای عملکرد نرمالی در رابطه ی جنسی داشته باشند اما از طرفی با همرا شدن تغییرات عمده مانند نقل مکان و یا تولد فرزند و یا تغییرات اساسی دیگر دچار اختلال در عملکرد جنسی شوند که با درمان آن ها می توان به حالت نرمال بازگشت .
دیدگاه خود را بنویسید