ویژگی اصلی هر انسانی ارتباط او و روابط اجتماعی او با دیگران است. زمانی که روابط او با دیگران به مشکل بر خورد، دچار ناراحتی ، ناکامی و ... خواهد شد. برای این که بتوانیم ارتباط درستی با اطرافیانمان برقرار کنیم باید بتوانیم با طرف مقابلمان گفتگ کنیم و با این روش است که می توانیم مشکلاتمان را با طرف مقابل حل کنیم. اما این گفتگو نیازمند مهارت مهمی به نام گوش دادن فعال است یعنی بتوانیم به حرف های طرف مقابلمان گوش دهیم و از انجام برخی کارها پرهیز کنیم. برای یادگیری این مهارت ها می توانید مشورت با روانشناس را تجربه کنید. در گفتگو باید از انجام این کار ها پرهیز کنیم تا بتوانیم ارتباط خوبی برقرار سازیم.
مرور ذهنی و آماده کردن جواب هنگام شنیدن حرف های مخاطب ممنوع:
زمانی که در حین گوش کردن به فرد دیگر، به واکنش یا پاسخی که باید بدهید فکر می کنید، در واقع با خودتان صحبت می کنید و به طرف مقابل گوش نمی دهید. برای مثال زمانی که همسرتان در حال صحبت با شماست در ذهنتان به دنبال جواب هستید تا هر چه سریع تر پاسخ او را بدهید. این کار نمی تواند به شما در جهت داشتن رابطه خوب کمک کند.
قطع کردن حرف مخاطب ممنوع:
پریدن وسط حرف دیگری که معمولا با نگرانی و صدای بلند آن را انجام می دهیم، برای طرف مقابل اصلا خوشایند نیست. ما حواسمان به تن صدای خودمان نیست و از تاثیر آن بی خبریم . این که بدون تمام شدن حرف های طرف مقابل به او بپرید، و فرد مقابل نتواند که حرف هایش را به طور کامل بزند، نمی توانیم رابطه خوبی برقرار کنیم. زمانی که طرف مقابلمان در حال صحبت است باید تا تمام شدن حرف هایش صبر کنیم و سعی کنیم که به صورت نوبتی هر دو طرف زمان کافی برای صحبت داشته باشد.
تلافی کردن یا حمله متقابل:
شایع ترین، مهم ترین و غیر انسانی ترین مانع برای فهم طرف مقابل است. یعنی همواره به دنبال تلافی کردن و حمله به طرف مقابل باشیم . اما در گوش دادن واقعی ، باید دیدگاه ها و نیازهای روانی خود را به طور موقت کنار بگذاریم در غیر این صورت نمی توانیم مخاطب را بفهمیم و این مورد باعث ایجاد سوء تفاهم های زیادی خواهد شد و به همین دلیل اصلا توصیه نمی شود.
نپذیرفتن انتقاد ممنوع:
به خاطر این مورد است که ممکن است افراد به این اعتقاد داشته باشند که سکوت بهترین کار است. علت رسیدن به این نتیجه ممکن است این باشد که تقریبا فهمیده اند که ما با هم گفتگو نمی کنیم که به نتیجه برسیم و گفتگو می کنیم که به هدف خودمان برسیم. . باید بپذیریم که برخی مواقع ممکن است شرایط و گفتگو باب میل ما پیش نرود و این نکته را نباید فراموش کنیم که گوش دادن فریندی دو سویه است و زمانی که دو نفر درباره موضوعی با هم اختلاف دارند اگر دیدگاه های یکدیگر را تایید نکنند نتیجه چیزی جز جدایی و فاصله عاطفی نخواهد بود. البته بیان انتقاد نیز راه هایی دارد و بیان هر انتقادی مناسب نیست و هر دو طرف نسبت به این موضوع آگاه باشند.
پیش بینی مقصود و نیت طرف مقابل ممنوع:
ما با باورهایی که در ذهنمان نسبت به طرف مقابل داریم و گرفتار آن باور ها هستیم بر اساس آن ها شروع به ذهن خوانی و پیش بینی حرف های طرف مقابل می کنیم و زمانی که این باور ها منفی باشد می تواند رابطه را به سمت بدی یش ببرد و به همین دلیل باید اجازه دهیم که حرف های طرف مقابل تمتم شد و نیت او را بدانیم و از هر گونه باور غیر منطقی دوری کنیم. این کار ممکن است که بین زوج ها بسیار دیده شود و به همین منظور برای حل ای مشکل می توانید به آدرس مشاوران ازدواج مراجعه کنید.
برچسب زدن ممنوع:
یکی از کارهای بسیار خطرناک دیگر برچسب زدن با گفتن حرف هایی نظیر احمق، بی عرضه، بی مسئولیت، و .... است. این گونه عبارلت در واقع کل شخصیت فرد را زیر سوال می برد و مشکلات زیادی را ایجاد می کند.
تحقیر و سرزنش کردن ممنوع:
یکی از موارد منفی دیگر تحقیر و سرزنش کردن است که می تواند خطرناک باشد. به هیچ وجه در روابط بین فردی چنین کاری توصیه نمی شود .
مبرا کردن خود ممنوع:
یکی دیگر از کارهای منفی دیگر مبرا کردن خود از هر گونه اشتباه است. البته که زمانی که دو فرد در یک رابطه حضور دارند ممکن است که خطا کنند و هر دو به اندازه ای در آن اتفاق سهیم هستند و نمی توانیم بگوییم که یک نفر مقصر است و خود را از آن اتفاق مبرا کنیم. هر فردی باید مسئولیت رابطه و اشتباه را به عهه بگیرد و هر دو برای حل آن مشکل و مسئله تلاش کنند و به دنبال مقصر نباشند و تقصیر ها را سر دیگری نیندازند.
نصیحت کردن ممنوع:
در بسیاری از رابطه ها نصیحت کردن شاید که بسیار مفید جلوه کند اما در دراز مدت می تواند بسیار مشکل آفرین باشد و هیچ فردی دوست ندارد که مورد نصیحت قرار بگیرد. بلکه همدلی کردن و درک یکدیگر می تواند نتیجه خوبی را به همراه داشته باشد و شرایط بهتری را ایجاد کند.
عوض کردن بحث:
یکی از کارهای نا مناسب دیگر در رابطه و گوش دادن عوض کردن حرف طرف مقابل است. زمانی که طرف مقابل درباره موضوعی با شما صحبت می کند و شما همواره به دنبال عوض کردن بحث هستید، حس بسیار بدی را به طرف مقابل منتقل می کند و در واقع این را نشان می دهید که به خوبی به حرف های طرف مقابلتان توجه ندارید و این باعث ایجاد بسیاری از ناراحتی ها و دلخوری ها خواهد شد.
همان طور که می بینید رابطه ها دارای نکته و رازهای بسیاری هستند که کسب آگاهی در مورد آن ها می تواند به شما در داشتن رابطه بهتر و سالم تر و موفق تر کمک کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمین و ارتقای روابط بین فردی تان می توانید با تلفن مراکز روانشناسی در ارتباط باشید و با گرفتن وقت به صورت حضوری از خدمات این مراکز استفاده کنید.
دیدگاه خود را بنویسید