ازدواج تصمیم مهم در زندگی هر فردی است و توصیه می شود که اطلاعات و آگاهی لازم را نسبت به خود و طرف مقابلتان به دست بیاورید و به عبارت واضح تر شناخت کاملی را داشته باشید. در بحث روانشناسی ازدواج به این نکته تایکید می شود که هر چقدر از همان ابتدا واضح صحبت کنید و فرایند آشنایی را کامل تر انجام دهید موفق تر خواهید بود. در ادامه به نکاتی اشاره می کنیم که از همان ابتدا توجه به آن ها و دانستن آن ها ضرورت دارد که عبارت اند از:
از همان ابتدا صادق باشید.
مشاور روانشناس خانواده تاکید می کند که بسیاری از زوجین را می بینیم که بعد از ازدواج شکایت می کنند به همسر خود اعتماد ندارند و حتی ممکن است که برخی از آن ها بی صداقتی را کار خوبی بداند . اما این کاملا اشتباه است و رابطه را از پایه با مشکلات زیادی رو به رو خواهد کرد . صداقت ، درستی و قابل اعتماد بودن از موارد بسیار ضروری و مهم در ازدواج می باشد . این که بدانید می توانید روی همسر خود حساب باز کنید ، حس بسیار خوبی را به شما منتقل خواهد کرد ، زیرا که او همیشه با شما صادق است . اما اگر که همواره نگران باشید و بترسید که همسرتان به شما دروغ خواهد گفت شرایط دشواری را برای شما ایجاد خواهد کرد . برای مثال همواره در تنش ، تردید و ناراحتی خواهید بود . این که به کسی عشق بورزید که همواره به شما دروغ می گوید به مرور زمان عزت نفس شما را کمتر خواهد کرد و رابطه را با مشکلاتی رو به رو خواهد کرد . یکی از مخرب ترین راه هایی که زوجین می توانند عشق و حرارت رابطه ی خود را بکشند و صمیمیت را از بین ببرند ، نگفتن حقیقت است . افرادی که دروغ می گویند و صداقت ندارند ، به بی صداقتی به عنوان راهی برای رسیدن به منافعشان می دانند . می توان گفت که اشکالی در سیستم ارزشی آن ها به طور ذاتی وجود دارد .
در مورد مساِل مالی واضح صحبت کنید.
تحقیقات مراکز مشاوره نشان می دهد که توقعات پیش از ازدواج معمولا به مسائل مالی محدود می شوند و شما و طرف مقابلتان باید درست درباره ی آن چه که می توانید هزینه کنید درست و واضح حرف بزنید. و مطمئن باشید که هر چقدر در دوران نامزدی و عقد و همچنین ازدواج راستگوتر باشید، آرامش بیشتری خواهید داشت و از رابطه تان لذت بیشتری خواهید برد. همه ی گفت و گو ها را به لحظه آخر منتقل نکنید. تصور نکنید که در طول زندگی و با مقتضیات زمان مسائل مختلف حل می شوند. همسرتان حق دارد تا پیش از ازدواج با شما و خواسته هایتان آشنا شود وبهترین دوران برای توافق در بیشتر زمینه ها همان دوران پیش از ازدواج است. دروغ نگویید و سعی نکنید که خودتان را پولدار تر و قانع تر نشان دهید و سعی کنید که در دوران پیش از ازدواج درباره ی همین موضوع با یکدیگر صحبت کنید.
تبیین جایگاه خانواده:
با رشد و آگاهی های اجتماعی، دخالت های خانوادگی یکی از مهم ترین دلایل به هم خوردن رابطه ها و شدت گرفتن اختلافات در ازدواج است. لازم نیست به همسرتان همه جزییات پیرامون اعضای خانواده تان را بگویید و یا ضعف های رفتاری پدر و یا مادرتان را با انتقادهای شدید مطرح کنید. بهتر است همسرتان را از میزان وابستگی تان به خانواده آگاه کنید. قبل از ازدواج هر نوع خواسته و رفتار یا ویژگی خاص را که در نظر دارید، باید با همسرتان مطرح نموده و به توافق برسید که پس از شروع زندگی باعث ناراحتی و دردسر نشود. این که فکر کنید هر نوع تغییری به دلخواه شما انجام خواهد شد درست نیست و امکان ندارد.
ازدواج باعث درست شدن فرد نمی شود .
زمانی که افراد می خواهند ازدواج کنند باید مشکلات فردی خودر ا حل نمایند و بعد از این که احساس آمادگی کامل کردند و به خودشناسی رسیدند و مشکلات درونی خودشان را حل کردند وارد زندگی مشترک شوند . بر اساس گفته های مشاور روانشناس خانواده بسیاری از افراد فکر می کنند که اگر فرد ازدواج کند برای مثال اعتیاد یا اختلال روانی اش درست می شود اما اصلا این چننی نیست و اتفاقا بعد از ازدواج با چنین فردی مشکلات چندین برابر می شود و طرف مقابل فشار زیادی را تحمل خواهد کرد به همین دلیل این ازدواج ها موفق نخواهد بود .
ازدواج هندوانه سر بسته نیست.
بسیاری از افراد عقیده دارند که تا زوجین زیر یک سقف نروند نمی توانند یکدیگر را بشناسند اما این باور نیز اشتباه است . زوجین می توانند بر اساس مهارت های آشنایی و گذراندن زمان کافی با یکدیگر شناخت کافی را به دست بیاورند و زندگی مشترک خود را با آگاهی شروع کنند و امروزه با وجود پیشرفت علم در زمینه ی ازدواج و روانشناسی ازدواج افکار این چنینی جایی ندارند و شما با کسب آگاهی های لازم می توانید نقش بزرگی را در ازدواجتان ایفا کنید.و به این منظور از مراکز مشاوره می توانید بهره مند شوید.
دیدگاه خود را بنویسید