بسیاری از افراد با طرز فکر این که می توانند شریک عاطفی خود را بعد از ازدواج تغییر دهند بسیاری از رفتار های اشتباه او را نادیده می گیرند و بیان می کنند که بعد از ازدواج می توانند او را تغییر دهند . به عبارتی فکر می کنند که می توانند شریک انتخابی خود را بر اساس معیار های ذهنی خودشان بعد از ازدواج تغییر دهند و بسازند . در ادامه این متن می خواهیم بدانیم که آیا چنین طرز فکری قابل اجرا است یا نه .
طبق نظر دکتر روانشناس نباید به امید تغییر شریک انتخابی ازدواج کرد زیرا که کاملا اشتباه و دردسرساز خواهد بود . زمانی که شما تفاوت های زیادی با یکدیگر داشته باشید و به طور پیوسته به خاطر این تفاوت ها مشاجره و دعوا و جر و بحث داشته باشید نباید امید وار باشید که بعد از ازدواج و زیر یک سقف رفتن همه ی آن ها حل خواهند شد بلکه باید به این آگاهی برسید که قبل از ازدواج باید یه شناخت کامل از فرد دست پیدا کنید و رفتار ها و شخصیت او را مهم تلقی کنید و بر اساس آن فرد را آن گونه که هست دوست بدارید و قبول کنید زیرا هر گونه تغییر بعد از ازدواج بی نتیجه خواهد بود طبق نظر سکستراپ خوب اگر در زندگی زناشویی خود به طور پیوسته به فکر تغییر دادن همسرتان باشید و برای آن تلاش کنید ، آن کسی که ناراحت خواهد شد خود شما خواهید بود و اصرار بر تغییر رابطه را خراب تر خواهد کرد افراد تا زمانی که خودشان نخواهند و انگیزه ای برای تغییر نداشته باشند هیچ کس قدرت و توانایی تغییر دادن آن ها را نخواهد داشت .
بر اساس مطالعات روانشناسی خانواده برخی از موارد هستند که تغییر دادن آن ها غیر ممکن است به همین دلیل زوجین باید قبل از ازدواج و در دوران آشنایی و شناخت یکدیگر به آن ها دقت کنند تا از بروز بسیاری از مسائل جلوگیری کنند . برخی از ملاک های مهم که باید به آن ها اهمیت داده شود در زیر اشاره می کنیم .
سلامت روانی :
یکی از مهم ترین ملاک ها در ازدواج بر خورداری از سلامت روانی و روحی می باشد . بزخی از اختلال ها نظیر اختلال شخصیت از درمان و بهبودی کاملی به دور هستند و تنها راه ممکن کنترل کردن نشانه های آن می باشد . طبق نظر درمانگر وسواس خوب اختلال هایی نظیر اختلال شخصیت وسواسی ، پارانوئید و .. از مواردی هستند که زندگی مشترک و کنار آمدن با آن ها بسیار دشوار است . به همین دلیل قبل از ازدواج هر گونه رفتار مخربی را نباید نادیده بگیرید و می توانید از مشاوران مطب روانشناسی راهنمایی و کمک دریافت کنید تا بتوانید اطلاعات لازم نسبت به آن را دریافت کنید و ببینید که آیا قادر و توانایی کمار آمدن با آن مشکل را دارید یا نه .
خانواده :
از موارد مهم دیگر خانواده می باشد که افراد باید به آن اهمیت بدهند زیرا فرد در آن خانواده رشد پیدا کرده است و بسیار ی از الگو های رفتاری را از آن ها سر مشق می گیرند و به عبارتی از آن ها یاد می گیرند . در خانواده هایی که دعوا و مشاجره و آشفتگی زیاد باشد و هیچ گونه مدیریتی در کنترل احساسات و هیجانات نداشته باشند و نتوانند این دعوا ها را کنترل کنند بچه ها نیز چنین مواردی را یاد می گیرند و در آینده در زندگی مشترک خود استفاده می کنند و علاوه بر آن خانواده آشفته اضطراب و استرس زیادی را به شما وارد خواهد کرد . اما زمانی که با خانواده ای ارتباط بر قرار کنید که سبک های ارتباطی مناسبی دارند و آرامش در آن ها بر قرار است رابطه شما را نیز بهتر خواهد کرد .
اختلاف سنی :
اگر اختلاف سنی بین زوجین زیاد باشد خود باعث تفاهم و تعاملات بین آن ها را مختل خواهد کرد و ممکن است در علایق و تفریح ها و همچنین اولویت بندی آن ها با مشکلاتی رو به رو شوند .
از موارد دیگر می توان به سابقه ی ازدواج قبلی ، اعتقادات ، فرهنگ و ... اشاره کرد که در بروز اختلاف ها تاثیر گذار هستند اما برخی از آن ها را می توانید با صحبت کردن و ایجاد تفاهم بین خودتان حل و فصل نمایید و روی آن ها کنترل داشته باشید .
تنها زمانی می توانید همسر خود را تغییر دهید که خودش بخواهد .
همانطور که گفتیم باید همسر خود را همان گونه که هست دوست بدارید و قبول کنید . برخی از راهکار ها هستند که می توانید با آن همسر خود را تحت تاثیر قرار دهید و او را به تغییر رفتارش تشویق کنید ولی باید بئانید که نمی توانید او را اجبار کنید که رفتاری را تغییر دهد برای مثال زمانی که شما در حال دعوا کردن و جر . بحث هستید می توانید با تغییر خودتان او را نیز تشویق به تغییر کنید مثلا به جای بحث کردن و با صدای بلند حرف زدن آن را به زمان آرام تر منتقل کنید . زمانی که بر خی از رفتار های نادرست همسر خود را نتوانید تحمل کنید باعث افسردگی و نا امیدی در شما خواهد شد و به همین دلیل است که مشورت کردن با یک روانشناس سودمند خواهد بود . شما می توانید رفتار های قابل تحمل و غیر قابل تحمل همسر خود را شناسایی کنید و نتیجه بگیرید که با کدام از آن ها توانایی سازگاری دارید . ولی باید بدانید که صحبت کردن درباره مسائل و مکشلاتتان و همدلی کردن و محبت و توجه به همسر می تواند بسیار سودمند خواهد بود .
دیدگاه خود را بنویسید