روابط خانوادگی قوی و مثبت احساس خوب و لذت بخشی را به همراه دارد و برای ایجاد آن باید به کودکان کمک کرد تا در خانواده احساس امنیت کنند و دوست داشته شوند و از این طریق اعتماد به نفس آن ها رشد پیدا می کند و زمانی اتفاق می افتد که به کودک اجازه دهیم تا دنیای اطرافش را کشف کند چیزهای جدید را امتحان کند و یاد بگیرد و در کنار آن باید به کودکان خود حل مشکلات، تعارض ها، و احترام را آموزش دهیم زیرا که موارد گفته شده از مواردی هستند که برای ایجاد روابط سالم نیاز دارند. کارهای بسیاری وجود دارد که با آن ها می توان روابط مثبت خانودگی را ایجاد کرد.
گذرندان زمان مفید و با کیفیت با اعضای خانواده:
طبق نظر روانشناس خوب ازدواج گذراندن زمان مفید و با کیفیت با اعضای خانواده به معنای زمان بهینه ای که با خانواده می گذرانید می باشد. در اوقاتی از روز زمانی را برای صحبت کردن و خندیدن صرف کنید. برای مثال خوردن وعدههای غذایی با یکدیگر و ... و در واقع باید شرایطی را ایجاد کر که افراد بر روی کاری که در حال انجام است تمرکز کنند . کارهای منظم سرگرم کننده ی دیگری نیز می توانید انجام دهید .
گوش دادن بدون قضاوت کردن:
ارتباط مثبت در مورد گوش دادن بدن قضاوت و بیان افکار و احساسات خود با صراحت و احترام است و این به همه کمک می کند تا احساس درک شدن، احترام گذاشتن و حفظ ارزش را به همراه داشته باشد و در نتیجه باعث تقویت روابط خانوادگی می شود. زمانی که فرزندتان قصد صحبت کردن با شما را دلرد کارهای دیگر را کنار بگذارید و به او توجه کند و به افراد برای بیان نظراتشان فرصت دهید. سعی کنید که فرزندان خود را تشویق و تحسین کنیدو اجازه دهید که همه ی افراد خانواده بدانند که یکدیگر را دوست دارند و از آن ها قدردانی می شود.
ارتباط غیر کلامی مثبت:
طبق گفته مشاور تخصصی خانواده همه ی ارتباطات به صورت کلامی اتفاق نمی افتد بلکه به صورت غیر کلامی نیز انجام می شود. به احساساتی که فرزندان و همسرتان به صورت غیر کلامی نشان می دهد دقت کنید و به زبان بدن خود نیز آگاه باشید. در بسیاری از موارد نوجوانان تمایلی به صحبت کردن با بزرگ ترهایشان ندارند و به دنبال حریم خصوصی بیشتری هستند اما شما با روش های دیگری می توانید با نوجوان خود ارتباط برقرار کنیدو برای آن برنامه ریزی داشته باشید.
فعالیت به صورت یک تیم در خانواده:
طبق گفته مشاور متخصص روانشناس زمانی که خانواده شما به صورت تیمی کار می کنند ، احساس حمایت و مشارکت در آن ایجاد می شود و در نتیجه در جهت داشتن مرزهای سالم و اتنظارات عاقلانه نیز کمک می شود. برای این کار می توانید کارهای خانه را تقسیم کنید و کودکان را نیز در این فعالیت شرکت دهید زیرا که آن ها از مشارکت لذت می برند و همچنین سعی کنید که فرزندانتان در تصمیم گیریها حق نظر و شرکت کردن داشته باشد . قوانینی را به صورت گروهی ایجاد کنید برای مثال در خانواده با احترام با یکدیگر صحبت کنیم و قوانین این چنینی موجب می شود که زندگی آرام تری را در خانواده تجربه کنید.
قدردانی از یکدیگر:
برای یکدیگر ارزش قائل شوید، قدردانی و تشکر کردن از نشانه های روابط خوب خانوادگی است . برای این کار می توانید خاطرات خانوادگی خود را تعریف کنید و یا تفاوت ها ، استعداد ها و توانایی های یکدیگر را بشناسید و نقاط قوت یکدیگر را شناسایی و به کار بگیرید.
داشتن رابطه خوب با همسر :
والدین به عنوان مهم ترین الگو برای فرزندان هستند و کودکان آن چه که از رفتار والدینشان با یکدیگر می بینند را یاد می گیرند و آن ها را در ذهن خود ثبت می کنند. برای این که فرزند شما رابطه خوبی در بزرگسالی داشته باشد و به شکل موفقیت آمیزی عمل کند باید موارد گفته شده در بالا را با همسر خود رعایت کنید و انجام دهید و کودکان با دیدن مهارت های صحیح رابطه الگو برداری کنند و در ارتباط خود با دنیای اطراف آن را به کار بگیرند. همچنین این کار می تواند تاثیر مثبتی در صمیمیت بین اعضای خانواده داشته باشد زیرا که وجد تعارض و دعوا بین والدین موجب ایجاد جوی از تش در خانواده می شود و آرامش رابطه را به هم می ریزد. یادگیری حل مسائل و مشکلات و تعارض ها و پیدا کردن نقطه مشترک در محیطی گرم وصمیمی و آرام می تواند خانواده را در جهت داشتن رابطه مثبت و موفق و کارآمد هدایت کند.
وجود برخی مشکلات ارتباطی والدین با کودک و نوجوان به دلیل تغییرات رشدی آن ها ممکن است که تا حدودی طبیعی باشد اما در صورتی که می خواهید رابطه شما با فرزندانتان موفق باشد می توانید از مراکز مشاوران کمک و راهنمایی دریافت نمایید.
دیدگاه خود را بنویسید