زندگی با شریک زندگی که مبتلا به برخی از اختلالات روانی می باشد ، سخت تر است . افراد دارای شخصیت افسرده رفتار های اندوه بار و غم انگیز دارند و فکر می کنند که فردی بی کفایت و بی ارزش هستند و نگرش او نسبت به خودش منفی می باشد و زیاد غصه می خورد و بدبین و احساس گناه همراه اوست . همه ی ما انسان ها گاهی اوقات ناراحت می شویم ولی افراد شخصیت افسرده در همه حال افسردگی دارند . طبق مطالعات مشاوره بعد از ازدواج ما به عنوان انسان ممکن است چند روزی را دچار افت روحی شویم و آن را روز بد و یا هفته ی بد معرفی کنیم . وقایع نا خوشایند بخشی از زندگی به حساب می آید و باید ان را قبول کنیم .
بر اساس گفته ی روانشناسان کلینیک روانشناسی خوب در شمال تهران زندگی مشترک با فرد غم زده ، زندگی فاقد شادی خواهد بود همانطور که گفتیم چنین فردی غم زده و احساس بی ارزشی می کند و این احساس را به افراد دیگر نیز انتقال می دهد . چنین فردی توانایی لذت بردن از رویداد های زندگی را ندارد می توانیم بگوییم که چنین افرادی تجربه خوشحالی و شادی ندارند و اعتماد به نفس آن ها بسیار کم است . نگرش منفی او به قدری قوی است که همه افکار ، گفتار و احساسات و رفتار او را تحت تاثیر قرار می دهد .
شخصیت افسرده به عنوان شریک زندگی چگونه خواهد بود ؟
فرد افسرده فردی ناراحت و غمگین است و در نتیجه نمی تواند رابطه شادی با همسر خود داشته باشد سبک روابط او بر اساس احساس بی کفایتی و عزت نفس پایین می باشد . بر قراری رابطه با چنین افرادی شما را نیز ممکن است که افسرده کند . مطالعات حل اختلاف خانواده نشان می دهد که انتقاد مداوم همسر در دراز مدت تاثیر منفی می گذارد زمانی که شما از انتقادات او شکایت می کنید دچار احساس گناه و پشیمانی و خود خوری شدید است این کار ممکن است باعث ایجاد چرخه معیوبی در رابطه شود . اگر شما به دنبال داشتن رابطه عاطفی با فردی جرات مند و دارای اعتماد به نفس هستید ، این انتخاب درستی نیست زیرا که برای یک فرد سالم زندگی مشترک با فرد غم زده بسیار سخت خواهد بود . زیرا زمانی که در ارتباط با آن ها هستیم پیوسته تلاش خواهیم کرد که درد و رنج او را کمتر کنیم و وارد دنیای او شده و خودمان نیز تا حدی گرفتار خواهیم شد . در چنین افرادی هر چقدر هم برای امید واری دادن تلاش کنیم بی نتیجه خواهد بود و تغییری در نگرش آن ها به وجود نخواهد آمد .
در حالت کلی می توان گفت که داشتن خلق ناراحت و غم زده ، ارزیابی خود و انتقاد از خود ، احساس بی ارزشی و بی کفایتی ، نشخوار فکری و نگرانی ، بدبین بودن ، احساس گناه ، پشیمانی و حسرت از مشخصه های آن است . افراد غم زده مبتلا به افسردگی ملایم و مزمن هستند . طبق نظر سکس تراپیست خوب اگر شما با چنین فردی وارد رابطه شوید یا با او ازدواج کنید ، به طور حتم مقدار زیادی از وقت و انرژی را صرف شاد کردن و رهایی از بند و غم و اندوه خواهید کرد .
در زندگی مشترک با شخصیت افسرده چه مواردی را باید مد نظر داشت ؟
نباید از چنین فردی توقع تغییرات بزرگ داشته باشید چنین افرادی در مقابل تغییر بسیار مقاوم هستند و باید بدانید که تغییرات بزرگ کم کم صورت می گیرند باید به او کمک کنید که کمتر خودش را سرزنش کند و تلاش کنید که از تفریحاتش لذت ببرد . از نقش خودتان در تقویت رفتارش آگاه باشید . باید نسبت به تقویت نکردن رفتار های منفی او تلاش کنید برای ما انسان ها راحت است که مورد حمایت قرار بگیریم تا این که بخواهیم خود را تغییر دهیم . ممکن است که خود را درگیر احساس های منفی همسرتان کنید و در نتیجه این احساس افسردگی به شما نیز سرایت کند و وضع بدی را به همراه داشته باشد به همین دلیل باید نسبت به خود بسیار آگاه بوده و از بروز چنین اتفاقی جلوگیری کنید . به او بیاموزید که از چیز های کودک لذت ببرد از آن جایی که چنین افرادی بد بین هستند توانایی لذت بردن از اتفاق های زندگی را ندارند اما باید به او کمک کنید که در فعالیت های مشترک شرکت کند . تفریح های مشترک هر چند کوچک وضعیت بهتری را در رابطه ایجاد خواهد کرد . افراد مبتلا همانطور که گفتیم منفی گرایی و بدبینی دارند و این نوع تفکر سالم نیست تعبیر و تفسیر مسائل زندگی از دیدگاه منفی عزت نفس و امیدواری فرد را کاهش می دهد اگر که به او کمک کنید که از دیدگاه های مثبتی به مسائل نگاه کند و او را در این مسیر تشویق کنید .
درمان فرصت مناسبی برای کار کردن روی افت روحی و عادت و سرزنش باشد . فرد غم زده همانطور که گفتیم در مقابل درمان مقاومت می کنند و به الگو های قبلی خود بر می گردند . بنابراین درمان های آن ها نیازمند پیگیری مداوم می باشند . دارو های افسردگی نیز ممکن است که در کاهش علایم افسردگی و کنترل آن ها موثر واقع شود .
دیدگاه خود را بنویسید