دانستن این که حالتان خوب نیست و احتمال دارد که برای مدتی حالتان خوب نباشد نیروی زیادی به شما خواهد داد و سعی کنید زمان لازم را به خودتان بدهید تا التیام پیدا کنید و حال دلتان بهتر شود و برای آن عجله نکنید. در ادامه مراحل التیام یافتن بعد از شکست عشقی را از دیدگاه مشاور خوب مطرح می کنیم.

شوک:

در این دوران شما در حالت نا باوری هستید و می خواهید بفهمید که چه اتفاقی افتاده است و هنوز فکر می کنید که خواب هستید و از واقعی بودن آن مطمئن نیستید . زمانی که جدایی ناگهانی اتفاق می افتد احساسات متعددی در شما به وجود می آید و باورتان نمی شود که همه چیز تمام شده است. و همه ی این ها کاملا طبیعی است و با توجه به پایان رابطه تان طبیعی است که شوکه شوید و حتی ممکن است که فکر کنید بدون نامزدتان نمی توانید به زندگی ادامه دهید و تحمل نا پذیر است.

انکار:

طبق نظر بهترین روانشناس خانواده مرحله بعدی انکار است که بسیار سخت است با خود می گویید که امکان ندارد شریک عاطفی تان شما را رها کند و این رابطه تمام شده باشد و ممکن نیست که او را از دست داده باشید. ولی این که به خودتان اعتراف کنید که کسی که انقدر دوستش داشتیم دیگر نمی خواهد با ما باشد بسیار سخت و دردناک است و مرحله انکار بعد از یک جدایی سخت ترین چیزی است که باید از آن عبور کنیدو مواجه شدن با این واقعیت بسیار دردناک است. پذیرفتن آن چه رخ داده است، حتی با وجود دردناک بودنش، تنها راهی است که می توانید از طریق آن وارد مرحله بعد بشوید.

چانه زدن:

این مرحله معمولا ارتباط تنگاتنگی با مرحله انکار دارد، و حاضرید هر کاری بکنید تا از پذیرش تمام شدن رابطه تان اجتناب کنید و حاضرید چیزهایی را عوض کنید تا رابطه تان زنده بماند و هر کاری از دستتان بربیاید انجام می دهید تا او برگردد و حتی ممکن است راه های وحشتناکی را انتخاب کنید که از طریق آن ها بخواهید رابطه تان را برگردانید. ولی همه ی این کارها برای این است که شما را بیشتر به باورهای غیر منطقی و غیر واقعی سوق می دهد و آن ها را واقعی جلوه می ده. زمانی که فکر می کنید باید به هر قیمتی او را برگردانید، یعنی عاقلانه و منطقی فکر نمی کنید و اگر همواره کسی را مجبور کنید که شما را دوست داشته باشد یا التماس کنید جایی در زندگی اش داشته باشید، اشتباه است. این مرحله به نوعی باعث عذاب دادن به خودتان می شود و در این مرحله خود را مقصر اتفاقات می دانید و هر چیزی را قبول می کنید تا همه چیز دوباره درست شود. ممکن است که تمام مسئولیت اتفاقاتی که افتاده است را بر عهده خودتان بگیری اما این را بدانید که به هم خوردن رابطه فقط تقصیر شما نیوده و هر دو در آن مسئول بودید و از طرفی برای این که رابطه ای مستحکم و عمیق باقی بماند نیازمند تلاش دو طرفه است و هر دو برای اصلاح و حفظ آن باید تلاش کنند و به تنهایی نمی توانید رابطه تان را پیش ببرید.

برگشت:

بر اساس مطالعات مرکز مشاوره ازدواج درد ناشی از پایان رابطه مممکن است به قدری دشوار باشد که برخی از افراد هر کاری می کنند که نامزد سابقشان را متقاعد کنند که به این رابطه فرصت دیگری بدهند. بیشتر افرادی که در رابطه شان وارد فاز برگشت می شوند فکر می کنند این بار با بقیه موارد فرق می کند.

ولی گاهی اوقات زمانی که به رابطه برمی گردید همه چیز را بد تر می کنید زیرا که احتمال این که چیزهایی که باعث جدایی تان شده بود را تکرار کنید یا از موقعیت هایی پیوسته حرف بزنید که باعث ناراحتی تان شده بودند را بگویید. احتمال این که رابطه تان انگونه که می خواستید پیش نرود و این پروسه جدا شدن و برگشتن ان قدر اتفاق می افتد که دیگر بفهمید همه چیز تمام شده است.

عصبانیت:

عصبانیت همان مرحله ای است که تحمل آن ممکن است دشوار باشد زیرا که افکارتان پریشان می شود که چرا این اتفاق برایتان رخ داده است و کم کم ناراحت می شوید و از آن جایی که اثرات مرحله انکار شروع به از بین رفتن می کند و فکر این که شریک عاطفی تان با شما چه کرده باعث می شود عصبانی تر شوید. ولی این مورد می تواند شما را به پذیرفتن نزدیک تر کند چون می بینید که چگونه شما را ناراحت کرده و یا دلتان را شکسته است.

پذیرفتن:

در این مرحله کم کم احساس می کنید که دوباره مثل قبل شده اید زیرا که یاد می گیرید بپذیرید که چرا با او بوده اید و چرا دیگر با او نیستید و با از بین رفتن رابطه تان کنار می آیید. پذیرش بهترین داروی التیام یافتن است و  آماده اید که به روال طبیعی زندگی تان برگردید. این که یاد بگیرید تنها باشید و مستقل زندگی کنید و این که بدون آن ها حالتان خوب باشد و زندگی تان به راه باشد یکی از بهترین راه های التیام یافتن است. و همیشه یادتان باشد که زمان تنها چیزی است که به شما کمک می کند به زندگی طبیعی برگردید برای کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک روانشناسی در ارتباط باشید.