ایا میدانید که از نظر عاطفی باهوش هستید یا خیر بر اساس مطالعات دکتر روانشناس موارد زیر می توانید تعیین کنید که ایا از نظر عاطفی باهوش هستید یا خیر.
می توانید جسورانه صحبت کنید.
افراد با هوش عاطفی بالا انچه می خواهند را می گویند ان ها نیاز هایشان را رک وراست و صریح بیان می کنند و چنین برخوردی سبک ارتباطی ان ها را ارتقا می دهد ودر داشتن روابط سالم با افراد به ان ها کمک می کند و این رابطه می تواند حرفه ای با شخصی باشد.
ایا همدل هستید؟
مرکز مشاوره خانوادهبیان می کند که اگر خیلی همدل باشید هوش عاطفی تان بالا در نظر گرفته می شود و این بدان معناست که پیوند های عمیقی با مردم دارید و و این پیوند ها معنا دار هستند .
در حل مسائل ابتکار دارید.
طبع هنری تان در حل مسائل پیش امده نشانه ای از این است که از نظر عاطفی باهوش هستید .
فردی خود اگاه هستید.
مشاوران مطب روانشناسی خوب خود اگاهی را معمولا به عنوان بنیان هوش عاطفی در نظر گرفته می گیرند این مهارت در بهتر شدن شما کمک بزرگی می کند و ونیز اطراف پیرامونتان به علاوه احسایات ان ها را برایتان رمز گشایی می کنند.
سوالات باز می پرسید.
نکته ی ظریف اینجاست که سوالاتی که می پرسید باز هستند و مستعد برانگیختن بحث هستند نوع سوالاتتان موجب شگفتی هوش عاطفی تان می شود زیرا به خودتان اجازه می دهید که بیشتر بیاموزید سوالات از نوع بسته انعطاف نا پذیر هستند و پاسخشان فقط یک کلمه دارد.
احساسات تان را اشکار می کنید.
این به معنای این نیست که فردی هستید که در هر شرایطی جیغ و فریاد می زنید و یا گریه می کنید و… ولی نکته این است که شما با احساسات خود صادق هستید و بر این موضوع اگاهی دارید که احساساتتان چه تاثیری بر روی خود شما و یا اطرافیانتان دارد. احساسات و رفتار شما در تمام شخصیت شما جاری است.
مرز هایی را قائل می شوید .
اگر چیزهایی وجود دارد که نمی توانید با ان ها کنار بیایید یعنی حدودی دارید و این به معنای ان است که هوش عاطفی تان سالم است و و با طبع جسورانه تان کاملا تطابق دارد و شما بدون اسیب رساندن به دیگران و یا خود نیاز هایتان را مطرح می کنید.
مهارت های اجتماعی بالایی دارید.
ممکن است به فردی که همواره در مجلس ها شرکت دارد بگوییم که هوش عاطفی اوبالاست ولی هوش عاطفی بالا شدیدا وابسته به توانایی تان برای همراهی با مررم و همچنین خودتان است.
یک لحظه سخت روزتان را خراب نمی کند.
گاهی نا امیدی ها ممکن است از یک لحظه بد به وجود بیاید و اگر احساسات شما متناسب به ان ها نیست پس هوش بالایی دارند.
چگونه هوش هیجانی را به دست بیاورم؟
جسورانه صحبتکنید.
بدون این که در هنگام صحبت کردن خیلی منفعل باشید عقایدتان را هم زمان با حفظ احترام و رکوصریح بیان کنید.
به مخالفت واکنش نشان ندهید.
هنگامی که تعارضی پیش می اید طغیان های هیجانی فعال می شوند به جای عصبانی شدن و لحن تند و عصبانی به ارامی به ان ها پاسخ بدهید و تصمیمات اگاهانه بگیرید زیرا که تصمیمات تکانشی مشکلات زیادی به همراه دارد .
شنونده فعال باشید.
ممکن است این احساس را داشته باشید که همواره شما را گوش دهند و به صحبت هایتان اهمیت دهند اما این را باید بدانید که شما نیز باید به حرف دیگران گوش دهید و شنونده فعالی باشید و حرف های ان ها را بفهمید و این باعث رفع بسیاری از سو تفاهم ها می شود .
با انگیزه بمانید.
اجازه ندهید که چالش ها و مشکلات شما را از اهدافتان و هر انچه که می خواهید دور کند با این روش به دیگران نیز انگیزه خواهید داد.
نگرش خوش بینانه را فراموش نکنید.
برای داشتن رابطه خوب احساسات خود و دیگران را به درستی بفهمید و از ان ها اگاه باشید و مراقب احوال روانی تان باشید و به ان رسیدگی کنید. به این منظور از مشاوران مرکز مشاوره خانواده راهنمایی بگیرید.
خود اگاهی را تمرین کنید.
مهارت های ارتباطی را برای درک احساسات و هیجانات خود و دیگران یاد بگیرید و تمرین هان ها را فراموش نکنید.
همدل باشید.
در بحث های دکتر روانشناس گفته می شود که همدلی نشانه ی قدرت است و ضعف نیست زمانی که همدلی می کنید از پایه ای ترین سطح انسانی با افراد دیگر در ارتباط قرار می گیرید و این در هوش عاطفی از مهم ترین هاست.
اجتماعی باشید و معاشرت با دیگران را فراموش نکنید.
از موارد ارتباط بین فردی می توان به این مورد اشاره کرد که شما می توانید با هر فردی ارتباط برقرار کنید و صریح و واضح و روشن برخورد داشته باشید. و گفت و گوی مناسب و اصولی و واضح را برقرار سازید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مطب روانشناسی خوب در ارتباط باشید و هر انچه که می تواند برای افزایش هوش عاطفی شما موثر باشد را بشناسید و اگاهی خود را افزایش دهید و تاثیر مثبت ان را در زندگی تان ببینید.
دیدگاه خود را بنویسید