لمینت دندان، کامپوزیت دندان و روکش دندان، هر سه روش‌هایی هستند که به عنوان دندانپزشکی زیبایی طرفداران زیادی دارند و برای اصلاح طرح لبخند مورد استفاده قرار می‌گیرند. با وجود تفاوت‌هایی که بین این سه روش وجود دارد، برخی از افراد گمان می‌کنند که همه آن‌ها دارای کاربرد‌‌های مشترک و مشابهی هستند. این درحالی است که هر یک از درمان‌های دندانپزشکی نام برده با هم فرق دارند و دارای کاربردهای متفاوتی هستند. در این مقاله قصد داریم اطلاعات بیشتری درباره لمینت دندان، کامپوزیت دندان و روکش دندان در اختیار شما قرار دهیم. با مطالعه این مقاله به خوبی متوجه فرق لمینت و کامپوزیت خواهید شد.

لمینت دندان چیست؟

یکی از پرطرفدارترین روش‌های زیبایی دندان‌ها در دندانپزشکی برای اصلاح طرح لبخند، روش لمینت دندان است. لمینت دندان لایه‌ای نازک از جنس سرامیک است که به سطح دندان‌های جلویی افراد متصل می‌شود و همه عیب‌های ظاهری دندان‌ها را پوشش می‌دهد. روکش‌های لمینت دندان با استفاده از قالب دندان افراد و در لابراتوار تولید می‌شوند و در طول دو جلسه توسط دندانپزشک متخصص روی دندان‌های جلویی بیمار نصب می‌شوند. برای اتصال روکش به سطح دندا‌ن‌ها، دندانپزشک مقدار بسیار کمی از دندان را می‌تراشد. لمینت دندان یکی از روش‌های بادوام، ماندگار و در عین حال پرهزینه محسوب می‌شود.

کامپوزیت دندان چیست؟

یکی دیگر از روش‌های اصلاح طرح لبخند که کاربردی شبیه به لمینت دارد و دندانپزشک به جای روکش سرامیکی از خمیر کامپوزیت برای برطرف‌کردن ایرادهای دندان‌ها استفاده می‌کند، کامپوزیت دندان نام دارد. کیفیت کامپوزیت دندان نسبت به لمینت کمتر است؛ اما به طور کلی زیباسازی دندان‌ها با کامپوزیت دندان هزینه کمتری در بر دارد. خمیر کامپوزیت بعد از قرار گرفتن روی سطح دندان‌هایی که مقداری تراشیده شده‌اند، توسط دندانپزشک به فرم دلخواه در می‌آید و سپس با استفاده از اشعه نور آبی، خمیر سفت و محکم می‌شود.

روکش دندان چیست؟

روکش دندان یک نوع پروتز دندانی است که بعد از قالب‌گیری در لابراتوار ساخته می‌شود و به عنوان تاج دندان بر روی دندان‌های طبیعی و آسیب دیده افراد قرار می‌گیرد. دندانپزشک قبل از نصب روکش روی دندان عصب کشی شده، دور تا دور آن را به خوبی می‌تراشد و با استفاده از چسب مخصوص روکش را به روی دندان می‌چسباند. روکش‌های دندان دقیقا مانند یک کلاه محافظ روی دندان‌های عصب کشی شده قرار می‌گیرند و از تمام جهات دندان‌ها را احاطه می‌کنند. طول عمر و ماندگاری دندان‌های عصب‌کشی‌شده با استفاده از روکش‌های دندان به میزان زیادی افزایش می‌یابد.

تفاوت های لمینت و کامپوزیت از نظر جنس

تفاوت لمینت و کامپوزیت از نظر جنس باعث شده‌است که طول عمر و ماندگاری لمینت دندان و کامپوزیت دندان با هم متفاوت باشد. جنس لمینت از سرامیک ساخته می‌شود؛ اما برای ساخت کامپوزیت دندان از مواد خمیری رزین کامپوزیت استفاده می‌شود. جنس لمینت دندان به گونه‌ای است که بسیار شفاف است و زیبایی خاصی به لبخند افراد می‌بخشد. از نظر زیبایی جنس لمینت خیلی بهتر از کامپوزیت است و در برابر عواملی مانند رنگ‌پذیری و لکه از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. اما در مقابل، کامپوزیت دندان درست مانند دندان‌های طبیعی، با خوردن مواد خوراکی رنگی به مرور زمان دچار تغییر رنگ می‌شود.

تفاوت های لمینت و کامپوزیت از جهت قیمت

یک مورد دیگر که می‌توان به عنوان فرق لمینت و کامپوزیت معرفی کرد، متفاوت‌بودن قیمت این دو روش است. قیمت کامپوزیت دندان همواره از لمینیت دندان ارزان‌تر است. روش کامپوزیت با استفاده از مواد اولیه کم هزینه‌تر انجام می‌شود و دندانپزشک آن را در یک جلسه به اتمام می‌رساند. در واقع کامپوزیت به عنوان ارزان‌ترین و کم هزینه‌ترین روش اصلاح طرح لبخند و برطرف‌کردن عیب‌های دندان مانند فاصله‌دار بودن، کجی، ساییده‌شدن و زردشدن دندان‌ها محسوب می‌شود. دلیل گران‌بودن لمینت دندان هم عواملی مانند نحوه نصب روکش سرامیکی، جنس روکش و مقاومت بالای آن در برابر زردشدن، شکستن و ساییدگی، بالا بودن دستمزد دندانپزشک و غیره‌ است.

تفاوت لمینت و کامپوزیت از نظر تکنیک انجام کار

فرق لمینت و کامپوزیت از نظر تکنیک انجام کار به این صورت است که برای انجام کامپوزیت دندان، قالب‌گیری لازم نیست و قراردادن مواد خمیری کامپوزیت روی دندان‌های جلویی هر فک بیمار جهت اصلاح طرح لبخند حدودا پنج ساعت به طول می‌انجامد؛ اما برای انجام مراحل لمینت تقریبا دو هفته الی یک ماه زمان نیاز است. دلیل طولانی‌بودن مراحل لمینت، انجام پروسه قالب‌گیری و آماده‌شدن روکش‌‌های سرامیکی در لابراتوار است. برای نصب روکش سرامیکی دندان‌ها در روش لمینت، دندانپزشک نیم‌میلی‌متر از سطح دندان‌های فرد را می‌تراشد. در روش کامپوزیت در صورت شکستگی یا لب‌پرشدن امکان ترمیم وجود دارد؛ اما در روش لمینت، دندان آسیب‌دیده باید به طور کامل با یک روکش لمینتی جدید تعویض شود.

تفاوت لمینت و کامپوزیت از جهت ماندگاری

یکی دیگر از تفاوت‌های بین لمینت و کامپوزیت، ماندگاری و طول عمر هر یک از این روش‌هاست. ماده رزین به عنوان ماده خمیری به کار رفته در کامپوزیت به اندازه لمینت محکم نیست. در این روش دندان‌ها بعد از پنج الی هفت سال، کیفیت و ماندگاری خود را از دست می‌دهند و حتما باید ترمیم شوند؛ اما لمینت اگر به خوبی و با دقت نگهداری شود، حدود ده الی بیست سال طول عمر و ماندگاری دارد. برای افزایش ماندگاری و طول عمر دندان‌هایی که با استفاده از این دو روش زیبا شده‌اند، باید به بهداشت دهان و دندان توجه زیادی داشته‌باشید و استفاده از مسواک و نخ دندان را فراموش نکنید. هر چه میزان مراقبت از دندان‌ها بیشتر باشد، طول عمر و ماندگاری لمینت و کامپوزیت هم افزایش می‌یابد.

تفاوت روکش با لمینت و کامپوزیت دندان

لمینت دندان و کامپوزیت دندان هر دو به عنوان دو روش درمانی با اهداف مشابه برای اصلاح طرح لبخند مورد استفاده قرار می‌گیرند و در واقع جزء یک خانواده محسوب می‌شوند. کسانی که توانایی مالی کافی برای استفاده از روش لمینت را ندارند، از روش کامپوزیت به عنوان یک روش ارزان و مقرون‌به‌صرفه‌ استفاده می‌کنند. اما ماهیت روکش دندان کاملا با کامپوزیت و لمینت متفاوت است و نمی‌توان روکش را به جای دو روش دیگر استفاده کرد. همان‌طور که در بخش‌های قبلی هم اشاره کردیم، روکش‌های دندان پروتز‌هایی هستند که به جای جنبه زیبایی بیشتر جنبه محافظتی از دندان‌های عصب‌کشی‌شده را دارند. تنها زمانی می‌توان از لمینت به جای روکش استفاده کرد که دندان‌های جلویی فرد عصب‌کشی شده‌باشد.


این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.