برای این که احساس درماندگی نداشته باشید باید با افراد دور و ورتان در ارتباط باشید . یعنی با همسر، فرزندو خانودتان با همدیگر در ارتباط باشید. برای این که هر دو طرف احساس بهتری نسبت به هم داشته باشند باید اصول برقراری ارتباط را بدانند.در ادامه به مطالعاتی از سوی مشاور خوب خانواده می پردازیم.
توانایی شما برای درک شیوه های ارتباطی دیگران و منطبق شدن با آن ، همان چیزی است که شما را تبدیل به فردی انطباق پذیر خواهد کرد و تفاهمتان را حفظ خواهد کرد . و نتیجه ی آن نیز ایجاد پیوندی خوب بین شما و فرد مقابل خواهد بود . غالبا زمانی که دو نفر نمی توانند با یکدیگر ارتباط مناسبی پیدا کنند نشناختن شیوه های ارتباطی یکدیگر است زمانی که بتوانید نسبت به شیوه های ارتباطی اطلاعات لازم را کسب کنید می توانید روابط خود را با دیگران بهبود ببخشید و یا آن را ارتقا دهید . مهارت های ارتباطی بسیاری هستند که می توانند ارتباط را ارتقا ببخشند مانند قدر دانی کردن ، پذیرفتن بی قید و شرط ، تحسین کردن ، همدلی کردن و ... که باعث می شود اهداف مشترکتان با دیگر افراد بیشتر شود و در نتیجه رابطه نیز عمیق تر شود / در واقع موارد گفته شده در روابط شما معجزه ای بزرگ را ایجاد خواهد کرد.
چه زمانی با درماندگی در رابطه مواجه خواهید شد؟
طبق مطالعات مراکز روانشناسی ایران زمانی که افراد نسبت به برخی از الگوهای رفتاری و ارتباطی آگاهی نداشته باشند و با آن ها نا آشنا باشند نمی توانند در خانواده روابط موثر را با همسر ، فرزند ، همکاران و دوستان داشته باشند و این نا آگاهی بر روی فرزندان نیز تاثیر گذار خواهد بود . برای ایجاد یک الگوی سالم ارتباطی باید نسبت به برخی مسائل دانش و آگاهی به دست آورد برای مثال می توان به مهارت های گوش دادن اشاره کرد . گوش دادن صحیح در ایجاد صمیمت در رابطه نقش بسیار مهمی را دارد و به عنوان مهم ترین مهارت ارتباطی محسوب می شود . گوش دادن به حرف های همسر کار دشواری به نظر می آید و افراد ممکن است به راحتی حواسشان پرت شود و یا به جای گوش دادن به مسائل دیگری در فکر خود مرور کنند و این خود باعث به وجود آمدن اختلافی در خانواده خواهد شد . خوب گوش دادن موجب درک بهتر همسر خواهد شد و از این راه می توانید لحن مناسب و هماهنگ با همسر را داشته و از رابطه خود لذت بیشتری ببرید . گوش دادن نوعی ارزش دادن و احترام گذاشتن به همسر تلقی می شود و برای ایجاد همدلی الزامی می باشد .طبق نظر مشاوران ازدواج تهران اگر بخواهیم به زبان واضح تری همدلی را بیان کنیم، همدلی یعنی کنار گذاشتن قضاوت ها ، علایق و نیاز ها . زمانی که این مهارت گوش دادن و همدلی در زندگی مشترک به خوبی اجرا نشود ، پس از مدت زمانی مشکلاتی را در خانواده ایجاد خواهد کرد. پس زوجین برای ایجاد محیط خانوادگی مثبت و موفق باید مهارت های همدلی را خودشان بلد باشند و استفاده کنند و بچه ها نیز به عنوان رفتار شناخته شده و مهم آن را ببییند و یاد بگیرند. زیرا که فرزندان پدر و مادر را به عنوان الگو در نظر می گیرند و اگر بزرگ تر ها از این مهارت ها بهره مند نباشند، از کودکان نمی توانیم توقع داشته باشیم که ارتباط خوبی برقرار سازند.
با بیان نیاز ها احساس بهتری داشته باشید.
طبق نظر مشاور خوب خانواده برای این که گفت و گوی صمیمانه و رابطه ی خوبی داشته باشیم باید درباره ی نیاز ها صحبت کنیم . و این باعث می شود که طرف مقابل به آن چه که در درون ما می گذرد آگاهی پیدا کند . پس می توان گفت که با بیان کردن احساسات با توصیف نیاز هایی که باعث این احساسات می شوند همراه می کنیم . ما باید رابطه ی بین احساسات و نیاز هایمان را بشناسیم و اگر نشناسیم عامل ایجاد این احساسات را به کار ها و رفتار های دیگران منسوب می کنیم . و این باعث می شود که به رشد فکری نرسیم و آگاهی به احساسات درونیمان کمتر می شود . یعتی می توان گفت که زمانی که احساسات و نیاز ها را نشناسیم اطرافیان را مقصر خواهیم دانست و آن ها را سرزنش خواهیم کرد و در نتیجه باعث رنجش طرف مقابل شده و با این ناراحتی ها هر دو فرد از یکدیگر فاصله می گیرند و صمیمیت کاهش پیدا می کند . برای دوری از چنین موقعیتی باید احساسات خود را بیان کنیم و در نتیجه عاملی که باعث ایجاد این حس در فرد شده مشخص می شود . و از این راه است که هر فردی مسئولیت احساسات خود را به عهده می گیرد و آن ها را می پذیرد . اکثر ما انسان ها فکر کردن به نیاز های خود و شناختن آن ها را به خوبی یاد نگرفته ایم . اما این را به خوبی یاد گرفته ایم که زمانی که نیاز هایمان برآورده نشود به کار ها و رفتار های دیگران می اندیشیم . این قضاوت کردن ها درباره ی اطرافیان بیان غیر مستقیم نیاز های ارضا نشده ی ما است . این اظهارات غیر مستقیم به جای انگیزه بخشیدن برای ارضای نیاز ها ، ما را به مقاومت و خشونت و اختلاف خواهد کشاند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مراکز روانشناسی ایران در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید