اضطراب رابطه یک واقعیت است و اگر تحت کنترل در نیاید می تواند رابطه را نابود کند .طبق مطالعات کلینیک مشاوره اگر کمی اضطراب در رابطه باشد کاملا طبیعی است اما اضطراب دائم می تواند مشکلاتی را برای رابطه ایجاد کند.
اگر همسرتان اضطراب رابطه دارد احتیاجاتی دارد که باید آن ها را برآورده سازید و اول از همه نیاز دارد به آن چه می گوید خوب گوش بدهید و فرض نکنید می دانید چه اخساسی دارد و ما معمولا تصور می کنیم می دانیم افراد چه احساسی دارند. همسرتان نیاز به فضای امن دارد و جایی که به خاطر اضطرابش قضاوت نشود. توجه داشته باشید که همسرتان از قضاوت شدن خیلی می ترسد و این اضطراب ممکن است به حدی باشد که انگار عقلش را از دست می دهد و انقدر ترسناک می شود که نمی داند آن را چگوهه مدیریت کند. به جای قضاوت همسرتان نیاز دارد نسبت به او صبور باشید در این حالات سعی کید که با همسرتان حرف بزنید و بهترین روشی که می توانید به او کمک کنید را بیابید.
تاثیرات اضطراب بر رابطه چیست؟
طبق نظر متخصص ازدواج قرار گرفتن در رابطه با فردی که دچار اضطراب است می تواند برای طرف مقابل بسیار استرس زا باشد. با این وجود همسر با صرف زمان کافی برای شناسایی و درک اضطراب می تواند کمک کند هر دو اطمینان یابند که اضطراب، رابطه را نابود نمی کند.
گفتگو درباره ی اضطراب:
اگر که به تازگی وارد رابطه شده اید و یا مدت طولانی از آن می گذرد ، زمانی فرا خواهد رسید که باید این حقیقت را فاش کنید و بگویید که از اضطراب رنج می برید. این ممکن است لحظه ای حیاتی در هر رابطه ای باشد. بنابراین مهم است با حساسیت و دقت عمل کنید. بگذارید همسرتان بداند که به او اطمینان دارید و برای همین این اطلاعات را در اختیارش قرار می دهید و احساس می کنید دانستن حق اوست. برای همسرتان توضیح دهید که موفقیت این رابطه برایتان مهم است و درک می کید کع اضطراب نقش پر رنگی در رابطه تان دارید ولی نباید اضطرباتان بهانه ای برای قسر در رفتن از رفتارهای فیر قابل قبول باشد.
طبق نظر مشاوران خانواده هنگامی که با همسرتان در این باره گفت و گو می کنید اول باید مطمئن باشید که همسرتان درک می کند که اضطراب واقعی است زیرا که بسیاری از مردم فکر می کنند که اضزراب یک چیز ساختگی است. و هر دوی شما باید بپذیرید که اضطراب طبیعی است و هر فردی در مرحله ای از زندگی ممکن است که با آن درگیر شود. اضطراب زمانی تبدیل به مشکل می شود که بیشتر وقت ها فرد از آن رنج می برد و به تدریج زندگی اش تحت الشعاع قرار می گیرد. همچنین مهم است درک کنیم که اضطراب می تواند مانع از عملکرد طبیعی فرد در زندگی روزمره شود.
به همسرتان توضیح دهید که اضطرابتان در یک موقعیت عادی شما را به شدت محتمل استرس می کند که شاید از نظر دیگران طبیعی نباشد. به او بگویید که تقصیر او نیست اما اضطرابتان ممکن است باعث شود نگران شوید مبادا او در حال خیانت است و یا می خواهد ترکتان کند.
طبق مطالعات کلینیک مشاوره بسیاری از افراد پس از گفت و گو متوجه می شوند که همسرشان می خواهد در درمان اضطراب کمک کند. مرد ها به طور خاص احساس می کنند که ای وظیفه ی آن هاست تا مشکلاتی را که برای همسرشان پیش آمده را برطرف کنند. وقتی تلاش کننند که آن را از بین برند شکست خواهند خورد و حتی ممکن است تحساس کنند که همسری با کفایت نیستند و شما به او بگویید که انتظار ندارید که او سعی کند آن را برطرف کند و فقط نیاز دارید که از شرایط آگاه باشد و این می تواند برایشان کک کننده و برای رابطه نیز بهتر باشد.
اما چیزهایی که خودتان باید بدانید چیست؟
ابتلا به اضطراب به این معنی نیست که شما فرد ضعیفی هستید و ای معنی دیوانه بودن شما نیستو یا این که شخصیتتان مشکل دارد نیست.
اضطراب قابل درمان است و می توانید از راه های مختلفی ماننند کمک از فرد مشاور و همچنین در موارد شدید تر دارو درمانی کمک بگیرید.
طبق نظر مشاوران خانواده اضطراب شما برای کسانی که دوستتان دارد زحمت نیست و قرار نیست همهی انسان ها اضطراب شما را درک کنند ولی افرادی هستند که حامی و پشتیبان شما هستند و وقتی مضطرب هستید در کنارتان خواهند بود.
اضطراب چگونه رابطه تان را تحت تاثیر قرار می دهد؟
مضطرب بودن به معنای این است که زمان زیادی را به نگرانی درباره ی هر چیز ممکن که احتمالا اشتباه باشد و همچنین تمام چیزهایی که قبلا غلط بوده اند سپری خواهد کرد. در حالی که این موضوع جنبه هایی از رابطه را در بر می گیرد اما محدود به رابطه نیست. کاملا طبیعی است که عر از گاهی افکار مضطرب داشته باشید اما وقتی اضطراب به شما غلبه می کند متوجه خواهید شد که تمرکزتان روی بدترین اتفاق است. هنگامی که افکارتان بر شما مسلط می شوند، ممکن است در نهایت دچار علایم جسمی اضطراب نیز شوید، مانند حمله ی ترس ، تنگی نفس و ... وجود اضطراب درون رابطه می تواند موجب تغییر رفتار کامل فرد شود. ممکن است زود رنجی ، خشم یا حتی کنترل گری را به همراه داشته باشد. و یا حتی کنترل تمرکز نیز سخت باشد و یا فرد بیش از حد انتقاد گر شود و یا رفتار اجتنابی و منفعل پرخاشگر داشته باشد. شاید بهتر باشد که درمان را در نظر داشته باشید و به همین دلیل به متخصص ازدواج رجوع کنید.
دیدگاه خود را بنویسید