ازدواج تصمیمی مهم در زندگی هر فرد است و افراد باید نسبت به آن بسیار دقت به خرج بدهند .مهارت های ارتباطی نقش مهم و اساسی را در رابطه به همراه دارد و به همین دلیل به یادگیری آن ها همواره تاکید می شود . برای اینکه یک ازدواج به شکل موفقیت آمیزی پیش برود باید به برخی مسائل اهمیت داده شود و به همین دلیل ما در ادامه به نیاز های اساسی که زوجین دارند و باید در رابطه وجود داشته باشند ، اشاره می کنیم .
تمایل داشتن به رابطه ی جنسی :
در ابتدای زندگی ،تمایلات جنسی زوجین زیاد است اما با گذشت زمان و افزایش سن از میزان آن کاسته می شود . روابط جنسی از مسائل مهم زندگی مشترک می باشد ، مرد یا زنی که بدون توجه به نیاز جنسی دیگری نسبت به مسائل جنسی بی تفاوت باشد یا به اختلالات جنسی ، نا توانی جنسی ، بی میلی جنسی و سرد مزاجی مبتلا است . طبق نظر سکس تراپیست بی توجهی به این موضوع باعث می شود به روابط بین زن و شوهر آسیب زیادی وارد شود و حتی ممکن است دلزدگی اتفاق بیفتد و عصبانیت و افسردگی را به همراه داشته باشد . زوجین باید درباره ی این مسئله با یکدیگر صحبت کنند و از علایق یکدیگر مطلع شوند و بتوانند نقاط مشترکی را ایجاد کنند تا به تفاهم برسند و یا در صورتی که از اختلالی رنج می برند به درمان آن اقدام کنند .
بیان احساسات و علاقه :
ابراز صمیمیت از موارد مهم دیگری است که زوجین برای داشتن زندگی موفق به آن احتیاج دارند زوجین باید در هر شرایطی عشق و علاقه ی خود را به همسرشان ابراز کنند و از آن غافل نشوند ایجاد صمیمیت و نوازش و کلمات محبت آمیز از مواردی هستند که زوجین در روابطشان به آن نیاز دارند . بسیاری از مردم عقیده دارند و این جمله را بیان می کنند که همسرم خودش می داند که دوستش دارم و نیازی به بیان آن نیست اما این کاملا اشتباه است و افراد باید عشق و علاقه ی خود را ابراز نمایند .
درک متقابل :
طبق گفته ی مشاور خیانت حضوری رابطه ای که درک و توجه متقابل را داشته باشد ، اعتماد را به وجود می آورد و از سوی دیگر باعث افزایش صمیمیت و ایجاد آرامش در رابطه می شود . زمانی که زوجین شرایط یکدیگر را درک می کنند و نسبت به آن پاسخ های هیجانی و رفتاری مناسب را می دهند به صمیمیت آن ها افزوده می شود .
صداقت متقابل :
گاهی اتفاق می افتد که زوجین از بیان واقعیت به همسر خود سرباز می زنند و این می تواند نگرش متفاوتی را در فرد مقابل ایجاد کند و این به مرورو زمان سبب از بین رفتن اعتماد و شک خواهد شد .به همین دلیل زوجین برای حفظ رابطه ی خود نیازمند صداقت خواهند بود .
دلبستگی به یکدیگر :
بر اساس مطالعات مشاوره کودک ایرانی با گذشت زمان و در صورتی که رابطه بر پایه های اساسی زندگی زناشویی استوار باشد ، دلبستگی به صورت طبیعی بین زن و شوهر ایجاد می شود این دلبستگی به معنای زندگی مشترک توام با احساس آرامش و لذت بردن از کنار هم بودن و همچنین تلاش برای داشتن زندگی بهتر و تربیت فرزندان و تبادل احساسات و همدلی و همدردی است . این وابستگی موجب گسترش ارتباطات در خانواده می شود .
احترام متقابل :
انسان ها زمانی می توانند با هم ارتباط سازنده و صمیمی داشته باشند که رفتار هایشان با رعایت حساسیت های یکدیگر و احترام طرف مقابل باشد ، گذشت متقابل و رعایت خواسته ها و نیاز های یکدیگر از موارد مهمی هستند که هر زوجی به آن ها نیاز دارد .
احساس آرامش خاطر :
هر انسانی نیازمند داشتن اطمینان و در نتیجه امنیت از جهات مختلف به ویژه ، احساسی ، عاطفی و مادی است . زمانی که این احساس امنیت و اطمینان وجود نداشته باشد سبب بروز تنش و اضطراب و استرس و حتی پرخاشگری و عصباینت خواهد شد و از این که فرد بتواند ارتباط موثری را ب قرار کند ضعیف خواهد ماند .
آمادگی برای برقراری رابطه ی عاشقانه :
برای این که همسران بتوانند رابطه ی دوستانه و عاشقانه داشته باشند باید آمادگی لازم را داشته باشند . اگر که نباشد زندگی آن ها بی روح و خشک خواهد بود اگر که یکی از طرفین چنین باشد طرف مقابلش دچار ناراحتی زیادی خواهد شد و این سبب ایجاد کشمکش های فراوان در رابطه خواهد شد و در نتیجه دلزدگی را به همراه خواهد داشت به همین دلیل زوجین باید نسبت به شروع زندگی مشترک خود آمادگی و دانش کافی مهارت های زندگی را داشته باشند .
طبق نظر مشاوران مرکز مشاوره حرفه ای انتخاب نو زندگی مشترک نیازمند رسیدگی می باشد و با بسیاری از مهارت های دیگر می توان ازدواج موفق را خلق کرد و این امری است که کاملا به تلاش زوجین بستگی دارد و آن ها باید به یک اندازه و به صورت متقابل برای رابطه ی خود قدم های مثبتی بگذارند و در جهت حفظ آن تلاش کنند . پذیرش متقابل و محبت از موارد دیگری هستند که می تواند سبب ایجاد آرامش و کمتر شدن کشمکش ها را به همراه خواهد داشت . در هر حالتی دانستن نیاز های یکدیگر و اهمیت دادن به آن ها و انجام دادن فعالیت های در این مسیر می تواند رابطه را بهبود ببخشد .
دیدگاه خود را بنویسید