ویلیام گلاسر می گوید ، زوج ها زندگی مشترکشان را با عشق شروع می کنند ، اگر از آن مراقبت نکنند ، رفته رفته صمیمیت اولیه کمتر می شود و با گذشت زمان زندگی برخی از این افراد به جدایی کشیده می شود ولی برخی دیگر هم به زندگی مشترکشان به صورت یکنواخت ادامه می دهند و به ارتباطات نا مشروع روی می آورند . اما باید بدانیم که خیانت یک روزه به وجود نمی آید و اگر در رابطه ای پای خیانت باز شده است بدون شک روندی را پشت سر گذاشته است . در ادامه به بررسی دقیق دلایل خیانت می پردازیم .
نبود عشق در رابطه ی زناشویی :
عشق نورزیدن و نبود محبت میان زوجین می تواند از مهم ترین عامل در بروز خیانت باشد . زمانی که افراد محبت و عشق کافی را از همسر خود به دست نمی آورند ، بیشتر احتمال دارد که وارد رابطه ای دیگر شوند تا نیاز های خود را رفع نمایند . فرقی نمی کند که قبل از ازدواج عاشق شده باشید و یا بعد از ازدواج . نکته ی مهم این است که باید محبت و علاقه ای که وجود دارد ، حفظ کنید و در جهت تقویت آن تلاش کنید . برای این که این اتفاق بیفتد باید تا جایی که می توانید نسبت به یکدیگر شناخت پیدا کنید و حساسیت های یکدیگر را بدانید و نسبت به آن ها محتاطانه رفتار کنید . طبق نظر مشاوران مراکز مشاوره قبل ازدواج زوجین باید مهارت ارتباط موثر را آموزش ببینند تا هنگام تعارضات ، توانایی حل مشکلات را داشته باشند و از شکستن حرمت ها جلوگیری شود .
برگشتن به گذشته و رابطه های قبل از ازدواج :
برخی از افراد با وجود پرونده های باز از رابطه ی قبلی وارد زندگی مشترک جدید می شوند و با تردید و دو دلی وارد زندگی جدید می شوند ولی پس از مدتی پشیمان شده و رابطه را رها می کنند . اما هر فردی قبل از شروع رابطه باید توانایی خود برای شروع رابطه را بسنجد و هدف خود از ازدواج را بداند و اگر رابطه ای از گذشته بوده که هنوز فراموش نشده و پرونده ی آن باز است . باید کاملا آگاهانه تصمیم جدی بگیرد و بعد از گذشت مدت زمان معین آمادگی لازم برای شروع رابطه را داشته باشد .
فرار از مشکلات :
طبق نظر مشاور طلاق خوب انسان های ضعیف وقتی به مشکل های عمیق و اساسی در زندگی می خورند ، مثلا مشکلات مالی ، بدهی یا جر و بحث های مداوم در خانه و ..... و در حالت کلی برای فرار از موقعیتی که در آن قرار دارند به سیگار کشیدن ، مشروبات الکلی و روابط نا مشروع روی می آورند . چنین افرادی توانایی و مهارت حل مسئله ندارند و وقتی در چنین شرایطی قرار می گیرند احساس ضعف می کنند .
برآورده نشدن نیاز های عاطفی ، جنسی و روانی :
بر اساس مطالعات مراکز مشاوره خوب نیاز عاطفی و به دنبال آن نیاز جنسی و روانی از مهم ترین پارامتر های زندگی زناشویی است و بر آورده نشدن آن ها دلیل تصمیم به طلاق می باشد . بسیاری از زوجین در اوایل ازدواج روابط بسیار گرمی با هم دارند اما به مرور زمان رابطه ی آن ها یکنواخت می شود و زمانی که سردی بین زوجین ایجاد شود و درمان نشود یکی از آن ها ممکن است بیرون از رابطه ی خود به دنبال فردی باشد که نیاز های روانی ، عاطفی و جنسی را رفع نماید .
پایبند نبودن به تعهد :
مسئولیت پذیری و تعهد از فاکتور های مهم در هر ازدواجی می باشد و به همین دلیل قبل از ازدواج حتما میزان آن ها را در همسر خود جویا شوید زیرا که تغییر دادن آن بسیار دشوار است . صحبت کردن درباره ی انتظارات در جلسات خواستگاری مهم می باشد و پاسخ های طرف مقابل را تجزیه و تحلیل کنید . مسئولیت پذیری از مواردی است که از همان سال های کودکی شکل می گیرد و بستگی به تربیت والدین دارد . و این که ازدواج یک تعهد است و باید این تعهد را پیش ببرید .
قرار گرفتن در شرایط بحرانی و ناتوانی در حل کردن آن :
هر یک از افراد موظف هستند هر روز برای بهتر شدن زندگی مشترکشان تلاش کنند و لازم است که آموزش ببینند و مهارت کسب کنند تا در روز های سخت مثل بیماری ، ورشکستگی ، از دست دادن عزیزان و ... توانایی لازم را برای گذر از این شرایط داشته باشند . مهارت هایی نظیر خویشتن داری ، مسئولیت پذیری و واقعیت پذیری و تعهد از مواردی هستند که باید آموزش ببینند و زوجین می توانند با تلفن مشاور خانواده تماس بگیرند .
عادی شدن بعد از چند سال زندگی مشترک :
در هر رابطه ای اموزش برای جلوگیری از یکنواخت شدن زندگی مشترک ضروری است . هر چقدر که مهارت شما بیشتر باشد دیدتان نسبت به مسائل مختلف تغییر می کند ، انعطاف پذیری و سازگاریتان در مواجهه با موقعیت ها و شرایط مختلف افزایش پیدا می کند و زندگی جذاب تر می شود . زندگی ابعاد زیادی دارد و انسان برای رسیدن به تکامل لازم است تمام ابعاد وجودی و زندگی خود را تجربه کند ، ولی متاسفانه نادیده گرفته می شود و در نتیجه موجب افسردگی ، بی حوصلگی ، بی هدفی می شود . هر فردی با ارزش گذاری برای زندگی خود ، از انجام کار های بی هدف و بی مورد صرف نظر می کند و در جهت رشد و پیشرفت تلاش می کند .
دیدگاه خود را بنویسید