انسان ها ذاتا موجوادت اجتماعی هستند و از معاشرت با یکدیگر لذت می برند. به همین دلیل، طبیعی است که ارتباط با دیگران؛ ذهن آدمی را به خود درگیر کند و از نیاز های اصلی و حیاتی انسان باشد. همانطور که داشتن یک ارتباط خوب می تواند اثر به سزایی بر روان فرد داشته باشد، یک ارتباط نادرست هم براساس نظر یک مشاور خوب می تواند تبدیل شود به دغدغه ای که نیاز به رسیدگی دارد. با افزایش سن، دوست یابی معنای عمیق تری به خوب می گیرد و پیدا کردن همراه و شریکی که بتوان با او غم، ترس، نگرانی، شادی و خوشحالی را به اشتراک گذاشت سخت تر می شود. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم تا به بررسی نشانه هایی بپردازیم که ما را نسبت به روابطمان (اینکه پایدار هستند یا خیر؟) آگاه تر خواهد کرد؛ پس لطفا به خواندن ادامه دهید.
بررسی نشانه ها:
یک) همیشه شما پیشقدم می شوید: در رابطه دوستی که هم اکنون دارید به کمیت ها توجه کنید. برای اینکه بهتر شرایط را بررسی کنید، می توانید این سوالات را از خود بپرسید:
- آیا همیشه شما به او زنگ می زنید و می خواهید که با یکدیگر وقت بگذارنید؟
- آیا زمانی که از او درخواست می کنید که با یکدیگر بیرون بروید، او قبول می کند یا بهانه می آورد؟
- زمانی که دچار اختلاف نظر می شوید، چه کسی همیشه پیشقدم می شود؟
با پرسیدن این سوالات از خود؛ می توانید به چشم انداز بهتری برسید. برای مثال اگر میبیند که به ازای 10 بار تماسی که شما گرفته اید؛ دوست شما تنها یک بار زنگ زده است این مورد می تواند یک هشدار باشد!
دو) خیلی مشتاق به ادامه ارتباط با شما نیست: یکی از مهمترین عوامل پایداری یک رابطه، وجود اشتیاق در ارتباط است. از نشانه های اشتیاق, می توان به این موارد اشاره کرد: برای مثال اگر شما صحبت می کنید، طرف مقابل تان با پرسیدن سوالات مختلف به شما نشان می دهد که به حرف های شما اهمیت می دهد و یا زمانی که حرف خود را قطع می کنید از شما می خواهد که به صحبت کردن ادامه دهید زیرا آنچه که می گویید برای او مهم است. اگر در شرایطی هستید که موارد گفته شده در رابطه شما وجود ندارد، شما یک رابطه پایدار را تجربه نمی کنید.
سه) مودب و رسمی با شما صحبت می کند: طبق نظر خانم دکتر نسرین باقری، یک رابطه صمیمی اینگونه تعریف می شود که دو طرف اجازه می دهند تا واقعی ترین حالت خود را به نمایش بگذارند و براساس نظر بهترین روانشناس می خواهند که کنار یکدیگر خود واقعیشان باشند، چرا که به هم اعتماد دارند. در یک رابطه دوستانه صمیمی، افراد به سردی و کوتاه جواب یکدیگر را نمی دهند و تلاش می کنند تا با گرمی پذیرای هم باشند.
چهار) مدام برنامه ها را کنسل می کند: زمانی که در یک رابطه، مهر و صمیمیت وجود دارد دو طرف تلاش می کنند تا بیشتر با یکدیگر وقت بگذارند اما وقتی که این ویژگی وجود ندارد، علاقه ای نیز وجود ندارد و هرچه شما سعی می کنید تا برنامه هایی را ترتیب دهید؛ آن ها پشت سر هم کنسل می شوند. برای مثال اگر شما مهمانی ترتیب داده اید و از دوست خود دعوت کرده اید تا در این مهمانی حضور داشته باشد و او علاقه ای به این کار ندارد و با پیدا کردن بهانه ای، خود را معاف می کند و یا در بدترین حالت؛ اگر در لحظه آخر برنامه را کنسل می کند، مسلما این موارد نشانه هایی هستند که او علاقه ای به ادامه این دوستی ندارد.
پنج) شما تلاش بیشتری می کنید تا او: نگه داری و حفظ یک رابطه دوستی، یک موضوع دو طرفه است و اگر یکی از طرفین علاقه ای به ادامه نداشته باشد متاسفانه آن رابطه باقی نخواهد ماند. یک موردی که توجه به آن می تواند مفید باشد این است که خیلی اوقات روابط در ابتدا گرم و صمیمی هستند و دو طرف فکر می کنند که همیشه با یکدیگر خواهند بود اما مگر غیر از این است که همه چیز در حال تغییر است؟ آدم ها و نیاز هایشان مدام در حال تغییر کردن است و شاید دوستی که دو سال پیش، بسیار عالی و مفید بوده, امروز کارکرد خود را از دست داده باشد!
شش) تنها زمانی که ناراحت است؛ سمت شما می آید: طبق نظر آقای دکتر محمدرضا تابع جماعت، خیلی اوقات علائمی که نشان دهده پایان رابطه است این موضوع است که دوست شما تنها زمانی که ناراحت است؛ سمت شما می آید. برای مثال تصورکنید که دوست شما بسیار نگران موقعیت شغلی خود است؛ شما با او صحبت می کنید و سعی می کنید تا او را آرام کنید. بعد ازگذشت مدت ها، از او در مورد کارش می پرسید و او خیلی راحت می گوید که "درست شد!" درچنین شرایطی شاید فکرکنید که کنار گذاشته شده اید و تنها وقتی که دوست تان احساس نیاز می کند به سمت شما می آید؛ اگر چنین حسی دارید، لطفا درمورد رابطه دوستی تان تصمیم بگیرید.
سخن پایانی:
اگر بعد از خواندن این مقاله فکر می کنید که در رابطه دوستی یا عاطفی هستید که برای شما مناسب نیست؛ بهترین کار می
تواند مشاهده لیست مراکز روانشناسی ایرانی باشد که کلینیک روانشناسی انتخاب نو نیز یکی از بهترین ها است. بودن در رابطه اشتباه می تواند به عواطف شما بسیار آسیب بزند، پس از درمانگر کمک بگیرید!
دیدگاه خود را بنویسید