زمانی که بیش از حد عاشق کسی باشد ، احتمال دچار شدن به شکست عشقی بیشتر خواهد بود . اگر فردی که دچار شکست عشقی شده همچنان کسی را که به او آسیب زده و طرد کرده است دوست داشته باشد ، احتمال کمتری دارد که از آسیب های آن رهایی یابد . اگر فرد مبتلا ، عاشق فرد دیگری شود معمولا این سندرم از بین می رود . اغلب فرد مبتلا برای تلاش و رهایی از عشق کسی که موجب شکست عشقی شده ، انگیزه ی زیادی دارد . این افراد سعی می کنند از ارزش فرد مقابل بکاهند و بر جوانب منفی رابطه متمرکز شوند و با گفتن این جمله که از شرش خلاص شدم خود را توجیه می کنند .
اگر فرد همچنان عاشق شخصی باشد که موجب سندرم ضربه عشقی شده ، درد آن ماندگار می شود . علت بسیاری از قطع روابط و طلاق ها این است که فرد آسیب دیده می خواهد از منبع درد جدا شود . اما آن چه که در این مطلب به آن اشاره خواهیم کرد دلایل چرایی آسیب زا بودن شکست عشقی می باشد که در ادامه مطلب به توضیح آن می پردازیم و با دلایل آن آشنا می کنیم زیرا آگاهی از دلایل آن می تواند شرایط بهتری را برای فرد رقم بزند .
طبق نظر دکتر مشاور مرکز مشاوره ازدواج ، هر تهدیدی در رابطه عاشقانه که باعث ایجاد اختلال در دستیابی به این هدف پنهان شود ، موجب ناراحتی عاطفی حداقل در یکی از طرفین خواهد شد . در نتیجه سیستم هشدار مغز فعال شده و احساس نارضایتی خواهیم کرد . طبق نظر روانشناس تربیت فرزند تهدید یکی یا هر دو والد ، چه از طریق بیماری ، مرگ ، جدایی یا طلاق را مغز تهدیدی بالقوه برای ژن ها تلقی می کند . پدر و مادر بزرگ ترین حامی ما هستند و از دست دادن یک یا هر دو ی آن ها ، گذشته ای را که در آن تکامل یافته ایم در معرض خطر شدیدی قرار می دهد . شما کسانی را که در رسیدن به هدف پنهان مغز یاریتان می کند ، دوست دارید و از کسانی که جلوی رسیدن به این هدف را می گیرند متنفر هستید . مغز شدت ضربه را بر اساس میزان جدی بودن این تهدید ارزیابی می کند . هنگامی که با فردی رابطه عاشقانه دارید ، مغز بدون در نظر گرفتن هدف شما در داشتن فرزند یا فرزندان مشترک با آن شخص ، او را هم پیمان مهمی می شناسد که برای تحقق بخشیدن به هدف پنهان تلاش می کند . شما عاشق فردی می شوید که به خاطر دلایلی او را انتخاب می کنید اغلب مغز با دیدن شخصی با ویژگی های جذاب ، عاشق می شود و هوش ، توانایی حل مسئله ، همدردی ، همدلی و حمایت گری ممکن است از این موارد باشد و یا ممکن است جسور ، هیجان انگیز ، سرگرم کننده و ثروتمند یا بسیار متعهد باشد . شاید مغز به صورت نا خود آگاه به خاطر طرز نگاه و نوع ارتباطش با شما بتواند برای ازدواج با او ، داشتن فرزند و تلاش برای کنار او ماندن متقاعد کند .
پیوند بین رابطه جنسی و مغز :
بر اساس مطالعات انجام شده در رابطه با سکس درمانی رابطه عاطفی همراه با رابطه جنسی ، به دلیل تغییرات خاص مغزی که در حین فعالیت جنسی رخ می دهد ، به تقویت رابطه منجر می شود . از این رو می توان گفت هرگونه تهدیدی نسبت به این پیوند یا شکستن آن بسیار آسیب زا تر از روابطی خواهد بود که بدون رابطه جنسی پایان یافته است .
عزت نفس و شکست عشقی :
ضربه ی عشقی ، عزت نفس افراد را تخریب می کند و هنگامی که شخص همسرش را ترک می کند ، احتمال دارد عزت نفس همسرش به شدت کاهش یابد برخی متخصصان مراکز مشاوره تهران معتقدند که احساس عزت نفس افراد در واقع بیانگر ادراک فرد از توان بالقوه در حفظ و نگهداری منابع موجود است این حس مغزی که فرد تا چه حد می تواند شخص مورد علاقه ی خود را در صورت بروز چالش با رقبا حفظ کند ، ممکن است از دست دادن شخص مورد علاقه به هر دلیلی و موفقیت رقیب ، به کاهش عزت نفس او منجر شود . قربانی خیانت شدن برای عزت نفس بسیار ویرانگر خواهد بود .
خیانت و شکست عشقی :
روابط زمانی به بهترین شکل ادامه می یابد که طرفین در حفظ و تقویت و عزت نفس به یکدیگر کمک می کنند . معمولا داشتن رابطه جنسی ، به تقویت عزت نفس منجر می شود و مغز آن را نوعی موفقیت ثبت می کند و همین امر باعث افزایش عزت نفس فرد می شود . توانایی داشتن رابطه جنسی با کسی ، یعنی او شما را شریک جنسی مناسبی برای خود دانسته است و معمولا افراد به برقراری رابطه جنسی با کسانی تمایل دارند که برایشان احترام ویژه ای قائل هستند و هنگام برقراری رابطه جنسی ، احساس بهتری نسبت به خود خواهند داشت . هنگامی که طرف مقابل با فرد دیگری رابطه جنسی بر قرار کند این کار موجب کاهش عزت نفس می شود و آن را به عنوان خیانت بیان کرده که اثر عمیق و بیمار کننده ای بر فرد داشته است . بدین صورت که مغز با یک حس جدید سازگار و از عزت نفس او کاسته می شود و حتی حس قدرت و توانایی فرد کاهش می یابد . بی بند و باری جنسی به افزایش شکست عشقی منجر می گردد در جوامعی که بی بند و باری جنسی زیاد است شکست عشقی متداول خواهد بود .
دیدگاه خود را بنویسید