خانواده به عنوان نهادی مهم از جامعه است و در جامعه ی ما به خانواده ارزش بسیار زیادی قائل می شوند و هر فردی ، بیشترین ایام عمرش را در خانواده می گذراند و بر متخصصان روانکاوی خانواده به خصوص در چند سال اول زندگی ، تاثیرات عمیق بر شخصیت و نگرش فرد می گذارد . و بر اساس آن می توان گفت که برخی از عوامل منجر به تهدید خانواده می شود و به کارکرد آن لطمه وارد می کند . افراد باید تغییراتی را در روابط خود ایجاد کنند تا زندگی خود را تغییر دهند . روابط ما بسیار پر اهمیت است و کل زندگی از آن شکل می گیرد . شادی ، موفقیت ، سلامتی و .... همگی به روابطتان بستگی دارد .
امروزه خانواده ها درگیر مشکلات بسیاری هستند که می توان به مشکلات زناشویی ، تعارض های والد و کودک ، مشکلات رفتاری کودکان و نوجوانان ، خیانت ، طلاق ، اعتیاد و .... اشاره کرد و از همه مهم تر در ایجاد اختلال های روانی و مشکلات روانشناختی نیز نقش دارند و باید افراد به درمان آن اقدام کنند . برای مثال نسبت به رفع مشکل افسردگی خود اقدام کنند . خانواده ها باید همواره خود را در برابر مشکلاتی که به وجود می آید مستحکم کنند تا بتوانند در صورت بروز مشکل آن ها را حل کنند و از بد تر شدن شرایط جلوگیری کنند .
چرا افراد در خانواده از یکدیگر دور می شوند ؟
دلزدگی رابطه یک نوع بیماری منحرف کننده است و ممکن است که تا مرحله ی آخر متوجه نشوید که درگیر چنین موضوعی هستید و ممکن است زمانی متوجه شوید که دیر شده است در آن هنگام دلزدگی رابطه منجر به مرگ در رابطه می شود و تنها راه حل آن است که این بیماری در همان مراحل اولیه تشخیص داده شود . علایم آن در ابتدا نامرئی است و نمی توان تشخیص داد و شاید فکر کنید که دلزدگی رابطه با علائمی مانند افزایش مشاجره و درگیری بین شما با دیگران رخ می دهد . در حالی که ممکن است دلزدگی رابطه بدوت هیچ گونه دعوا ، مشاجره و داد و فریاد وجود داشته باشد . ممکن است که محیط خانه کاملا آرام به نظر برسد اما به مرور زمان از یکدیگر دور شده و صمیمیت از بین می رود و دیگر لذتی وجود ندارد و این وضعیتی است که خیلی از زوج ها و خانواده ها درگیر آن می شوند . در آن موقع است که در زندگی زناشویی ، روابط جنسی به صورت منفعلانه و در صورت وجود زمان کافی انجام می شود . شما به همدیگر آن توجه لازم را نداشته و از با هم بودن لذت نمی برید . و حتی حوصله ی شنیدن صحبت های طرف مقابل را نیز ندارید و در نتیجه کل زندگی شما را در بر می گیرد و کارکرد فرد را در جنبه های مختلف زندگی روزمره مختل می کند . طبق نظر مشاوران مطب خوب روانشناسی پیوند و صمیمیتی که بین شما و دیگران در زندگی وجود دارد ، می تواند در پیشگیری از دلزدگی نقش مهمی داشته باشد . در غیر این صورت ، دلزدگی رخ خواهد داد و متحمل پیامد های نا گوار زیادی خواهید شد . زمانی که تلاشی برای پیشگیری از آن نمی کنیم ، در آینده ای نزدیک باید منتظر پیامد های نا خوشایند آن باشیم . و به جای این که کاری نکنیم و منتظر بمانیم تا این بیماری کل زندگی ما را در گیر نکند و بر همه ی جنبه های زندگی تاثیر منفی داشته باشد ، بهتر است کاری برای افزایش کیفیت و بهبود روابط خودمانبا دیگران انجام دهیم . به خصوص روابط خانوادگی که بسیار ارزشمند هستند .
چه کار هایی می تواند از دلزدگی جلوگیری کند ؟
انجام بسیاری از سرگرمی ها با خانواده و گذراندن زمان مشترک می تواند بسیار مناسب باشد . ایجاد خاطرات مثبت در خانواده در ذهن باقی می ماند و می تواند دیدگاه مثبتی را برای هر فردی ایجاد کند . زمانی که خانواده در کنار یکدیگر اوقاتی را می گذرانند می توانند احساس لذت از زندگی داشته باشند و از همه مهم تر این که با یکدیگر صحبت می کنند و به حرف های یکدیگر گوش می دهند و اگر مشکل و مسئله ای باشد همان جا حل می کنند . در حالت کلی ارتباطات مثبت در خانواده و گوش دادن فعال و صحبت کردن و حل مشکلات از مهارت های مهمی هستند که انجام آن در حفظ و استحکام خانواده نقش مهمی را ایفا می کند و همچنین سلامت اعضای خانواده را به ارمغان می آورد و منجر به افزایش ثبات هیجانی و عاطفی در فرزندان می شود و همچنین از دلزدگی جلوگیری می کند .
زمانی که به دنبال رابطه ای مناسب هستید باید برای آن تلاش کنید . این تلاش نباید کوتاه مدت باشد و همواره و در هر لحظه باید برای حفظ آن تلاش کرد و در این صورت است که می توان چیز های با ارزشی بدست آورد . برای این که بتوانید رابطه تان را با فردی مستحکم کنید باید یک برنامه ی مشترک را در نظر بگیرید و همواره بر اساس آن حرکت کنید و اجازه ندهید که به غیر از آن پیش روید . برای یادگیری این مهارت ها زوجین باید پیش از ازدواج اقدام نمایند و هر موردی که می تواند روی زندگی فرد تاثیر بگذارد را شناسایی کنند . برای مثال وجود مشکلات روانشناختی آسیب رسان است و افراد باید برای حل مشکل وسواس ، افسردگی و اضطراب و ..... اقدام نمایند و از آن ها غافل نشوند
دیدگاه خود را بنویسید