برخلاف باورهایی که بین اکثر مردم وجود دارد، داشتن رابطه زوجی و زندگی دو نفره کار آسانی نیست. و زوجین همواره با مشکلات و اختلافاتی رو به رو خواهند بود که در زندگی مجردی آن ها را نداشته اند و برای این که بتوانند زندگی بهتری در کنار هم داشته باشند باید سازش کنند و یکدیگر را همانگونه که هست بپذیرند. اما در این میان ما نمی توانیم بگوییم که زندگی مشترک بدون مشاجره خواهد بود، بلکه در زندگی مشترک موفق نیز این مشاجره ها وجود دارد و در ادامه دلایل وجود این مشاجره ها را بیان می کنیم.
فضای مشترک بین زوجین:
بیشتر اوقات بگو مگو ها از زمانی آغاز می شوند که زن و مرد تصمیم می گیرند زیر یک سقف زندگی کنند. در دوران قبل از زیر یک سقف رفتن زمانی که از یکدیگر ناراحت می شدند می توانستند از یکدیگر فاصله بگیرند و آرامش خود را در تنهایی باز یابند ولی زمانی که زندگی مشترک شروع می شود، عیوب افراد بیشتر از قبل خود را آشکار می کند و او نیز متوجه وجود برخی مسائل در همسر می شود و در واقع ممکن است از زندگی روبایی که در فکرشان بود فاصله بگیرند. هنگامی که زندگی زیر یک سقف شروع می شود، اولین قدم احساس وجود فضایی مشترک میان زوجین است و از این پس این مکان ها به هر دوی آن ها تعلق دارد و باید در این راستا تصمیمات مشترک بگیرند و بر اساس آن پیش بروند و در نتیجه بهترین ازدواج را تجربه کنند.
ناهماهنگی رفتاری زن و شوهر:
هر انسانی رفتار های مخصوص خودش را دارد و اگر زن و شوهر هماهنگ و سازگار باشند، همه چیز خوب پیش خواهد رفت ولی معمولا این گونه نیست و هماهنگ شدن زوجین نیز بسیار سخت است. برخی از افراد کارها را بسیار سریع انجام می دهند و برخی دیگر زمان زیادی را صرف انجام کارهایشان اختصاص می دهند. برخی از افراد صبور و خونسرد هستند ولی برخی دیگر بسیار نگران و مضطرب هستند. هر یک از زوجین باید بتوانند این دو شیوه را با هم هماهنگ کنند هرچند که تفاوت های میان آن ها زیاد باشد. در بلند مدت ، ناهماهنگی عادات رفتار زن و شوهر ها اختلاف زیادی را برای ایشان به وجود می آورد. مثلا تفاوت در زمان خواب و بیداری و یا فعالیت هایی که افراد در اوقات فراغت انجام می دهند می تواند متفاوت باشد برای مثال برخی از افراد دوست دارند روز تعطیل استراحت کنند و یا تلویزیون ببینند اما برخی دیگر یک لحظه بدون جنب و جوش نمی توانند صبر کنند و باید فعالیت ها متعددی انجام دهند. زن و شوهر ها معمولا در مواردی این چنینی هماهنگ و ریتک ندارند اما تفاوت در ریتم می تواند در زمان های خاصی از زندگی موجب پیجیده تر شدن روابط زوجین شود و تضادهای زیادی ایجاد کند . این نا هماهنگی باید به عنوان بخش مهمی از زندگی زوجین پذیرفته شده و بارها درباره آن صحبت کنند زیرا که مشکلات خانوادگی را به همراه خواهد داشت.
تفاوت تربیت زن و شوهر:
طبق نظر مشاور خبره موضوع گسترده ای که زندگی بیشماری از زوجین را به طور جدی آشفته می کند مواجه شدن با با تربیت و ارزش های متفاوت است. هر یک از ما از خانواده های جداگانه هستیم و ما در خانواده اصلی، رفتار اجتماعی و نحوه ارتباط با دیگران را می آموزیم و عمیقا تحت تاثیر آن قرار می گیریم. نا گفته نماند که اتفاق هایی که از کودکی برای فرد اتفاق می افتد تاثیر زیادی در بزرگسالی آن ها دارد و در کنار آن موضوع هایی هستند که می تواند بر نحوه ی برقراری رابطه افراد تاثیر بگذارد و منشا بروز مشاجره بین زن و شوهر باشد. این موارد عبارت است از قوانین اجتماعی خانواد یعنی در خانواده اصلی شیوه ارتباط به چه شکلی است و احترام به حقوق دیگر افراد خانواده چقدر است و حتی موضوع های کوچک که می تواند تفاوت در آن ها دلیلی برای مشاجره باشد، حدود اختیارات افراد از دیگر موارد است برای مثال اجازه و اختیار در خانواده برای افراد چقدر بوده و یا زوجین با هم گفتگو و صحبت داشتند و به حرف های یکدیگر گوش می دهند؟ و تقسیم وظایف مورد دیگر است که در واقع روشی که والدین به عنوان بخشی از وظایف فردی خود انجام می دهند و این موضوع، شیوه زندگی زن و شوهر را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد برای مثال مواردی مانند خانه داری، کار و تربیت فرزندان بین افراد خانواده چگونه تقسیم می شود. زمانی که زن و شوهر متوجه می شوند که همسرشان به گونه ای دیگر تربیت یافته و ارزش های زندگی برای او و همسرش مفهوم دیگری دارند ممکن است که مجادله های بسیار غیر منتظره و همراه با عصبانیت و بسیاری از مواردی که می تواند به مرور زمان صمیمیت را از بین ببرد، ایجاد شود. همانطور که دیدید مواردی که گفتیم می تواند مشکلاتی را ایجاد کند و موضوعات مختلفی در این حیطه وجود دارد که سبب بروز اختلاف شود. برای حل و مدیریت اختلاف هایتان می توانید با کلینیک روانشناسی خوب در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید