طلاق تمام جنبه های زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد . افراد به امید زندگی بهتر ازدواج می کنند و نا امیدی در زمان طلاق به میزان انتظارات ما از زندگی مشترک بستگی دارد . طبق نظر بهترین روانشناس خانواده هر چه انتظار ما از زندگی بیشتر باشد و لزوم وجود فرد دیگری را برای معنا دار کردن زندگی بیشتر احساس کنیم ، تحقق نیافتن انتظاراتمان ما را مایوس تر می کند . برای بسیاری از افراد زندگی پس از طلاق دشوار است و در این دوره می توان احساسات عمیق عاطفی مانند یاس ، نا امیدی ، انتقام و درماندگی را تجربه کرد . این افراد ، برای زندگی پس از طلاق باید جهت تازه ای را در پیش بگیرند و البته به زمانی نیاز دارند که برای آرزوهای بر بادرفته خود به سوگ بنشینند و باید از گذشته دل بکنند .
طی کردن مراحل عاطفی بعد از طلاق بسیار دشوار است . فرد ابتدا واقعیت را انکار می کند و آن را نمی پذیرد و در نتیجه منزوی می شود . بعد از آن ، او با خشم خود دیگران را برای وضعیت ناگوارش ملامت می کند . و پس از آن روحیه مقابله به مثل و افسردگی یکی پس از دیگری به سراغش می آیند تا سرانجام واقعیت را می پذیرد . نکته ی مهم این است که اجازه دهیم این دوره بازسازی سپری شود و بتواند با امید واری بدون احساس یاس و شکست ، به سوی آینده گام بردارد .
مراحل بازسازی چیست ؟
بر اساس گفته ی روانشناس ازدواج خوب اگر به تازگی به روابط عاطفی خود با شریک زندگیتان خاتمه داده اید ، بی تردید رنجور و آزرده هستید . کسانی که بعد از طلاق دچار رنج و ناراحتی نمی شوند ، یا در گذشته به اندازه کافی آن را تجربه کرده اند و درد و اندوه سر انجام به سراغ آن ها خواهد آمد .
هر یک از ما از دیگری متمایز هستیم ، اما هنگام پایان دادن به روابط زناشویی الگو های مشابهی را تجربه می کنیم . این الگو ها را در بحران های دیگری از این دست می توان مشاهده کرد مانند مرگ همسر ، اخراج شدن از کار و برکناری از سمت خاص . شاید مهم ترین مهارتی که هر فرد باید آن را فرا بگیرد ، کنار آمدن با بحران هایی است که در زندگی همه ما پیش خواهد آمد . فراگیری مهارتی که رنج برخاسته از این بحران ها را کاهش دهد ، تجربه ای بسیار ارزشمند است .
انکار :
در ابتدای این مرحله انکار است و باید بدانیم که انسان ساز و کار عجیبی دارد که فقط امکان تحمل مقدار معینی از درد و رنج را می دهد ، طوری که از پا نیفتد و زمانی که این ناراحتی زیاد باشد ، انکار می کند .
ترس :
بر اساس گفته ی مشاور انلاین در اولین جدایی فرد ترس زیادی را تجربه می کند و هر چقدر که جلو تر می روید فکر می کنید که خطر ها و دشواری های زیادی وجود دارد اما با غلبه بر هر ترسی ، قدرت و شهامت بیشتری برای ادامه مسیر پیدا خواهید کرد .
سازگاری :
وقتی نیاز ما به محبت ، مراقبت و توجه بر آورده نشود ، برای کنار آمدن با این کمبود به دنبال روش های سازگاری می گردیم . اما تمام این روش ها ممکن است که مناسب نباشند . احساس مسئولیت بیش از حد درباره ی دیگران ، کمال طلبی ، سعی مفرط در راضی نگه داشتن دیگران از این دسته هستند . وقتی روش های نا سالم سازگاری در فرد نهادینه شود تعادل روانی او به هم می ریزد و ممکن است برای حفظ تعادل خود دست به ازدواج نسنجیده بزند .
تنهایی ، دوستی و احساس گناه و طرد شدن :
وقتی رابطه عاطفی خاتمه پیدا می کند ، فرد احساس ناراحتی می کند گویی تا کنون رابطه محبت آمیز نداشته است ولی از آن جایی که فرد بعد از طلاق با دوره ای سخت و شکننده رو به رو می شود ، حتما باید با دوستانی باشد که به او کمک کنند تا بر رنج های عاطفی خود غلبه کند . ولی متاسفانه کسی که جدا می شود بسیاری از دوستان اطرافش پراکنده می شود و کناره گیری از روابط اجتماعی به دلیل ناراحتی روانی و ترس از طرد شدن ، وضعیت را بد تر می کند .
غم :
غم و اندوه بخش مهمی از دوره بازسازی است و هرگاه در عشقی شکست می خوریم ، رابطه ای از بین می رود یا عزیزی را از دست می دهیم طبیعی است که غمگین شویم و این غم انرژی را تحلیل می برد به طوری که برای تغییر زندگی خود را نا توان می یابیم .
خشم :
خشم نسبت به طرف مقابل نیز در جدایی و شکست طبیعی است و ممکن است که تا مدت ها ادامه داشته باشد ولی به فرد کمک می کند که از لحاظ عاطفی از همسر سابق خود فاصله بگیرید و جدایی را راحت تر بپذیرید .
رها کردن :
طبق نظر مشاوران مراکز مشاوره رها کردن پیوند شدید عاطفی که از عشق نا فرجام گذشته بر جا می ماند ، کار دشواری است . با این حال سرمایه گذاری عاطفی روی روابط تمام شده ، باید تمام شود و با رشد فردی و ایجاد احساس خود ارزشمندی و خود آگاهی احساس بهتر و زندگی بهتری را برای خود داشته باشید .
دیدگاه خود را بنویسید