باید بگوییم که همانطور که رفتارهای ما تحت تاثیر توارث، محیط، مسائل روانشناختی و ... هستند، تحت تاثیر هورمونها نیز می باشند و می توان گفت که هرگونه کم کاری و پرکاری در آن ها افکار و رفتار ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. در حالت عادی بدن این هورمون ها را با توجه به نیاز بدن تنظیم می کند ولی افزایش و کاهش آن ها تحت تاثیر هیجانات، عواطف و احساسات مانند عشق، ترس،خشم ،محبت، مسائل جنسی و .... قرار دارند. بنابراین نمی توانیم تاثیر آن بر عشق و شروع رابطه را نادیده بگیریم که در ادامه برای درک بهتر شما آن را در 3 مرحله مطرح کرده ایم.ولی برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با روانشناس ازدواج خوب در تهران در ارتباط باشید.

مرحله اول:شهوت

در اولین برخورد با دخالت هورمون های تستسترون دو طرف به شدت به هم جذب می شوند و با زبان بدن و پیام های دیداری و بسیاری از موارد دیگر اگر سیستم عصبی بتواند این اطلاعات را رمز گشایی کند احساس خوب و خاصی را تجربه خواهند کرد. 

فنیل اتیل آمین:

طبق نظر بهترین مشاور خانواده در تهران این به عنوان هورمون عشق نام دارد و از گروه امفتامین هاست و بسیار محرک و کم دوام است و ترشح این هورمون با برخورد دو نگاه تبادل کلامی با لمس جسمی شروع به فوران می کند و از آثار آن می توان به افزایش تمرکز، کاهش خستگی، اشتها و خواب است و افراد در این دوران است که کشش عجیبی را نسبت به یکدیگر حس می کنند و می گویند که عاشق شده اند. 

مرحله دوم: مجذوبیت

همچنان که میزان ترشح برخی هورمون ها به صورت ناگهانی شروع می شود به همان نسبت هم نا پایدار بوده و پس از شروع رابطه کمتر می شود به هوذمون های دیگری فعال می شود.

آدرنالین و کورتیزول:

این هورمون ها به شدت محرک هستند و دستور واکنش های سریع مانند حمله یا فرار را در شرایط هیجانی، ترس و اضطراب به بدن می دهند. بعد از دیدار اولیه اگر که از فرد مقابل سیگنالی دریافت شود، با ترشح این هورمون، فعالیت مغزی افزایش یافته و احساسات خاصی مانند اضطراب، دستپاچگی و هیجان به فرد دست می دهد و درواقع فرد دلباختگی را تجربه می کند.

دوپامین و نوراپی نفرین:

بر اساس مطالعات مشاوره روانشناسی حضوری با شروع رابطه این دو هورمون وارد عمل می شود و کار دوپامین ایجاد سرخوشی و کار نور اپی نفرین تمرکز و جهت بخشی فکر و انرژی فرد به سوی محبوب است که موجب شادی، اشتیاق و ... می گردد. در این دوران واقعیت موجود و ایرادات محبوب نادیده گرفته می شود و فرد نمی تواند آن ها را ببیند و فقط زیبایی ها را می بیند و مرتکب اشتباهات بسیاری می شود. و در واقع می توان گفت که این هورمون ها واکنش های هیجانی شدید ایجاد می کند.

سروتونین:

ترشح سرتونین موجب افزایش محبت، تفکر منطقی، تمرکز،سرحالی و تمایل جنسی و همچنین موجب ترمیم زخم های روانی و جسمی می شود. و اگر که از میزان این هورمون کمتر از حد شود موجب بروز اختلالات خلقی می شود و این خود مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. به همین دلیل افراد برای داشتن زندگی مطلوب باید نسبت به این هورمون و در حد تعادل نگه داشتن آن تلاش کنند. زیرا همانطور که دیدید در روابط عاطفی افراد نیز تاثیر می گذارد.

مرحله سوم: تعلق

اکسی توسین:

اکسی توسین هورمون محبت، آغوش، مراقبت و تعهد است و وظیفه اجتماعی شدن ، تعلق و سازگاری با دیگران را بر عهده دارد و اعتماد و بخشندگی را بین زوجین ایجاد می کند. در واقع داشتن علاقه، عشق، محبت و حتی فکر کردن به کسی که دوستش دارید باعث ترشح این هورمون می شود. و در اثر ترشح این هورمون است که می توانید یک خاطره تلخ یا مسئله نا خوشایند مثل دعوا با طرف مقابل را فراموش کنید و این هورمون در هنگام احساس نا امنی در زنان می تواند موجب پرخاشگری شود. این هورمون همچنین تنظیم کارکرد ها و عواطف زنانه از جمبه شیردهی و لذت جنسی را بر عهده دارد و ترشح آن در هنگام ارگاسم ، پیوند عاطفی بین زوجین را افزایش می دهد. و میزان این هورمون در زنان بیشتر از مردان است و به همین دلیل زنان مهر و عاطفه مادری، ارتباط کلامی و همدلی زنانه را دارند و مردان معمولا از بروز رفتارهای عاطفی و دوست داشتن عاجزند.

اندورفین:

این هورمون سبب اشتیاق با هم بودن است و بعد از فروکش شدن شور و هیجان ناشی از هورمون های محرک و عادی شدن زندگی حالت آرام بخش بر قرار می شود و متضمن یک زندگی مشترک خوب است.

برای ترشح مداوم این هورمون ها زن و شوهر باید فعال باشند و عشق خود به یکدیگر را همواره شارژ کنند و با پذیرش، قدردانی، تایید، تحسین، توجه، همدلی و .... تداوم عشق را برقرار سازند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مرکز مشاوره خوب در ارتباط باشید.