بسیاری از افرادی که به مرکز مشاوره روانشناسی برای حل اختلافات خانوادگی مراجعه می کنند از اخلالات روانی رنج می برند که باعث شده زندگی مشترک آنها دچار مشکلات جدی باشد . مشاور ازدواج در مصاحبه اولیه ای که با زوجین به صورت مشترک و فردی انجام می دهد ، نشانه های اختلال را ارزیابی نموده و با کمک تست های روانشناسی که در این زمینه یاری رسان روانشناسا نهستند ، دست به تشخیص اختلال روانی فرد می زنند . بسیاری از این اختلالات روانی با درمان روانشناسی زیر نظر یک دکتر روانشناس قابل درمان می باشد . پذیرش و تلاش فرد برای درمان و همچنین پی گیری جلسات درمان برای فردی که دچار اختلالات روانی می باشد بسیار با اهمیت است .
مشاور خانواده چه اختلالاتی را باعث بروز مشکلات می داند ؟
- خودشیفتگی : بسیاری از افرادی که دچار باج گیری عاطفی هستند معمولا با فردی خودشیفته زندگی می کنند . روانشناس ازدواج در کلینیک روانشناسی زندگی با افراد خودشیفته را ساده نمی دانند . افرادی که دچار خود شیفتگی هستند نیاز دارند تا دائما از آنها تعریف و تمجید شود . این افراد معمولا در تعریف هایی که از خود می کنند غلو بسیاری دارند . این افراد معمولا در مصاحبه با مشاور ازدواج همواره اشتباهات را بر دوش همسر خود گذاشته و خود را بی گناه کامل می دانند . همسران این افراد معمولا همواره در احساس ترس و فشار ناشی از احساس گناهی که افراد خود شیفته به آنها القاء می کنند هستند .
این افراد معمولا تمایل زیادی دارند تا گوینده باشند نه شنونده ، همسران این افراد وقتی برای مشاوره به کلینیک مشاوره مراجعه می کنند همواره عنوان می داند که صدایی آنها شنیده نمی شود و یا همسرشان به حرف های آنها توجه نمی کند . درغگویی در این افراد به شکل بسیار حرفه ای وجود دارد . افراد خود شیفته برای بزرگ نمایی اعمال خود از دروغگویی های کوچک یاری می گیرند . نگاه این افراد همواره از بالا می باشد و نیاز دارند تا همسر آنها جایگاهی پایین تر از آنها داشته باشد تا احساس حسادت این افراد را تحریک نکند .
میزان همدلی در افراد خود شیفته بسیار پایین می باشد . مشاور روانشناس در مشاوره با این افراد همواره تکنیک های همدلی را یاد آمر می شود زیرا چنانچه این افراد تغییرات عمده ای در زندگی خود ندهند دچار طلاق عاطفی از سمت همسر خود خواهند شد . عدم توجه به نیاز های طرف مقابل یکی دیگر از ویژگی افراد خود شیفته با نارسیست می باشد . افراد خود شیفته در صورت عدم درمان خودشیفتگی خود دچار تنهایی و انزوا می گردند زیرا نگاه این افراد به نزدیکان خود همواره ابزاری می باشد و تنها در صورت نیاز با دیگران مصالحه می کند . درمان تخصصی خودشیفتگی می تواند زندگی اجتماعی این افراد را باز گرداند .
- شکاک بودن : بسیاری از کسانی که به مشاور طلاق برای مشورت درباره ادامه یا عدم ادامه زندگی مشترک مراجعه می کنند در زندگی مشترک خود دچار شک های غیر عادی هستند . بهترین مشاور خانواده در مرکز روانشناسی خوب دلیل اصلی شک را خود کم بینی می دانند . فردی که خود را در مقابل طرف مقابل کم می بیند همواره با این احساس دست و پنجه نرم می کند که چگونه مورد تایید طرف مقابل است و این احساس با این که شاید همسر اون نیازهایش را در جای دیگر تامین می کند پوشش داده می شود . احساس ترس و اضطراب همواره این افراد را در زندگی مشترک همراهی نموده و آسیب های جدی برای فرزندان این افراد به دنبال خواهد داشت ، در حالی که معمولا آنها نیز تحت تاثیر اختلال والدین خود دچار اختلال پارانوئید می گردند .
مشاوره خیانت انتخاب نو بسیاری از شک هایی که در زندگی مشترک ، مشکلاتی به وجود آورده را ناشی از حسادت نیز می دانند . موفقیت ، زیبایی و آرامش در زندگی ، معمولا فردی را که دچار خود کم بینی هستند به حسادت وا می دارد . متخصص روانشناس خانواده حسادت را ناشی از عدم امنیت و ترس از دست دادن می داند . بهترین روانشناس ازدواج به زوجین پیشنهاد می کنند تا با ایجاد احساس امنیت و آرامش در همسر خود به کاهش این احساس در آنها کمک کرده و از بروز آسیب های جدی تر جلوگیری کنند . افراد پارانوئید یا شکاک معمولا در مراکز مشاوره از علاقه شدید خود صحبت کرده و شکی که به همسر خود دارند را به پای محب خود و بی محبتی طرف مقابل می گذارند .
- افسردگی : وجود افسردگی می تواند به تنهایی بر هم زننده یک زندگی مشترک خوب باشد . بروز افسردگی در زندگی مشتک دلایل فراوانانی دارد که می توان به بروز مشکلات مالی و فشار های اجتماعی اشاره نمود . افرادی که در زندگی مشترک خود دچار افسردگی می گردند نیاز شدیدی به مراجعه به کلینیک های روانشناسی برای درمان دارند . مشاور انتخاب نو درمان افسردگی را کمک کننده به باز سازی زندگی مشترک می داند .
افسردگی در زندگی مشترک مشکلات جنسی را گاهی در پیش دارد . بروز مشکلات جنسی از جمله سردی در روابط جنسی و بروز مشکلات نعوظ و ارگاسم از عوارض افسردگی می باشد که گاهی زوجین را با آن دچار مشکلات جدی می نماید . در خانواده هایی که والدین دچار افسردگی می باشند احتمال بروز افسردگی در کودکان و نوجوانان نیز بسیار زیاد است . متخصصین روانشناسبه این خانواده ها پیشنهاد می کند تا برای گروه درمانی به بهترین مرکزمشاورهمراجعه نموده و از درمان های خانوادگی برای رفع مشکل افسردگی استفاده نمایند تا بقیه افراد خانواده نیز به راه های پیشگیری و کمک به فرد افسرده آگاه شوند .
دیدگاه خود را بنویسید