امروزه روانشناسان انسان ها را به گروه های مختلف شخصیتی تقسیم می کنند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند که در داشتن ازدواج درست یا اشتباه تاثیر دارند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
تیپ های شخصیتی مایر فریدمن:
آن ها افراد را به دو دستهAوBتقسیم می کنندو ویژگی هایی را برای هر کدام تعریف نموده اندکه خصوصیات هر کدام از آن ها را مطرح می کنیم.
ویژگی های تیپA
در این دسته از افراد رقابت جویی شدید، کمالگرایی، وتکانش سریع و انفجاری، کیفیت زندگی پایین، احساس عدم رضایت از زندگی، آستانه تحریک پذیری پایین، روابط خشک و خسته کننده با اطرافیان، ابراز سریع خشم حتی برای موارد کوچک، ناآرامی و بی قراری و نا کافی بودن عزت نفس، تلاش افراطی برای کسب موفقیت های بیشتر، درگیر استرس و احتمال بالای ابتلا به بیماری های قلبی، نبودن لذت و عدم توانایی استفاده از اوقات، حساسیت شدید به قول و قرار ، ناشکیبایی و در صورت عدم موفقیت عصبانیت شدید و افسرده هستند. گوش به زندگی و برانگیختگی دائم و می توان گفت که این افراد دچار آسیب های فیزیولوژیکی زیادی می شوند.
ویژگی های تیپB
این دسته از افراد بسیار راحت هستند و استراحت کافی دارند و عدم افراط در اعمال و رفتار دارند و بسیار صبور و شکیبا و آرام و خونسرد هستند و عدم واکنش سریع و عصبانیت دیر هنگام دارند و برعکس دسته اول اغلب آرام بوده و در برنامه خود زنگ تفریح، خنده و ورزش را حتما دارند.
درون گرایی و برون گرایی:
یونگ افراد را به دو گروه درون گرا و برون گرا تقسیم بندی کرده و نمی توان هیچ کدام را به دیگری ترجیح داد و ممکن است که این ویژگی ها از دیدگاه برخی مثبت و برخی دیگر منفی باشد.
درون گرایان:
طبق نظر روانشناس خبره این گروه از مردم با دنیای درون خود در ارتباط بوده و ساکت و آرام و متواضع و در روابط خود خودنسرد هستند و آستانه تحمل پایینی دارند و زود عصبانی می شوند و تودار و به دنبال خلوت هستند و کمتر با دیگران معاشرت می کنند و مردم معمولا آن ها را سنگین، با وقار، متین یا افاده ای می شناسند و از فعالیت های انفرادی لذت می برند. این گروه به چند دسته تقسیم می شوند که شامل:
درون گرایان متفکر: این افراد بیش از حد منطقی و قانونمند بوده ولی سازش پذیری اندکی با دیگران دارند و از قضاوت ضعیفی برخوردارند و دیگران آن ها را لجوج، یک دنده ، دوری گزین و بی ملاحظه می شناسند.
درون گرایی احساسی: این ها هیجان معتدلی در رفتار ها نشان می دهند و اغلب سعی می کنند از ابراز علنی آن خودداری کنند و به احساسات دیگران اهمیت نداده و مرموز به نظر می رسند و به شدت منزوی و سرد هستند ولی می توانند که شکننده نیز باشند.
درون گرایی حسی: ظاهری خشک و بی حس اما باطنی عاطفی و احساسی دارند و معمولا اهل هنر و موسیقی هستند.
درونگرای شهودی: با مسائل روز غریبه بوده و گوشه گیر و خیال پرداز هستند و به سختی با دیگران جوش می خورند و عقاید آن ها غیر قابل تغییر است.
برون گرایان:
این افراد بیشتر در تعامل و عکس العمل و اثر پذیری از دنیای بیرون رفتار می کنند و افرادی معاشرتی ، مشارکت جو رسیک پذیر و هیجانی و شاد هستند و اهل سرگرمی و مسافرت و تفریح هستند و تنهایی را دوست ندارند و معمولا واقع بین و مثبت نگر بوده و مشاغل پر هیجان و پر رفت و امد را دوست دارند.
برون گرای متفکر:این دسته از افراد مقرراتی ، منطقی و متعصب که تمرکز بر آگاهی های بیرونی دارند.
برون گرای احساسی: این دسته از افراد بیشتر عاطفی، معاشرتی، هیجانی و تایع تصمیمات احساسی هستند.
برون گرای حسی: به دنبال حس کردن لذت ها و تجربیات جدید بوده و معاشرتی و سازش پذیرند.
یرون گرای شهودی: افرادی خلاق هستند ئ از این روس برای فرصت های پیش رویشان تلاش می کنند.
تفاوت هایی که می بینید ممکن است در کیفیت زندگی زوجین و تشکیل خانواده خوب تاثیر گذار باشد و مشکلاتی را ایجاد کند و بهتر است زیزا که موارد گفته شده در لحن کلام، کیفیت کلام، حرکات چهره، تبسم، خنده، تلاش برای تسلط ، دشمنی، رضایت از کار، شایستگی و .... تاثیر می گذارد و تفاوت های شدید می تواند رابطه را با مشکلاتی همراه سازد. بهتر است که زوجین برای داشتن رابطه موفق از روانشناسان بهترین مرکز مشاوره کمک و راهنمایی دریافت نمایند و نسبت به خصوصیات شخصیتی یکدیگر آگاه شوند و با مشکلاتی که ممکن است مواجه شوند آشنا شوند و تصمیم بگیرند که آیا توانایی سازش با این تفاوت ها را دارند و چه برخوردی می تواند در روند رابطه آن ها تاثیر گذار باشد و تاثیر مثبتی داشته باشد. بسیاری از مهارت ها هستند که شناخت آن ها از سوی زوجین در کیفیت رابطه آن ها تاثیر می گذارد.
دیدگاه خود را بنویسید