امروزه به دلیل به وجود آمدن ویروس کرونا و خطرناک بودن آن ، تغییرات زیادی را سبک زندگی افراد ایجاد کرده است و برای خیلی از ما انطباق یافتن با این شرایط جدید دشوار بوده است . از تغییرات اساسی که می توانیم به آن اشاره کنیم شروع سال تحصیلی جدید و تعطیلی مدارس و کلاس ها و حضور فرزندان در خانه و تحصیل به صورت غیر حضوری و تدریس آنلاین از طریق کامپویتر و موبایل می باشد . بر اساس مطالعات روانشناسی خانواده معمولا والدین با شروع مدارس برنامه ریزی بهتری داشتند و فشار کمتری بر آن ها محتمل بود . اما امروزه والدین باید وقت بیشتری را برای امور تحصیلی فرزندان خود بگذارند و با اوضاع اخیر و اضطراب های آن با فشار بیشتری رو به رو هستند .
آموزش آنلاین چه تاثیری بر کودکان می گذارد ؟
در سنین دبستان کودکان بیشتر با انجام بسیاری از فعالیت های اجتماعی و رفتار های مشارکتی به یادگیری می پردازند اما در شرایط فعلی انجام چنین کاری از دسترس خارج شده است و آن ها باید از پشت مانیتور و موبایل به یادگیری بپردازند . طبق نظر مشاوران مراکز مشاوره آنلاین کودکان در چنین موقعیتی زود تر از معمول خسته می شوند و بعد از مدتی توانایی تمرکز ندارند و نمی توانند بر روی موضوع تدریس شده تمرکز کنند و یا با جدی نگرفتن آن فعالیت کمتری از خود نشان دهند و این می تواند به فرایند یادگیری و پبشرفت آن ها تاثیر بسیار زیادی بگذارد . حتی ممکن است کودک در یادگیری برخی دروس به صورت مجازی مشکل داشته باشد یعنی درک درس مورد نظر با این روش تدریس دشوار باشد و آن را درک نکند و به همین دلیل ممکن است که دچار اضطراب و استرس شوند و والدین این استرس را به صورت تغییر در رفتار های کودک برای مثال با سرپیچی کردن ، مشاجرات و افت تحصیلی رو به رو شوند . هرگونه تغییر در علایم عاطفی مانند عصبانیت ، تنهایی و انزوا ، افسردگی ، تحریک پذیری و نارضایتی عمومی ، علایم شناختی مانند نگرانی مداوم ، مشکلات حافظه ای ، نداشتن تمرکز ، تغییر در رفتار مانند کاهش اشتها ، مشکلات خواب و عدم مسئولیت پذیری و حتی علایم جسمی مانند انواع درد ، حالت تهوع و افزایش ضربان قلب نشان از داشتن مشکلات در فرزند شما و نیازمند رسیدگی و درمان می باشد .
نقش والدین در آموزش آنلاین کودکان چیست ؟
والدین باید در چنین شرایطی به کودکان خود بازخورد مثبت بیشتری نشان دهند تا انگیزه ی آن ها در فعایت درسی بیشتر شود به عبارت دیگر والدین باید کودکان خود را به روش های اصولی مختلفی پاداش دهند . والدین باید نسبت به کودکان خود در چنین شرایطی انعطاف پذیر تر باشند و همچنین با کودک خود همدلی کنند و اعتماد به نفس او را افزایش دهند و در ذهن کودک خود را با افکار مثبت بیشتری پر کنند . زیرا که چنین شرایطی برای آن ها هم دشوار است و به شدت آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد .
والدین باید به چه مواردی توجه کنند ؟
والدین باید نظم و انضباط را در این دوران در خانه ایجاد کنند و هرگونه موردی که می تواند تمرکز حواس کودک را در حین تدریس کلاس آنلاین پرت کند را دور کنند و آن را به زمان بعد از کلاس موکول کنند . زیرا که تمرکز کردن به کلاس های آنلاین ضروری می باشد و تعیین کردن محلی معین و خالی از هر گونه اشیا و وسایلی که تمرکز او را مختل کند ، ضروری می باشد . در چنین شرایطی فراهم کردن امکانات برای دانش آموزان نیز اهمیت دارد و باید این شیوه ی تدریس جدی گرفته شود . چون ممکن است که کودکان فکر کنند این شیوه تدریس اصلی نمی باشد و بعد از با شدن مدارس معلم آن ها را تکرار خواهد کرد و به همین دلیل از حضور یافتن در کلاس صرف نظر کنند و در چنین شراطی والدین نباید کودکان خود را به تکرار چنین رفتاری تشویق کنند و باید درباره ی این موضوع با کودکان خود صحبت کنند و بر روی آموزش آنلاین تاکید کنند و همچنین وجود زنگ تفریح در فواصل معین ضروری می باشد تا کودکان در این فرصت کوتاه استراحت کنند و بتوانند بدون خستگی و بدون حواس پرتی به ادامه ی یادگیری خود بپردازند .طبق نظر روانشناس تلفنی برای کودکان کوچک تر فعالیت و بازی های آن ها کلاس های مداوم بسیار زننده و خسته کننده خواهد بود . والدین ممکن است که به خاطر دلایل نا مساعد فعلی اضطراب داشته باشند و نوع آموزش کودکان نیز اضطراب آن ها را دو چندان کند اما باید بدانیم که در چنین شرایطی نباید استرس و اضطراب خود را به کودکان منتقل کنیم و ممکن است که وضعیت موجود و استرس والدین آن ها را نگران کند .
اگر که کودکان شما نسبت به این نوع روش تدریس واهمه دارد و توانایی تمرکز ندارد و پیوسته نگرانی هایی را در این باره تجربه می کند و سازگاری او با چنین روشی دشوار است و این امور باعث شده که با افت تحصیلی مواجه شود و یادگیری برای او دشوار شده است و یا نگران هستید که این امور به روند یادگیری او آسیب وارد کند می توانید با مشاور کودکان مرکز مشاوره خوب مشورت نمایی و اطلاعات لازم و راهنمایی هایی را در این زمینه دریافت نمایید .
دیدگاه خود را بنویسید