سلامت روانی والدین به شدت در رشد کودکان و آینده ی آن ها تاثیر گذار است و مسئله ای بسیار حیاتی می باشد . در حالتی زمانی می توانیم بگوییم که زوجی آمادگی بچه دار شدن هستند که از سلامت روان برخوردار باشند . در این صورت است که می توانند ارتباط موثری با فرزندان خود داشته باشند در ادامه به نقش تنبیه و سلامت روان اشاره می کنیم .

انواع تنبیه :

سکوت که گاهی در قبال رفتار بد بچه ها ، بهترین راهکار است . دیگری بی توجهی می باشد به این معنی که نسبت به رفتار و برخورد نادرست او بی توجه باشیم تا فرد خودش پیامد رفتارش را ببیند . مورد دیگر که می توان به آن اشاره کرد تذکر دادن و محروم کردن است یعنی تذکر دادن در یک کلام و آگاهی دادن او به نتیجه کارهایش و سپس محروم کردن فرد از خواسته های مورد علاقه اش . از تنبیه های دیگر جبران کردن می باشد یعنی فرد ضرری را که رسانده است ، جبران کند .

کدام تنبیه ها ممنوع هستند ؟

تنبیه هایی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم ممنوع هستند زیرا که پیامد های منفی زیادی دارند .

تنبیه عاطفی :

 یکی از آن ها تنبیه عاطفی می باشد برای مثال والدین به کودک خود می گویند که دیگه دوست ندارم ، تو مرا پیر کردی ، تو باعث شدی و قهر های بیش از چند ساع و روز که موجب احساس گناه و اضطراب در فرد می شود . 

ترساندن از اشخاص و موقعیت های مختلف :

مادر و پدر ها اغلب کودکان را از تنها گذاشتن در اطاق تاریک یا از شخصیت های بد و خیالی مختلف می ترسانند و با این کار یک برداشت منفی از اشخاص و یک احساس ترس نادرست و ناشناخته از موجودات خیالی در فرد ایجاد می کنند و پیامد آن در بزرگسالی منجر به رفتار هایی مانند اضطراب ، ناخن جویدن ، وسواس و ترس های مرضی می شود .

خیلی از مادر ها بچه را از پدر خود می ترسانند مثلا مادر به کودک خود می گوید که به پدرت خواهم گفت ! اما این روش اشتباه است زیرا که پدر را به عنوان منبع قدرت و خشم نشان می دهد در حالی که او فردی مهربان و با محبت است و دیدگاه او نسبت به پدرش عوض می شود . زیرا که این تداغعی را در ذهن بچه ایجاد می کند که پدر بد است و از طرفی تنبیه زمانی موثر واقع می شود که بلافاصله بعد از رفتار بد کودک باشد نه چند ساعت بعد از آن رفتار زشت . و همچنین کودک از زمان رفتار تا آمدن پدر ، در استرس به سر خواهد برد که این خود پیامد های ناگواری به همراه دارد . 

برخی از والدین نیز کودک را از مدرسه ، مدیر و معلم می ترسانند ولی این نیز کار اشتباهی است چرا که مدرسه منبع تربیت و آمئزش است و باید احترام و امنیت آن را در ذهن کودک حفظ کرد اگر که این تنبیه مرتبا تکرار شود باعث گریز از مدرسه خواهد شد و این خود مشکلات بسیاری را به همراه خواهد داشت . 


صداقت و سلامت روانی والدین چه نقشی در تربیت فرزندان دارد ؟

طبق گفته ی مشاور روانشناس تهران یکی از ارکان مهم تربیت که منجر به اعتماد فرزند به پدر و مادر می شود ، صداقت و امنیت روانی می باشد . این نکته بسیار اهمیت دارد که در خانه محیطی امن از نظر روانی برای بچه ها ایجاد کنیم به گونه ای که اگر کودک با مشکلی رو به رو شد آن قدر اعتماد و صمیمیت باشد که سخت ترین مشکلات  و مسائل خاص را با والدین در میان بگذارد . اما بسیاری از والدین با انتقاد ها و پرخاشگری و پیش داوری های اشتباه ، فرزندان خود را به سمت پنهان کاری و دروغ کاری هدایت می کنند . 

راهکار های ایجاد صداقت و سلامت روانی در فرزندان چیست ؟

به صحبت های فرزندتان خوب گوش کنید .

طبق نظر مشاور آنلاین ایرانیان گوش دادن به صحبت های دیگران ، هنر موثری است که در زندگی اجتماعی بسیار اهمیت دارد با گوش دادن به صحبت های فرزدانمان آرامش و اعتماد را به آن ها خواهیم داد . وقتی که فرزندمان با مشکلی رو به رو می شود نصیحت ، قضاوت و سرزنش و تنبیه لازم ندارد و تنها چیزی که لازم دارد آرامش است .

درک کردن فرزند :

باید مانند یک دوست فرزندمان را درک کنیم . والدین باید بر اساس اطلاعات در زمینه ی رشد کودکان خود و تغییرات آن ها در هر مرحله آگاه باشند تا بتوانند فرزندان خود را در سنین و شرایط مختلف درک کنند . 

عدم سرکوب خواسته ها و امید به آینده :

طبق نظر روانشناس تلفنی ایرانی فرزندان خود را سرکوب نکنیم و به آن ها اعتماد به نفس بدهیم و امید آن ها به آینده را بیشتر کنیم . اعتماد به نفس یکی از موارد مهمی است که می تواند آینده ی کودک را رقم بزند و در میزان موفقیتشان بسیار اهمیت دارد . از طرفی زمانی که افراد خانواده با هم صمیمی هستند و از یکدیگر قدردانی می کنند می توانند شرایط بهتری را برای خود و اطرافیانشان رقم بزنند .

برای این که بتوانید اطلاعات دقیقی در رابطه با مراحل شرد کودک خود وتغییرات اساسی آن آشنا شوید و همچننی نیاز ها و ترفند هایی که در هر مرحله باید به کار ببرید می توانید با مشاوران مطب روانشناسی حرفه ای در ارتباط باشید .