بحث های جزئی و ناچیز در زندگی مشترک غیر قابل اجتناب و طبیعی به نظر می رسد و امکان ندارد که زوجین در تمام مراحل زندگی با هم موافق باشند . گاهی در زندگی مشترک لازم است که با یکدیگر صحبت کنید و نسبت به یکدیگر شناخت بهتری را پیدا کنید ولی در مواردی دیده می شود که دعوا های زن و شوهر فراتر از اختلافات معمولی است . زوجین نباید اجازه دهند که دعواهایشان به درازا بینجامد و همچنین عمق و شدت دعوا ها و اختلافات نباید زیاد باشد زیرا که اختلافات جزئی قابل چشم پوشی است ولی زخم های عمیق به زمان بیشتری برای بهبودی لازم دارد .بر اساس مطالعات مشاوره قبل ازدواج زمانی که می بینید همسرتان ناراحت است ساده از کنار آن عبور نکنید و با آرامش و حوصله و با توجه به شناختی که از همسرتان دارید با او صحبت کنید . هنگام درد و دل کردن با شما و خالی کردن احساسات درونی به او گوش کنید و وسط حرفش نپرید زیرا که این کار او را عصبانی تر خواهد کرد . سعی کنید که به طور کامل به حرف های او گوش دهید و با جملات آرام و عاشقانه او را دلداری دهید و زمانی که حس کردید همسرتان آرام تر است با او منطقی صحبت کنید و مشکلاتتان را حل کنید . نکته ی مهم دیگر این است که زمانی که همسرتان در چنین شرایطی است او را با دیگران مقایسه نکنید و این کار مشکلات را بیشتر می کند و چیزی از مشکلات تان را حل نمی کند . چون در این دوران همسرتان به شدت به مقایسه کردن حساس هستند و رعایت نکردن چنین مواردی دعواهای زناشویی را بیشتر خواهد کرد .
مدیریت اختلافات :
صحبت های جدی و اختلافتان را در حضور دیگران علنی نکنید زیرا که دیگران این دعوا های شما را فراموش نخواهند کرد و اگر حتی تبدیل به بهترین زوج نیز شوید این ذهنیت در دیگران خواهد بود که شما با یکدیگر اختلاف داشتید . برخی از افراد هستند که هنگام دعواهای زناشویی از فرزندشان به عنوان سلاح برای ضربه زدن استفاده می کنند و این کار از همه اول به فرزندتان آسیب خواهد زد و به همین دلیل خودتان و همسرتان باید تلاش کنید که مشکلاتتان را حل کنید و دیگران را در آن دخالت ندهید .
مدیریت توقعات :
طبق نظر روانشناس تلفنی هر انسانی در ذهن خود می تواند همسر رویایی خود را به تصویر بکشد اما ممکن است در زندگی واقعی با کسی ازدواج کند که با همسر خود مغایر است و باید حواستان را جمع کنید که بعد از ازدواج همسر رویایی در ذهنتان را کنار بگذارید و با همسر واقعی خود زندگی کنید . ممکن است که فرد انتخابی تان با آنچه در ذهنتان است شباهت داشته باشد اما زمانی که ازدواج کردید باز هم با این شوک مواجه خواهید شد که همسرتان با آن چه که در ذهنتان است تفاوت دارد و این با گذشت زمان بهتر خواهد شد و کاری که باید بکنید این است که آرامش خودتان را حفظ کنید و خواسته ها و نیاز هایتان را به او مطرح کنید و اگر آن ها را به درستی مطرح کنید او شما را درک خواهد کرد و با هم لحظات خوبی را سپری خواهید کرد .
توقعات نا معقول :
بر اساس گفته ی مشاوران بهترین مطب روانشناسی تهران توقعات نا معقول و نا منصفانه بسیار آسیب رسان هستند . شناخت اخلاق و خصوصیات همسر بسیار اهمیت دارد و از طرفی توقعات معقول نیز باید به درستی مطرح شوند . همچنین هر دو طرف باید در جهت رفع نیاز ها و خواسته های یکدیگر تلاش کنند و آن ها را در نظر داشته باشند .
بیان نیاز ها به همسر :
طبق نظر بهترین روانشناسان ایرانیان از خطر های بسیار مهم و اساسی داشتن تفکر اشتباهی است که او باید از نگاهم مرا بفهمد ! این تفکر بسیار سمی و آسیب رسان است و می تواند به مرور زمان رابطه ی شما را از بین ببرد . قرار نیست که هیچ شخصی از نگفته های شما چیزی را بفهمد شاید که نیاز ها و خواسته های شما از طرف خودتان کاملا مشهود و آشکار باشد ولی همین نیاز ها ممکن است که برای همسرتان بسیار مبهم باشد . در تمام مراحل زندگی تلاش کنید که به صورت کاملا شفاف و قابل فهم خواسته ها و حرف هایتان را مطرح کنید و بدانید که او شما را درک خواهد کرد . بر قراری ارتباط با همسر و جویا شدن خواسته ها و توقعات همسر یک نوع مهارت است که ممکن است برای رسیدن به آن باید تسلط پیدا کرد و با تمرین و تکرار حاصل شد . زوجین باید بتوانند که خودشان را جای همسرشان بگذارند و از دید او به همه ی مسائل نگاه کنند و در این صورت است که می توانند ارتباط درست و مناسبی داشته باشند و رابطه و ازدواج آن ها روز به روز قوی تر و صحیح تر خواهد شد و زندگی مشترک سرشار زا آرامش را تجربه خواهند کرد . به همین دلیل زوجین برای حفظ رابطه تان باید همواره تلاش و کوشش کنند و نسبت به خود و رابطه شان آگاهی داشته باشند .
دیدگاه خود را بنویسید