حمله ی حاد شدید اضطراب که ممکن است همراه با احساس مرگ باشد به این صورت که فرد حملات وحشت زدگی غیر منتظره و مکرر را تجربه می کند و همواره در مورد حملات وحشت زدگی بیشتر یا تغییرات در رفتارش به صورت ناسازگارانه به علت حملات وحشت زدگی ، نگران است . حملات وحشت زدگی هجوم های ناگهانی ترس یا ناراحتی شدید که ظرف چند دقیقه به اوج می رسد و نشانه های جسمانی و شناختی را به همراه دارد . این حمله های پانیک ممکن است که در پاسخ به موضوع یا موقعیتی که فرد از آن می ترسد یا غیر منتظره باشد .
علل بروز حملات پانیک چیست ؟
طبق نظر مشاوران مطب مشاوره ازدواج احتمال ابتلا در افرادی که بستگانشان به حملات وحشت زدگی مبتلا بوده اند بیشتر است . برخی از مطالعات هم نشان می دهد که تفاوت هایی در الگو های امواج مغزی می توان دید . اما مورد دیگر که در این روز ها ممکن است به مقدار زیادی دیده شود استرس می باشد زیرا افرادی که اخیرا از یک فقدان اساسی رنج برده اند مانند از دست دادن شغل ، پایان رابطه ، بیماری های جدی و یا تصادف احتمال بالاتری برای بروز حمله های وحشت زدگی یا پانیک دارند و همچنین افرادی که مدتی است تحت استرس دائمی قرار دارند .
طبق نظر روانشناس خوب مرکز مشاوره مجازی برخی از مشکلات فیزیولوژیکی می تواند حملات پانیک را تداعی کند که باید به رفع آن ها اقدام کرد که می توان به موارد زیر اشاره کرد :
افت قند خون و یا پایین بودن قند خون با ایجاد نشانه هایی مانند عرق کردن ، تپش قلب ، احساس ضعف ، سر گیجه و غش و لرز که حملات وحشت زدگی را تداعی می کند و معمولا افراد می توانند برای جبران قند خون خود وعده های غذایی بیشتری داشته باشند . گروهی دیگر نیز در این مواقع از شکلات و نوشابه استفاده می کنند که مشکل این موارد می تواند که باعث ترشح انسولین در بدن می شود و به طور موقت قند خون را افزایش می دهد اما پس از مدتی به خاطر حفاظت از بدن در برابر قند اضافی سطح قند خون از میزان طبیعی هم پایین تر می آید و به همین دلیل لازم است که افت قند خون درمان شود . مورد دیگر نفس نفس زدن می باشد که اشاره به نوع تنفس کردن فرد دارد .
نشانه های حمله های پانیک چیست ؟
- تعریق
- تپش قلب
- لرزش
- احساس تنگی نفس و نرسیدن هوا
- احساس خفگی
- درد یا ناراحتی در قفسه ی سینه
- تهوع یا ناراحتی شکمی
- احساس سرگیجه ، بی ثباتی ، منگی یا غش
- احساس گرما یا لرز
- احساس خواب رفتگی و سوزن سوزن شدن
- احساس غیر واقعی بودن یا احساس جدا شدن از خود
- ترس از مردن
- ترس از دست دادن کنترل یا دیوانه شدن
حمله ی پانیک به دنبال آشفتگی ، فعالیت بدنی ، فعالیت جنسی ، آسیب هیجانی ممکن است روی دهد . حمله ی پانیک اغلب وقتی که شروع شد ، علایمش در عرض ده دقیقه به سرعت تشدید می شود . علایم روانی عمده ی عبارت است از ترس مفرط و احساس مرگ . فرد ممکن است که نتواند علت ترس خود را بیان کند و دچار سر درگمی شود و در تمرکز هم دچار مشکل شود . نشانه های جسمی عبارت است از افزایش یافتن ضربان قلب ، احساس تپش قلب ، تنگی نفس و تعریق . نگرانی جسمی از مرگ به دلیل مشکل قلبی یا تنفسی ممکن است مورد توجه باشد و معتقد است که تپش قلب و درد قفسه ی سینه اش نشان دهنده ی آن است که دارد می میرد.
درمان حملات پانیک چیست ؟
اکثر کسانی که به آن دچار می شوند اگر مورد درمان قرار بگیرند بهبودی قابل ملاحظه ای را خواهند داشت گروه درمانی و خانواده درمانی در مطب روانشناسی خانواده می تواند برای آن ها و خانواده اش بسیار کمک کننده و مفید باشد علاوه بر آن در مواقع دیگر می توان از دارو درمانی نیز استفاده کرد .
مطالعات روانشناختی نشان می دهد که شیوه های درمانی رفتار درمانی ، شناخت درمانی بسیار مناسب می باشد و به شکل موثری عمل می کند و میزان فروکش علائم در دراز مدتی را فراهم می کند .
شناخت درمانی چیست ؟
دو کانون توجه عمده در شناخت درمانی پانیک یا حملات وحشت زدگی عبارت است از نشان دادن اعتقادات غلط بیمار به وی و دادن اطلاعات صحیح در مورد حمله ی پانیک .
مطلع ساختن افراد از اعتقادات غلطش با تکیه و تمرکز بر تمایلی انجام می شود که فرد برای نفسیر غلط حواس خفیف جسمیش دارد به گونه ای که آن ها را دلیل بر حمله ی پانیک ، نابودی و مرگ خود می پندارد . دادن اطلاعات صحیح در مورد حمله های پانیک نیز عبارت است از توضیح این نکته که حمله ی پانیک ، اگر هم روی دهد ، مدت محدودی دارد و مرگ آور و خطر ناک نیست .
به دلیل وجود استرس به خاطر بیماری ها و یا موارد اقتصادی امکان وجود علائم حمله های پانیک و وحشت زدگی وجود دارد و آن چه که مهم است چگونگی سازگاری با شرایط ایجاد شده می باشد از این رو تماس با شماره تلفن مشاوره روانشناسی تلفنی و مشورت با بهترین روانشناسان و شروع درمان های روانشناختی برای بهبود سلامت روان و یادگیری تکنیک ها برای پشت سر گذاشتن موقعیت های بغرنج بدون آسیب عمیق می تواند سودمند واقع شود .
دیدگاه خود را بنویسید