اختلال وسواس فکری عملی یک بیماری روانی جدی است که گاهی اوقات با اختلال شخصیت وسواسی جبری اشتباه گرفته می شود . اگر چه برخی از نشانه های آن شبیه به هم هستند اما کنتزل کردن یا تغییر دادن نشانه های اختلال وسواس فکری عملی دشوار تر است . مشغولیت های ذهنی ، یا تصاویر و افکار نا خواسته و ناراحت کننده ، غیر ارادی و تکراری از مشخصه های اختلال وسواس فکری عملی به حساب می آیند . اعمال وسواسی به دنبال افکار وسواسی ظاهر می شوند . این اعمال به طور موقت اضطراب ناشی از افکار وسواسی را تسکین می دهد به عنوان مثال فرد وسواسی فکر می کند خانه اش هر آن ممکن است اتش بگیرد و قبل از ترک کردن خانه ، فندک و دیگر وسایل خانه را چک می کند .
وسواس های فکری رایج چیست ؟
برخی از وسواس های فکری نسبت به بقیه متداول تر هستند . وسواس فکری متداول مواردی از جمله تمیزی ، نظم ، نگرانی درباره ی میکروب ها و بیماری ، ترس از فاجعه ، و عقاید یا سوالات مذهبی را در بر می گیرند . شمارش مکرر ، شستن ، چک کردن ، و دادن زحمت زیاد به خود جهت اجتناب از مواجهه با یک ماده یا موقعیت ترس آور از جمله ی اعمال وسواسی هستند .
وسواس فکری چه تاثیری بر زندگی زناشویی دارد ؟
کسانی که با فرد مبتلا به وسواس فکری و عملی در ارتباط هستند متوجه می شوند که باید پایبند به مقرراتی باشند که مبنای واقعی یا منطقی ندارند . ممکن است که آن ها خشمگین شوند به خاطر وقت ، انرژی و پولی که صرف فعالیت های وسواسی همسر خود می کنند . افزون بر این ، ممکن است به این احساس برسند که خود آن ها نیز مبتلا به این اختلال هستند . در مقابل ، گاهی اوقات آشفتگی زناشویی و رابطه ای می تواند نشانه های اختلال وسواس فکری عملی فرد را شدت ببخشد و حتی افراد ممکن است که به دلیل مشکلات پیش آمده به طلاق نیز فکر کنند .
بر اساس نظر بهترین روانشناسی آنلاین گاهی اوقات افراد متوجه می شوند که افکارشان غلط است ، حتی کسانی که به این شناخت می رسند خواهند گفت که فکر غیر منطقی شان واقعی به نظر می رسد . در عین حال ، آن ها در متوقف کردن افکار نا خواسته ی خود با دشواری زیادی رو به رو می شوند . هر چند ممکن است که آن ها موقتا موفق به متوقف کردن این افکار شوند وقتی با استدلال یا برهان منطقی از سوی دیگران مواجهه می شوند .
اختلال وسواس فکری عملی با محتوای جنسی چیست ؟
آمار مشاوره روانشناسی تلفنی نشان می دهد که افکار و اعمال وسواسی جنسی متداول هستند و 25 در صد افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری و عملی را تحت تاثیر قار می دهند . افکار وسواسی می توانند موارد متعددی را در بر بگیرند ، از جمله نگرانی در خصوص این که آیا فرد هم جنسی خواه است یا خیر ، ترس راجع به ایدز و سایر بیماری های مراقبتی ، بی وفایی ، یا نگرانی راجع به باروری و حاملگی . افرادی که اختلال وسواس فکری و عملیاز نوع جنسی دارند گاهی اوقات به اشتباه دارای تمایل جنسی ناهشیار ، بحران هویت جنسی یا پارافیلیا تشخیص داده می شود .
افکار وسواسی جنسی با خیال پردازی های جنسی فرق دارند ، خیال پردازی های جنسی به طور کلی خوشایند و مطبوع هستند ، آن ها موحب شرم یا گناه بی مورد نمی شوند ، افکار وسواسی جنسی افکاری نا خوشایند هستند که فرد مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی نمی خواهد آن ها را برون ریزی کند و علاوه بر این ، آن ها معمولا منجر به بر انگیختگی جنسی نمی شوند . افکار وسواسی نا خوشایند هستند و فرد می خواهد از شر آن ها رهایی پیدا کند .
راهکار های جنسی در صورت وجود اختلال وسواس فکری عملی :
دریافت درمان از سوی مشاوران درمانگاه روانشناسی مهم ترین راهکار می باشد . اگر چه ممکن است افراد از این جهت احساس خجالت و شرمندگی را در پی داشته باشند ، اما چاره ای نیست . اگر که درمان انجام نشود وضعیت نا مطلوب تری ایجاد خواهد شد ، درمان شناختی رفتاری گزینه ی کنونی برای اختلال وسواس فکری و عملی می باشد . درمان ممکن است که دشوار باشد و برای این که رابطه دوام داشته باشد ، همسر او تا حد ممکن باید در خصوص بیماری اطلاعات کسب کند . توضیح دادن مکرر به فرد وسواسی که باور هایش منطقی نیستند نمی تواند کمک کننده باشد . به طور کلی ، فرد مبتلا به این اختلال نسبت به این موضوع آگاهی دارد اما باز هم مطابق معمول فکر خواهد کرد و عمل خواهد کرد .
پذیرش بهترین اقدامی است که می توان در این خصوص انجام داد ، هر چند این نشانه ها می توانند تا حدودی با احساس صمیمیت تداخل ایجاد کنند . در خالت کلی در رابطه زناشویی با چنین افرادی تمرکز کردن بر محدودیت ها می تواند بر ناراحتی و اضطراب فرد بیفزاید به طوری که دامنه ی رفتار هایی که فرد دچار وسواس فکری آن ها را مجاز می داند محدود و محدود تر می شود .
دیدگاه خود را بنویسید