اضطراب، حالت عاطفی که با احساس نا امنی، مشخص می شود و این حالت با دلهره، تشویش و نگرانی که ممکن است برای هر فردی گاهی اوقات پیش بیاید اشتباه گرفته می شود. طبق نظر مشاور زمانی که حس دلهره و دلشوری و ترس شدید که به طور مداوم باشد به صورتی که در عملکرد زندگی روزانه اختلال ایجاد کند و عملکرد عادی را مختل کند اضطراب پنهان است. در ادامه به برخی از نشانه های اضطراب اشاره می کنیم که ممکن است آن را با نگرانی معمولی اشتباه بگیرید. اما این را بدانید برای این که زندگی با سلامت مطلوب روان را داشته باشید باید آن را درمان کنید. درگیری طولانی مدت با این اختلال می تواند برای شما آسیب رسان باشد و شما را از داشتن زندگی با کیفیت محروم کند. نشانه های اضطراب پنهان عبارت اند از:
نگرانی بدون دلیل:
تفاوت میان اضطراب عادی با اختلال اضطراب این است که افراد مضطرب می دانند که از چه چیزی می ترسند و نگرانی شان دلیل واضح و مشخصی دارد اما در افراد مبتلا به اختلال اضطراب، آگاه نیستند که از چه چیزی می ترسند و چه چیزی آن ها را نگران کرده است. و در واقع حالتی از ترس مستمر، مبهم و بدون علت واقعی که فرد را به آن گرفتار می کند.
نداشتن تمرکز روی کار:
زمانی که شما درگیر با این اختلال هستید در انجام کار هایتان تمرکز ندارید و ممکن است که برنامه های مختلفی را به خاطر کارتان کنسل کنید اما در نهایت نیز به کارتان نمیرسید و حتی آن را ناقص رها می کنید و ممکن است که به طور مداوم گوشی موبایلتان را چک کنید و یا کار های دیگر که در نهایت باعث می شوند که شما در کارتان پیشرفتی نداشته باشید و کارهایتان را نا تمام رها کنید. اگر که نسبت به درمان اضطراب خود اقدام کنید در واقع می توانید کیفیت زندگی تان را افزایش دهید و کارهایتان را با برنامه ریزی و در زمان مناسب انجام دهید اما در غیر این صورت ممکن است که به هیچ کارتان نرسید.
ناخن جویدن:
برخی از افراد زمانی که اختلال اضطراب دارند شروع به جویدن ناخن هایشان و یا پیچاندن موهایشان در انگشتانشان و بسیاری از کارهای دیگر می کنند. ناخن جویدن را حتی می توان بین کودکان و نوجوانان نیز مشاهده کرد و برای قطع چنین رفتارهایی درمان اضطراب نیاز است.
شب بیداری:
یکی از موارد دیگری که می توان از نشانه های اضطراب پنهان دانست بی خوبی و شب بیداری و یا این که نمی توانید به راحتی بخوابید و ساعت های طولانی را در تختتان به سر می برید تا که خوابتان ببرد می تواند باشد. به این صورت است که می توان گفت فرد درگیر با اختلال اضطرراب پنهان است و برای این که بتوانید خواب راحت و متناسب و به اندازه داشته باشید باید اختلال اضطراب خود را درمان کنید.
زود رنجی:
یکی از موارد دیگر که می توان اشاره کرد زود رنجی است . در واقع افراد درگیر با اختلال اضطراب خیلی زود ناراحت می شوند و حتی ممکن است واکنش های نا کناسب و افراطی نسیت به موقعیت نشان دهند و این می تواند در کیفیت روابط افراد تاثیر گذار باشد و حال فرد را بد تر کند. برای این که بتوانید در روابطتان نیز موثر عمل کنید باید این اضطراب پنهان تشخیص داده شود و درمان های لازم صورت بگیرد.
تردید در روابط:
طبق مطالعات مشاوره خانواده اگر که در روایطتان بسیار گوش به زنگ هستید و همواره افکار منفی به شما حمله می کند که باعث می شود در روابطتان ایجاد تردید کنید و این افکار منفی حتی ممکن است تبدیل به نشخوار فکری شوند و حجم زیادی از افکار منفی نسبت به تردید در رابطه تان می تواند دردسر های زیادی را برای شما ایجاد کند و این خبر می دهد که شما درگیر با اضطراب پنهان هستید و با درمان اضطراب خود می توانید نسبت به روابطتان تصمیم های بهتری بگیرید و آگاهانه تر فکر کنید . درباره بسیاری از افکارتان تجدید نظر کنید.
همانطور که دیدید اضطراب پنهان باعث تغییرات در بخش های دیگر زندگی تان می شود که شما ممکن است ندانید که این تغییرات به دلیل اضطراب است و منشا آن اختلال اضطراب است نا چیز دیگری . این که تشحیص درست و منطقی درباره مشکلات و اختلال داده شود باید با فردی متخصص در این زمینه کمک بگیرید زیرا که افراد نمی توانند خودشان به درستی تشخیص دهند و تشخیص تختلال های روانی نیازمند بررسی بیشتر است. اما همانطور که می بینید در بخش های مهم زندگی تغییراتی ذا ایجاد می کند که فرد به احتما زیاد نمی تواند منشا آن را بداند. اگر که از هر کدام از مشکلات زیر رنج می برید و درگیر با آن ها هستید برای تجربه کردن زندگی با کیفیت مطلوب با مرکز روانشناسان ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید